Menu

De vrouwen achter Wine-up

In 2014 zagen wij tijdens een etentje met vriendinnen en veel wijn, hoe leuk het is om herkenbare verhalen met elkaar te delen. Iedereen had wel iets: van naderende scheiding, zorg om ouders, leesbril ja / nee, tot brutale pubers. We hebben nog nooit zoveel gelachen. Om onszelf en elkaar.

Wij zelf, de vriendinnen van die avond, en een heel aantal daar omheen, vertellen, appen en mailen sindsdien over hun leven, hun blunders. Verhalen met een glimlach. Dat zijn de verhalen van Caro, Anna en Esmee. En wij schrijven ze op. Met heel veel plezier!

Onze hobby werd al snel een groot succes. Het leidde niet alleen tot dit blog, maar ook tot twee columnboeken en het is inmiddels verfilmd (door de makers van Gooische vrouwen), als de serie Bitterzoet op LINDA.TV en Net5. Dat ons gewone leven en dat van onze vriendinnen hiertoe zou leiden hadden we nooit verwacht. Wat een geluk! Want: alles is leuker als je af en toe om jezelf kan lachen en weet dat je niet de enige bent met zo’n fantastisch rotleven.

Proost.

Mieke Kosters (45) & Yvanka van der Zwaan (42)

IMG_8520

Yvanka van de Zwaan is in haar dagelijkse leven freelance fondsenwerver voor diverse non-profit organisaties en co-ouder van drie kinderen (8, 11, 13).
Mieke Kosters woont met man en drie kinderen (6, 11, 13) in Amsterdam en is oprichtster & auteur van Het geheim van slanke mensen; elke dag chocola, 12 kilo eraf. Ze schrijft wekelijks voor Telegraaf-Vrouw