Menu

Anna, Caro & Esmee

‘Het maakt niet uit als het glas halfvol is, zolang er maar wijn in zit’

Vroeger dachten wij altijd, met 40 ben je wel af. Dan heb je het helemaal gemaakt, heb je gehoorzame, sociale kinderen, veel tijd voor jezelf & je relatie. Nooit meer luiers. Nooit meer onzeker. Meer tijd. Meer geld. Top.
Niets blijkt echter minder waar: je carrière is nog steeds niet af, je kinderen luisteren helemaal niet meer, iedereen gaat scheiden of vreemd of heeft een burn-out. Sex staat nog altijd op een laag pitje. Je ouders worden nu écht oud. En dan beginnen je tieten te hangen en moet je ook nog een leesbril. Lang leve het fantastische rotleven van een veertiger. Welkom in onze wereld. De remedie: Neem een wijntje en lach er om!

Anna (45)
Gelooft in een maakbare wereld, maar maakt er zelf vaak een potje van. Met te veel drukte en troep, in haar hoofd, haar huis en haar agenda. Ze verslindt zelfhulp- en coachingsboeken en deelt al haar nieuwe briljante inzichten en ideeën. Bij de biologische slager, op het schoolplein, aan de keukentafel en aan de bar. Gewild en ongewild. Haar man en drie kinderen worden er knettergek van. En is ze zichzelf niet aan het verbeteren, dan kijkt ze tot diep in de nacht Netflix series, of is ze aan het (online)shoppen. Ze heeft dan ook meer dan 50 paar schoenen en een inloopkast. Lees hier alles van Anna

Caro (43)
Is een single mam and loves it. Nou ja, ze weet eigenlijk niet precies wat ze ervan vindt, ze overleeft het in ieder geval prima. Ze heeft drie kinderen, met een mening. Dat hebben ze op zich niet van een vreemde. Haar leven is een soort achtbaan sinds haar scheiding: wilde dates, experimentele vakanties, veel te veel drinken en roken. Als het maar nieuw en niet alleen is. Dat drukke leven houdt haar jong en in beweging en allebei is essentieel. Want rimpels heeft ze al en zonder beweging groeit ze dicht. Oud én vet is killing voor de datingjungle. Ze is dus ook bereid tot elke ingreep om dat te voorkomen. Maar meestal denkt ze ‘boeien’; morgen is de eerste dag van m’n nieuwe leven. Lees hier alles van Caro

Esmee (42)
Zegt altijd dat ze eigenlijk niet zoveel meemaakt. Ze is voortdurend bezig om alles voor iedereen te regelen. Ze houdt alles in de gaten. Daarnaast is ze vooral druk met googlen naar goedkope vakanties op internet waar ze echt aan toe is, maar die ze nooit boekt. Want dat kan later wel. Verder heeft ze in the end natuurlijk niets aan haar man Pieter. Het komt toch allemaal op haar schouders neer. Zeker de opvoeding van haar twee zonen. Sneren kan ze als de beste. Altijd terecht natuurlijk. Ze werkt in een praktijk als echtscheidingsadvocaat en houdt vooral van biologische, pure, superfoods. Tenminste zolang het in de mode is. Stiekem is ze een fanatieke sporter maar op het schoolplein staat ze liever bij de lakse rookmoeders. Ze vindt een blog als dit soms toch lastig: ‘stel dat iemand deze onzin ook nog leest’ Lees hier alles van Esmee

De vriendinnen van

Pien (40), Tess (35) en Suus (46) zijn de vriendinnen van Caro, Anna en Esmee en schrijven ook voor Wine-up.

Pien (40)
Is een femme fatale. Ze brak al menig mannenhart sinds haar scheiding. Dat mannen jagen vindt ze een vreselijk achterhaald concept. Vrouwen zijn de jagers als het aan haar ligt. Pien is journalist en rent, net als Caro, Anna en Esmee, voortdurend achter de feiten aan. En soms als ze denkt dat ze haar deadline toch nog gaat halen, stormt altijd een van haar twee jongens binnen met een bloedende knie waardoor het toch weer net wat anders loopt. Haar quilty pleasure is een wijntje met een sigaret. Lees hier alles van Pien.

Tess (35)
Tess is moeder van Max (9) en zei, na een mislukt huwelijk, ‘nooit meer te gaan trouwen’. Desalniettemin is ze nu toch verloofd met haar vriend, een succesvolle zakenman. Inconsequentie is haar dan ook niet vreemd. Zo kan ze de ene keer hooggehakt en in jurkje verschijnen en de andere keer in oude spijkerbroek en gympies. De ene dag kookt ze een voedzame maaltijd, de volgende dag blijft ze te lang op het terras hangen met haar vriendinnen en bestaat het avondeten van haar zoon uit bitterballen en tosti’s. Moet kunnen, vind ze. Tess is goedgebekt, maar heeft een klein hartje, is zo trouw als een hond en altijd in voor gezelligheid. Haar werk als schrijfster – vanuit huis – komt daarbij goed van pas. Zo kan ze op elk moment van de dag klaarstaan voor iedereen. Of de kroeg induiken. Alleen haar sarcastische humor wordt niet altijd door iedereen gewaardeerd. Lees hier alles van Tess.

Suus (46)
“Vijftig is het nieuwe dertig” is het mantra van Suus nu ze onherroepelijk aan de verkeerde kant van de veertig is beland. Haar kinderen hebben haar steeds minder nodig en dat betekent dat ze meer tijd krijgt voor zichzelf en die leuke man bij haar in huis die zich de vader van haar kinderen noemt. Met haar vriendinnen begeeft ze zich regelmatig in het uitgaansleven, waar ze inmiddels ook kans loopt haar oudste dochter tegen te komen (“vet schamend, mam!”). Haar dochters proberen haar regelmatig voor te schrijven wat ze wel, en vooral niet moet doen, maar ze vindt het leven gewoon te leuk om zich daar iets van aan te trekken. Hoewel ze zich achteraf wel eens afvraagt of ze dat niet beter wel had kunnen doen. Lees hier alles van Suus.