Menu

Morgen begin ik echt

17233242_s
Door: Caro (40)

Hoe heb ik het weer zo ver laten komen? Ik ben in de decembermaand natuurlijk weer veel te veel aangekomen en nu naarstig op zoek naar een dieet waar ik snel en veel van afval, minstens 6 kg in een maand. En niet te ingewikkeld. Dus niet met recepttoestanden. Ik kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat er nog crash diëten zijn die ik niet al tig keer heb gedaan. Atkins, Herbalife, Bio HCG, Biamed, you name it, I did it. Een jojo noemen ze zo iemand geloof ik.

De periode voordat ik wil afvallen, dus de afgelopen drie weken, kom ik altijd het meeste aan. Dan denk ik namelijk elke dag: ‘Morgen ga ik echt beginnen!’ En met die gedachte richt ik die hele dag in als een soort ‘laatste avondmaal’. Dat wil zeggen dat ik alles waar ik heel erg van houd en wat ik dus een tijdje niet mag eten, allemaal naar binnen prop. In grote hoeveelheden. En eigenlijk ook dingen waar ik helemaal niet zo van houd. Zoals de overgebleven pauzehapjes van m’n kinderen. Ik maak tijdens zo’n laatste avondmaal rustig vijf dubbele pakjes melk liga soldaat. Naast de zak paprika ribbelchips, pak chocolate chipkoekjes (of nog beter: roze koeken), popcorn uit de magnetron, Ben & Jerry ijs en gele MM’s. ‘Dat kan een mens alleen nooit allemaal op!’ denk je misschien? Ik kan dat dus. Echt. Helemaal alleen. En dat bedenkelijke talent had ik al op de middelbare school. Daar heb ik ooit een weddenschap gewonnen met een eigenwijze vriendin die zei dat je geen 3 kg in een week kunt aankomen. Zo die keek lelijk op d’r neus toen ik de week erna 3,5 kilo zwaarder was. Ha!

Het lijkt zo best een prestatie van formaat, ware het niet dat ik in the end natuurlijk helemaal niet blij word van dat formaat. Want wekenlang een laatste avondmaal-dag en toch niet echt beginnen met afvallen, maakt me niet het zonnetje in huis. Sta al weken niet meer op die afschuwelijke weegschaal en qua kleding lijk ik wel een Siciliaanse weduwe zo treurig in verhullend zwart. Met weemoed kijk ik naar m’n kekke jurkjes die ik drie maanden geleden droeg terwijl ik zelfs toen dacht ‘er mag eigenlijk wel iets af’.

Er is wel een gunstig voorteken: ik maak weer Excel schema’s van m’n geplande gewichtsafname. Inclusief grafieken. Ziet er altijd zo mooi uit, zo’n schema. Als ik de formules doortrek dan moet ik over een maand of drie wel een beetje uitkijken dat ik niet te mager word. En ter voorbereiding heb ik ook dit online testje gedaan: welk afslanktype ben ik om te kijken hoe ernstig het met me is. Nu blijk ik een prinses. Een prinses met een dikke reet, dan weliswaar.

Hoe zou prinses Maxima haar gewicht op peil houden? Wij zijn dus volgens deze test one of a kind. Of zou ze gewoon veel seks met Willem hebben? Brrr. Dus ik moet om af te vallen gewoon een Willem zoeken? Kijk dan wordt zo’n dieet ineens een heel stuk aantrekkelijker…

 

onderaan het bericht over dieten

Deel dit via:

, , , , , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. csevdhrbmkgnkjbhvdbjn - 7 april 2014

    Title

    […]we prefer to honor a lot of other world-wide-web web-sites on the internet, even when they aren’t linked to us, by linking to them. Beneath are some webpages worth checking out[…]

Geef een reactie