Menu

Ik pas

Door: Suus (46)

Misschien herken je dit wel: je staat bij de kassa van de Hema (of een willekeurige andere winkelketen) met één arm vol sinterklaas-/kerstinkopen, terwijl je met je andere hand met veel moeite je bankpas uit je portemonnee frunnikt. Vraagt de kassière: “Hebt u ook een klantenkaart van ons?”

Zucht. Sinds Albert Heijn vele jaren geleden de Bonuskaart introduceerde, heeft langzamerhand zo’n beetje elke zichzelf respecterende winkelketen ook een eigen kaart ingevoerd onder het motto: “geen pasje, geen korting.” Uiteraard blijft het een keuze of je hieraan meedoet of niet. Je kunt anoniem je inkopen blijven doen, maar dan wordt het leven wel een stuk duurder.

Spuughekel aan gehannes

Met het opgeven van de anonimiteit van mijn shopgedrag heb ik nog niet eens zo heel veel moeite, maar waar ik wel een spuughekel aan heb is dat gehannes bij de kassa met al die verschillende pasjes en de grote plastic “bult” in mijn portemonnee. Ik bedoel, voor pinnen of contactloos betalen heb je tegenwoordig geen portemonnee meer nodig, voor alle klantenkaarten wel. Is daar nou vandaag de dag, met de huidige technologie, niks op te bedenken? Eén universele klantenkaart of zoiets, dat lijkt me echt een gat in de markt!

Tot voor kort kon je bij de Etos nog ouderwets onbezorgd en anoniem terecht voor dingen als een intiemdouche of een neushaartrimmer. Zonder pasje, wat een heerlijkheid. Inmiddels heeft de Etoscard helaas ook zijn intrede gedaan. Ik heb er al één, maar uit pure balorigheid heb ik hem nog niet gebruikt. Het voelt zo lekker rebels telkens nieuwe smoezen te bedenken om vasthoudende verkoopmedewerkers om de tuin te leiden:

“O, nee, die zit nog in mijn andere tas …”

“O, nee, die heeft de hond net vanochtend doormidden gebeten …”

“O ja, nee, die moet nog worden aangepast, want mijn e-mail adres is net gewijzigd …”

“Nee, die heeft mijn man in zijn portemonnee zitten …”

Blacklist

Maar ja, jammer genoeg komt zelfs aan mijn inventiviteit ooit een einde en bovendien vrees ik binnenkort op één of andere blacklist terecht te komen ofzo. Dus, weer een pasje toevoegen aan de verzameling of toch maar naar het Kruidvat? O wacht …

Lees ook: 20 dingen waarover iedere vrouw zich wel eens schuldig voelt.

 

Deel dit via:

, , , , , ,

One Response to Ik pas

  1. Ellen 18 december 2017 at 14:10 #

    Gelukkig is er een app wasrin je al je pasjes kunt doen zodat je ze idd niet meer fysiek bij je hoeft te dragen. Dat is er dus wel!

Geef een reactie