Menu

Inconsequent


Door: Tess (35)

‘Ik ga nooit meer trouwen!’ riep ik zes jaar geleden, toen ik pas gescheiden was. Eigenlijk hoefde ik überhaupt nooit meer een man, vriend, partner, metgezel of hoe je hem ook noemen wilt in mijn leven. Het voegt niks toe en levert niks op. Ja, een hoop gezeik als je uit elkaar gaat. Geen haar op mijn hoofd!

Dat ik nu met een verlovingsring om mijn vinger loop, roept dan ook flink wat verbazing op bij de gemiddelde kennis. Met enige regelmaat krijg ik te horen: ‘Ik dacht dat jij nooit meer wilde trouwen?!’ Waarop ik dan antwoord dat ‘iedereen wel eens iets roept als-ie boos is.’ Uiterst inconsequent van mezelf dus, want ja; ik ga wel weer trouwen. Maar dit keer met de leukste, de liefste en knapste man van het universum. Zeg daar maar eens nee tegen!

“Je mag de rest van de maand niet meer op de iPad!”

Dat ik wel vaker inconsequent ben en dat dat in mijn omgeving vooral onduidelijkheid en ongeloof teweegbrengt, weet ik inmiddels maar al te goed. Mijn zoon is er in ieder geval blij mee, want de meeste dreigementen, straffen en consequenties (‘Dan mag je de rest van de maand níet meer op je I-pad!’) voer ik toch niet uit.
Ook andere uitspraken die ik met volle overtuiging kan doen, kunnen een week later alweer van tafel geveegd zijn.
‘Vanaf nu ga ik elke dag een stuk wandelen. Hartstikke goed voor me.’ (Twee keer gedaan. Daarna te druk.)
‘Ik neem nooit meer wodka. Daar ga ik dus alleen maar raar van doen.’ (Tenzij de wodka gemixt is in een vrolijke, zomerse cocktail.)
‘Vanaf nu was ik alleen nog kleding die ín de wasmand gedaan is.’ (Totdat mijn zoon in zijn sporttenue rondloopt en mijn aanstaande sans gene in een verwassen Foo Fighters T-shirt naar een zakelijke meeting gaat. Dan was ik ook de eventueel naast de wasmand gegooide – en vooruit – ook de in de slaapkamer/op de bank/onder de tafel verdwenen kledingstukken.)
Afijn, het moge duidelijk zijn dat ik een Zeer Inconsequent Persoon ben. Ik zou het eerder als ‘uiterst flexibel’ betitelen. Klinkt een stuk vriendelijker én komt op hetzelfde neer.

Mijn vriend, mijn aanstaande, mijn verloofde, is in ieder geval heel erg blij dat ik inconsequent ben. Vooral wat betreft dat ‘nooit meer trouwen’. Hij was dan ook degene die me kon overtuigen het wél te doen. ‘Het is toch sneu dat door jouw ex, alle andere potentiele huwelijkskandidaten geen enkele kans meer maken? Dus dat één persoon bepaald heeft dat alle andere mannen op deze wereld nooit met jou mogen trouwen?’
Boem.
Daar had hij een goed punt.
En daar kwam mijn inconsequente ik alweer om de hoek kijken. Godzijdank.

Lees ook: Verlieskunde

Deel dit via:

, ,

No comments yet.

Geef een reactie