Menu

Het sprookje van de gouden schoentjes. Waarschuwing: loopt niet goed (af)

Door: Suus (46)

Er was eens een prinses van zestien lentes die erg van mooie kleren hield. De prinses was ook heel stoer en legde elke dag door weer en wind minstens 10 kilometer af op haar stalen ros om haar vriendinnen en haar onderdanen (ook wel leraren genoemd) met haar aanwezigheid te verblijden. Vanwege die dagelijkse ritjes op dat stalen ros was ze genoodzaakt om haar kledingkeuze aan te passen aan de praktische omstandigheden, maar toen ze op een dag de langverwachte uitnodiging voor het kerstbal ontving, sprong ze een gat in de lucht, eindelijk kreeg ze haar moment om te shinen!

Bij een bal hoort natuurlijk een prachtige jurk. Samen met haar vriendinnen vergaapte de prinses zich aan alle creaties die in het world wide plaatjesboek stonden en ging helemaal op in de details (bijvoorbeeld hoe je met een constructie van elastiek toch een bh kunt dragen onder een jurk met een de decolleté tot aan je navel en een open ruggetje). Nadat ze had besloten wat voor soort jurk het moest worden, nodigde de prinses de goede fee uit met haar mee te gaan naar de grote stad. Ondanks de drukte in het naaiatelier van de kleermakers Hennes en Maurits, vonden ze al snel de droomjurk en nadat ze had afgerekend, telde de prinses snel haar centjes om te kijken hoeveel ze nog over had voor haar volgende belangrijke aankoop: bijpassende schoentjes. Ze had niet zo heel veel meer over, maar de prinses had van haar vriendinnen gehoord dat je schoentjes ook heel goed op de bazaar kon kopen. Dus togen de prinses en de goede fee naar de Pri-markt om hun missie voort te zetten.

Dan luister je toch lekker niet naar de goede fee?!

De Pri-markt was een bonte verzameling van spulletjes en mensen. De prinses en de goede fee worstelden zich door de mensenmassa om de schoenafdeling te bereiken. Bij het zien van de lange rekken met het meest uiteenlopende schoeisel, zakte de moed de goede fee in haar feeënmuiltjes. De prinses slaakte echter een opgewonden gilletje en rende naar een stelling waar in het spotlicht een paar glinsterende gouden schoentjes tentoongesteld stonden. Haar ogen schitterden terwijl ze de schoentjes van alle kanten bekeek en vervolgens aan haar voeten schoof. Bezorgd keek de goede fee naar de manier waarop de schoenen de prinsessenvoetjes omknelden en de vreemde knik die verscheen in de enkels van de prinses toen ze ging staan op de ultra hoge hakken. Maar de prinses verwees de bezwaren van de goede fee resoluut naar het land der fabelen. Haar vriendinnen hadden haar verzekerd dat hoge hakken heeeeeerlijk lopen. Ze ging ze van te voren goed indansen en dan kwam het he-le-maal goed.

Er was eens een prinses en een plantenbak …

De prinses bracht haar goede voornemen meteen in de praktijk. Op haar nieuwe schoentjes balanceerde ze onvermoeibaar door de kamers van het paleis, tot de koning haar resoluut te verstaan gaf dat het nu afgelopen was, omdat hij zijn klanten aan de telefoon niet kon verstaan door het geklos op de parketvloer. De prinses was genoodzaakt dan maar buiten rondjes om de plantenbak voor het paleis te lopen. Haar kleine zusje mocht mee voor geestelijke en lichamelijk bijstand. En dat was maar goed ook, want lopen op het oneffen plaveisel van de straat was heel wat lastiger dan op de vlakke parketvloer in het paleis.

Muiltjes zijn eigenlijk super suf

Na diverse dappere pogingen lukte het de prinses nog steeds niet helemaal zelfstandig een rondje te lopen op haar prachtige schoentjes. Steunend op haar zusjes schouder en met zweet op haar voorhoofd plofte ze uiteindelijk op de koninklijke bank. Teleurgesteld schopte ze de schoentjes uit en wreef over haar pijnlijke tenen en enkels. Verslagen deelde ze de goede fee mede dat ze het gehad had met die stomme schoentjes. Ze zou wel op haar All Stars naar het bal gaan. En zo gebeurde het.

En weet je wat het leuke was? Al haar vriendinnen waren ook op All Stars! En de schoentjes, die staan boven op de kast, om naar te kijken en als reminder, dat de goede fee altijd gelijk heeft.

Lees ook: Iedere vrouw verdient een au-pair

Deel dit via:

, , , ,

No comments yet.

Geef een reactie