Menu

18 gênante dingen die alle vrouwen doen (en waar mannen geen idee van hebben)

Kijk, dat mannen rare wezens zijn, daar hoeven we niet over te discussiëren. Maar wist je dat wij vrouwen er ook wat van kunnen? Dat je bijvoorbeeld echt niet de enige bent die ’s avonds haar BH uittrekt (via de mouw) of die stiekem het snoep van de kinderen naar binnen zit te proppen? Vrouwen hebben hele eigenaardige gewoontes waar niemand een idee van heeft. Wedden dat je er hier een paar van herkent?

1. Dagen achter elkaar dezelfde BH dragen.

Daar waar we ons vuile ondergoed (in tegenstelling tot sommige heren) maximaal een dag dragen, hangen we onze lievelings BH rustig een dag of drie-vier-vijf aan ons lijf. Af en toe even ruiken of het nog kan en hupsakee, daar gaat ie weer aan.

2. Oude snoepjes en dropjes uit je tas opeten.

Ken je dat, dat je een pen zoekt onderin in je tas en ineens een pepermuntje in je hand hebt van het restaurant waar je twee maanden daarvoor was? En dat je dan denkt aan je bedenkelijke adem en in een fractie van een seconde beslist: kan nog best. Dat doen er dus meer. En niet alleen met pepermuntjes …

3. Uren twijfelen over een Instagram post

SNL onzeker kan zijn Kristen wiig

Hmmm wat zullen we doen, een grappig tekstje bij deze foto? Nee, dat is stom, zul je zien dat het net niet grappig is. Gewoon iets serieus. Maar wat dan? Eens even kijken wat anderen bij hun foto’s zetten… Nee, dat past ook niet. Een spreuk, ja dat is een goed idee, een wijze, rake spreuk. Dat iedereen denkt van “woooow diep”. Of gewoon niets. Ja dat is een goed idee, gewoon niets.

4. Geobsedeerd zijn door likes

onzeker

Nou, geobsedeerd, geobsedeerd, we vinden het gewoon fijn dat als we iets posten op Facebook en Instagram dat er wat mensen reageren. Daarom moeten we dat iedere minuut checken. Want stel nou dat niemand reageert omdat iedereen ons vanuit het niets ineens haat of negeert? Of, nog veel erger, dat we een like missen of dat iemand reageert met een gekke comment en dat we dan helemaal niet zouden terugreageren. Dat zou toch een ramp zijn?

5. Sniffen aan andermans kleren

En niet alleen om te checken of de rondslingerende kledingstukken in de was horen. We sniffen ook aan de kleding van onze huisgenoten uit sentiment. Omdat zijn gedragen blouse zo lekker ruikt. En het shirtje van je jongste nog een klein zweempje Zwitsal geur heeft. Naast de beginnende puber zweetgeur ..

6. Plassen in de heren wc als er een rij bij de dames staat.

Als er een rij voor het dames toilet staat, gaan we onmiddellijk kijken of de heren wc “te doen” is.  Dat wil zeggen:

  • zit er een bril op?
  • is de vloer pisvrij?
  • is er wc papier?
  • hoe erg stinkt het naar rotte vis?
  • en last but not least: zijn er mannen?

Als deze checklist afgevinkt is, sluipen we naar binnen en plassen we daar.

7. Stiekem voor de spiegel spekrolletjes bestuderen

Je kent het wel, je loopt langs de spiegel in je ondergoed, en ineens zie je iets dat je he-le-maal niet bevalt. Wat is dat daar op je heup? Dat was er gisteren nog niet. Is dat witte wijn, M&M’s? Je pakt het even vast en bedenkt hoeveel kilo er “eigenlijk” nog af zou moeten.

 8. Op de meest rare plaatsen haren uit je gezicht trekken.

Op de meest eigenaardige momenten ontdekken we een ongewenste haar en we rusten niet totdat we die verwijderd hebben. Of dat nou in de auto is, in de badkamer, tijdens het koken, op kantoor in de spiegel van de wc, in een restaurant: een zwarte haar onder je kin, is als een steentje in je schoen.

9. We hebben sowieso nogal bizarre beauty rituelen…

Tandpasta op een pukkel, aambeienzalf op je wallen, komkommer op verbrandingen, je huid afborstelen met een droge borstel in de richting van je hart, je benen masseren met anti cellulitis olie, vitamine E-creme op je voorhoofd, uierzalf op je rimpels, voor een man is het niet te volgen wat wij op onszelf smeren.

Ohja, en als we dan vervolgens een  complimentje krijgen, reageren we hoogst verbaasd en wimpelen alle eer af met een: “Wat? Ik? Er goed uitzien?! Hou toch op joh! Ik zie er juist ver-schri-ke-lijk uit vandaag.”

10. We stalken onze exen online

Ja, het is waar, geef het maar toe, single moms. Vanochtend ontdekte ik bijvoorbeeld via Instagram dat mijn ene ex een huis heeft gekocht met een troela die net zonder zijwieltjes kan fietsen en de andere ex heeft gisteravond naar Sorry van Justin Bieber op Spotify geluisterd. Dus.

 

11. Eigenaardige gezichten trekken terwijl we nadenken. En daar geluiden bij produceren.

Het is een volstrekt raadsel waarom we dit doen, maar we doen het. Bovendien heeft wetenschappelijk onderzoek uitgewezen dat het toeneemt met de jaren. Op je 80e murmel je namelijk de hele dag achter je rollator en trekt daar halfslachtige duckfaces bij.

12. Appen & lopen/eten/praten/typen

Kunnen we nu gewoon eindelijk eens toegeven dat wij totaal niet kunnen multitasken ook al denkt iedereen van wel? “Vrouwen kunnen 100 dingen tegelijk”. Yeah right. Maar vraag niet hoe. Als we al append het schoolplein oplopen, vallen we gewoon languit op het plein over die loszittende steen. Net als gewone mensen.

13. Ondanks dat we kunnen kiezen uit tig outfits dragen we het liefst drie dagen hetzelfde.

Je zou bijna denken dat we misschien wel net zo vies zijn als mannen. Maar dat is natuurlijk niet zo. We krijgen gewoon stress van teveel keuze en dan houden we het bij dat ene setje, waar we een keer een compliment over hebben gehad. En wat lekker zit. En bovendien ruiken vrouwen naar roosjes. Dus dan kan drie dagen best.

14. Vreetbuien wanneer we alleen thuis zijn.

Soms heb je als vrouw gewoon een moment voor jezelf nodig. En een zak M&M’s en een bak Ben & Jerry’s. En popcorn, chocolate chip cookies, roze koeken, chips, winegums, zure matten, maoams, pepernoten, chocola pinda’s, dropmentos, dropveters en wat van die kleine gekleurde gummibeertjes.

15. Gezichten trekken in de spiegel

Sommige vrouwen staan echt ALTIJD leuk op foto’s en andere (lees jij) nooit. Dat komt omdat je dan nog niet meedoet aan een favoriete vrouwenbezigheid: foto-poses oefenen voor de spiegel.

16. Jezelf in te kleine jeans worstelen

Je hebt van die jeans en die komen drie maten kleiner uit de was. Dat is heus niet omdat jij wat bent aangekomen, nee dat komt omdat dat spul krimpt. Maar je had je zinnen gezet op die broek vandaag en dus moet en zal je er in passen. Dat betekent dat je wat extra yoga zult moeten doen: hoe-worstel-ik-m’n-dikke-kont-in-deze-jeans-yoga.

17. Minimalistisch scheren

Waarom het hele been scheren als je een jurk tot de knie draagt? Zonde van de moeite. Dus die knie kan gewoon harig blijven.

18. Praten (of zelfs gillen) tegen de TV.

Gillen tegen de TV is onze lust en ons leven. Vooral bij TV programma’s zoals The Voice of Holland (“Hoezo draaien jullie niet??? Dit is toch briljant? Draai! Draai dan Waylon!”) en All You Need is Love (“ooooh daar komt ie. Uit Brazilië. Wat is ie knaap! Ze ziet het niet. ACHTER JE! HIJ STAAT ACHTER JE! Aaaaaah.”


Missen we jouw gênante gewoonte? Laat het ons weten, dan voegen we ‘m toe!

DEEL dit lijstje met al je lieve, walgelijke vrouwelijke vrienden!!!

Foto’s: Giphy.com

Deel dit via:

, ,

No comments yet.

Geef een antwoord