Menu

31% van de vrouwen doet wel eens of ze wijnkenner is……en 9 andere wijnbekentenissen

In Australië is een onderzoek gedaan onder wijndrinkers en daar komen 9 hele interessante bekentenissen van wijndrinkers uit die wij zeker herkennen!

1. 72% koopt wel eens een wijn die ze niet kunnen uitspreken

Nou dat doen wij nou nooit… Oke misschien worstelen we eigenlijk iedere keer weer met die verrekte Viognier. Sommige vriendinnen van ons spreken dat uit als: ‘Vwa nje’, anderen als: ‘Vijon njee.’ Misschien heb je hier ook het “quinoa-effect”: je wil niet dat iemand vindt dat je interessant doet waardoor je ‘kie noa’ zegt in plaats van ‘kie  nwa’ (juiste uitspraak). Het resultaat is dat je eigenlijk wel die lekkere Viognier van de vorige keer wil bestellen in het restaurant maar noodgedwongen de Chardonnay maar weer kiest…

2. 64% zoekt op google naar de prijs van de wijn die ze cadeau hebben gekregen

Dat lijkt ons persoonlijk een beetje een mannending. Je afvragen of je wel een duur cadeau hebt gehad, is sowieso best eigenaardig, dus absoluut een mannending. Deze herkennen wij niet.

giphy

3. 63% voelt zich geïntimideerd door een uitgebreide wijnkaart

Wij zeggen in een restaurant altijd: ‘een droge witte wijn graag’. Als de ober dan zegt: ‘we hebben een mooie huiswijn uit Australië, dat is een zusenmezo, eentje uit Frankrijk, wat voller en fruitiger, dat is de chabliblabla, en dan nog een hele mooie brutale tralala uit de Bourgogne.’ Dan zeggen wij: ‘eh ja die tweede, die lijkt ons wel wat.’ Op een wijnkaart nemen we altijd de twee na goedkoopste. What ever country. 

4. 49% krijgt de zenuwen van wijnproeven in een restaurant

Belangrijk hierbij is dat je direct tegen zo’n ober zegt: ‘hij wil graag proeven!’ Maar soms ben je toch de pineut en dan zit je met dat glas te zwiepzwaaien, je ruikt er nog eens interessant aan, nipt aan het glas en knikt. ‘Prima wijntje’ zeg je. Maar je hebt geen idee. Alleen of ie wel of niet lekker is. Maar na een paar glazen is ie dat sowieso wel toch?

5. 47% voelt zich geïntimideerd in een wijnwinkel

tumblr_n0jjuiZDvV1qgwaixo1_500 tumblr_n0jjuiZDvV1qgwaixo3_500 tumblr_n0jjuiZDvV1qgwaixo2_500

Nou geïntimideerd, geïntimideerd, dat is ook al weer zo’n woord. Hoogstens een enorme randdebiel zonder enige wijnkennis. Dat wel. Wij bestellen daarom alles online. En dan bestellen we de nummer 1 van ‘meest verkocht’…

6. 31% doet wel eens alsof ze een wijnkenner is, om indruk op iemand te maken

Nee dit herkennen wij niet. Vrouwen doen dit onderling niet. Ook omdat je een vriendin, die opeens heel wijs aan zo’n glas gaat zitten sniffen en snuifen, echt niet serieus neemt. Je zegt: ‘wat ben jij in godsnaam aan het doen? heb je een cursus gevolgd ofzo?’ Overigens is er wel een uitzondering: als je gaat daten, zegt Caro, kan het zijn dat je een wijnliefhebber treft. Dus dan moet je wel een beetje interessant doen. Caro kan dan ook als enige Viognier uitspreken. Na lang oefenen. Dat wel.

7. 18% mixt wijn regelmatig met een frisdrank

Echt? Wie doet er zoiets smerigs?? Sauvignon blanc in je cassis? Chardonnay in je cola, getver! IJsklontjes in je witte wijn schijnt ook onvergeeflijk te zijn maar dat doen wij wel vaak. Bijvoorbeeld als de derde fles nog niet koud stond. De vierde doen we dan vast even in de vriezer.

8. 7% warmt de wijn wel eens op in de oven

Onze enige reactie: Why? Why zou je wijn opwarmen. Wij hebben geen idee.

670px-Remove-Wine-Labels-for-Collecting-Step-4-Version-2-640x426

9. 6% gooit wel eens een goedkope wijn over in een dure fles

Dat schijnen dus heel veel mensen te doen. Wij kennen eigenlijk niemand die dit doet. Maar als we een keer een avondje te veel wijn hebben gedronken op een feestje, beschuldigen we de gastheer of gastvrouw er wel altijd van: ‘Er zat in die dure wijnflessen vast gewoon Liebfraumilch wijn uit een pak van de Aldi’. Daardoor hebben we dan last van vreselijke hoofdpijn. Heus niet omdat we te veel gedronken hebben. Tuurlijk niet.

 

Deel dit via:

, , ,

No comments yet.

Geef een antwoord