Menu

9 redenen waarom seksspeeltjes goed voor je zijn

Waar we vroeger nog een beetje kinderachtig giechelden als het over vibrators ging of de kunstmatige genotsknots juist stellig afwezen (“heb ik niet nodig” of erger “dat hebben WIJ niet nodig”) is de gemiddelde vrouw inmiddels de gêne voorbij en heeft één op de drie een vibrator onder haar bed liggen. Nu denk je bij een seksspeeltje waarschijnlijk aan fysiek genot, en dat klopt natuurlijk ook, maar masturberen levert veel meer op dan dat. Wij hebben de voordelen even voor je op een rijtje gezet.

#1 Je wordt er zelfverzekerder van

Zit je vandaag niet lekker in je vel? Ga gewoon even met jezelf aan de slag. Door te masturberen, leer je je lichaam beter kennen en dat is de ultieme confidence booster. Bijkomend voordeel: als je weet wat je fijn vindt, ben je minder onzeker tussen de lakens met je relatie of date.

#2 Je relatie krijgt een boost

Masturberen hoef je natuurlijk niet alleen te doen. Als je je partner erbij betrekt, zorgt dat geheid voor vuurwerk in jullie relatie. Als je samen nieuwe speeltjes gaat ontdekken, creëert dat een diepere band en een intiemere laag in je relatie. Bovendien weet je door de speeltjes beter wat je wel en niet fijn vindt. Als je dit aan je partner vertelt, krijgt je seksleven een boost.

#3 Het is goed voor je hart

Net als rennen op de loopband of een halfuurtje fietsen, zorgt masturberen ervoor dat je bloed sneller gaat pompen. En dat is hartstikke goed voor je hart, want het zorgt ervoor dat je minder kansen hebt op suikerziekte en gewichtstoename. Dit betekent dus niet dat je je sportbeha direct in de kast kunt gooien, af en toe hardlopen of een zumba lesje volgen blijft altijd slim.

#4 Je voelt je fitter

Spoel je slaappillen maar door de wc, want dit is dé manier om in slaap te vallen. Wie af en toe masturbeert, weet heel goed dat je naderhand meteen als een blok in slaap valt. Orgasmes zorgen ervoor dat we relaxen. De endorfines en oxytocine die vrij komen zorgen ervoor dat je sneller in slaap valt en dieper slaapt.

#5 Fuck vaginale droogheid

We krijgen er op enig moment allemala mee te maken: de overgang. Deze kan al inzetten als je eind dertig bent en is bij veel vrouwen pas ergens halverwege de vijftig afgelopen. De overgang gaat vaak gepaard met een aantal ongemakkelijke symptonen zoals een dalend niveau van het hormoon oestrogeen wat kan leiden tot vaginale strakheid, droogheid en atrofie. Dit kan leiden tot pijnlijke seks en verminderde zin in seks. Een seksspeeltje kan deze symptomen verlichten door de elasticiteit van vaginale wanden te verbeteren en het seksuele gevoel te verbeteren.

#6 Je hebt minder kans op vaginale infecties

Zeg maar gedag tegen blaasontstekingen en schimmelinfecties. Door te masturberen verlaag je de kans op infecties down under. Masturberen helpt tegen de pijn en zorgt ervoor dat schadelijke bacteriën als het ware worden weggespoeld. Dat betekent overigens niet dat je je doktersbezoek kan skippen als je pijn hebt daar beneden.

#7 Het geeft je immuunsysteem een boost

Net als kippensoep en vitamine C kan masturberen een oplossing zijn als je je grieperig voelt. Er komt een klein beetje cortisol vrij bij ieder orgasme, en dat is goed voor je immuunsysteem.

#8 Jij bepaalt wanneer

Tegelijk zin hebben in seks is iets dat niet vaak voorkomt in een relatie. Meestal moet een van de twee een beetje zin maken. Met een seksspeeltje bepaal jij altijd het tijdstip waarop je zin hebt en lekker een beetje wilt friemelen aan jezelf. Betekent dat je jezelf altijd en overal een oppepper kunt geven wat een vrolijk en vrij gevoel geeft.

#9 Een vibrator is goedkoper dan een man

Een vibrator is een stuk goedkoper dan een vent. Je hebt alleen de kosten van de aanschaf en af en toe een nieuwe lading batterijen, verder kost het je niets. Geen dure etentjes, geen verjaardagscadeaus, geen e-bike, geen gezeur aan je hoofd over je uitgaven bij de HEMA, niets. En als ie het niet meer doet, ruil je hem gewoon in voor een nieuwe.

En voor wie er nog geen genoeg van kan krijgen, drie leuke weetjes over vibrators:

Wist je dat de belangrijkste factor bij het kiezen van een vibrator het materiaal is? Het is namelijk heel belangrijk dat de vibrator lichaamsvriendelijk is. Het moet zacht aanvoelen, niet ruiken en er ook nog eens goed uit zien.

Wist jij dat de ribbels op dildo’s gemaakt worden voor extra stimulans tijdens het inbrengen van de vibrator?

Wist jij dat er speciale vibrators zijn voor inwendige stimulatie en speciale varianten voor uitwendig plezier?

Deel dit via:

, , , ,

No comments yet.

Geef een antwoord