Menu

9 redenen waarom wijn heel goed voor je is

Ja dames, dit is extreem goed nieuws, zeker in deze lockdown malaise. Wijn blijkt dus gewoon enorm goed voor ons te zijn! 

De meeste van ons houden wel van een glaasje of twee. Maar wist je dat je favoriete fles ook goed voor je is? Belangrijk statistisch onderzoek wijst uit dat wijn, mits met enige mate geconsumeerd, reuze veel voordelen heeft voor je tanden, je geheugen, je slanke lijn en zelfs je huid!

Dus schenk jezelf wat in en lees verder om alle redenen te ontdekken waarom wijn bijzonder goed voor je is!

#1 Wijn kan helpen bij het ​​afvallen (serieus!)

Laten we direct maar beginnen met het beste nieuws: wijn kan je helpen bij het afvallen! Als dát geen goede reden is om naar de fles te grijpen, weet ik het ook niet meer. Volgens een paar slimme wetenschappers aan de Washington State University en Harvard zorgt het drinken van twee (ja, twee!) glazen wijn aan het begin van de avond ervoor dat je laat op de avond niet gaat schranzen. En eten (lees: snoep en chips) voor het slapengaan is een van de grootste boosdoeners van gewichtstoename. In wijn zit het magische stofje resveratrol dat ervoor zorgt dat vetcellen geen vet krijgen. Proost, op de jongens van Harvard!

#2 En je wordt daarnaast nooit meer dik

Onderzoekers in Korea hebben nog een ander handig stofje ontdekt in rode druiven namelijk piceatannol. Dit fantastische ingrediënt kan helpen de ontwikkeling van vetcellen te stoppen. Iedere dag een glas is voldoende om gewichtstoename te voorkomen. (Niet als je het combineert met 4 zakken M&M’s denken wij maar dat moeten we nog even in Korea navragen.)

#3 Een slimme meid, raakt haar fles niet kwijt.

Hoogopgeleide vrouwen drinken meer wijn dan laagopgeleide vrouwen. Dat blijkt uit recent onderzoek van de London School of Economics. Deze redenering kun je natuurlijk zonder enige probleem doorvertalen naar de volgende conclusie: slimme vrouwen drinken meer wijn, dus van wijn word je slim. Of is het nou “wordt je slim” met dt? Shit, ik moet echt meer wijn drinken.

#4 Wijn is goed voor je geheugen

Vraag je je vaak af waar je sleutels zijn? Ben je altijd je tas of je telefoon kwijt? Dan drink je niet genoeg wijn. Onderzoekers van het Texas A&M Health Science Center College of Medicine (hele lange naam betekent: heel betrouwbaar) hebben ontdekt dat resveratrol, dat goedje in rode druiven waar we ook al zo slank van werden, kan helpen om geheugenverlies te voorkomen.

#5 Een glas per dag, gaat veroudering tegen!

Kijk, we zeggen niet dat je vanaf nu iedere avond een fles wijn moet gaan wegdrinken alsof het een soort geheim anti-aging serum is, maar er is serieus nieuw wetenschappelijk onderzoek dat stelt dat een glas (of zelfs twee!) de effecten van veroudering kan vertragen. Wetenschappers van de Universiteit van Iowa hebben ontdekt dat mensen die met mate een wijntje drinken, ouder worden dan mensen die niets drinken. Maar, voor de drankorgels onder ons volgt nu een waarschuwing: mensen die af en toe een glas wijn dronken, werden ook ouder dan mensen die overmatig alcohol dronken.  Dus met mate dames, alles met mate.

#6 Aju rimpels, hallo wijn!

Oké, we worden dus super oud dankzij wijn. Zou leuk zijn als dat dan ook een beetje charmant kan zonder dat we ons hele hoofd in de fillers en botox moeten steken. Goed nieuws! Want resveratrol, je weet wel dat goedje uit de schil van de rode druif dat ervoor ging zorgen dat we heel slank zouden worden en nooit meer iets zouden vergeten, blijkt ook nog eens een antioxidant te zijn. En wat doen antioxidanten? Die helpen de tekenen van het ouder worden te bestrijden en je rimpels te verminderen. Hoera!

#7 Nooit meer gaatjes dankzij Chardonnay.

Een recente studie gepubliceerd in het Journal of Agricultural and Food Chemistry (ja, wij houden de vakliteratuur nauwlettend voor je in de gaten) heeft aangetoond dat rode wijn gevaarlijke bacteriën in je mond kan doden. Bacterien die tandproblemen kunnen veroorzaken, zoals gaatjes. Dus bang voor de tandarts: grijp regelmatig naar de fles.

#8 Dokter Wijn voor al uw hart- en vaatziekten.

Als we dan toch zo oud worden, met een goed geheugen, zonder rimpels en slank is het wel fijn als we niet onderweg allerlei ziektes krijgen. Dat regelt wijn ook voor je: wijn vermindert het risico op hart- en vaatziekten en hartaanvallen. Dat zit zo: het drinken van wijn zorgt voor verwijding van de slagaders en een verhoging van de bloedstroom, waardoor het risico op stolsels wordt verlaagd. Dat klinkt goed toch?

#9 Weg met die dure dagcrème, wijn it is.

Ook wel eens last van pukkels en rode vlekjes? Dan is dit goed nieuws voor jou: het inmiddels legendarische stofje resveratrol kan, als antioxidant, ook de groei van ontstekingen voorkomen. Doordat het een enorme bacterie killer is. Nou vind je antioxidanten ook in groente en fruit, mocht je het nog niet weten, maar dus ook in jouw lievelingsdrankje. Scheelt weer een paar honderd euro voor Crème de la Mer. Of een paar euro voor Nivea Soft, onze favoriet.

Lees ook: Hoe overleef ik mijn onvoorspelbare puber? (tip: wijn)

 

 

Deel dit via:

, , ,

2 Responses to 9 redenen waarom wijn heel goed voor je is

  1. Claudia 19 december 2019 at 21:28 #

    Yehhhhh,heerlijk toch,

  2. Helena van Houten 26 juni 2021 at 11:12 #

    Knettergek. Alcohol is erg erg slecht voor het lichaam. Jullie lijken wel zo’n reclame voor sigaretten uit de jaren vijftig.

Geef een antwoord