Menu

De vrouwen achter Wine-up

In 2014 zagen we tijdens een etentje met vriendinnen en veel wijn, hoe leuk het is om herkenbare verhalen met elkaar te delen. Iedereen had wel iets: van naderende scheiding, zorg om ouders, leesbril ja / nee, tot brutale pubers. We hebben nog nooit zoveel gelachen. Om onszelf en elkaar. Sindsdien hebben we een hobby: wine-up.nl. We schrijven over ons leven, en dat van onze vriendinnen. Verhalen met een glimlach.

Onze hobby werd een groot succes. Het leidde niet alleen tot dit blog, maar ook tot twee columnboeken en het is inmiddels verfilmd (door de makers van Gooische vrouwen), als de serie Bitterzoet op LINDA.TV en Net5.

Alles is leuker als je af en toe om jezelf kan lachen en weet dat je niet de enige bent met zo’n fantastisch rotleven.
Proost.

Mieke Kosters & Yvanka van der Zwaan

Het vaste schrijverspanel

Inmiddels wordt Wine-up.nl geschreven door een team vrouwen die houden van wijn, het leven én schrijven. Dit zijn ze:

 

Yvanka (45)
Oprichtster Wine-up. Heeft co-ouderschap over haar drie kinderen van 11, 14 en 16 jaar oud. Ze is in haar dagelijks leven freelance fondsenwerver, auteur bij uitgeverij House of Books en schrijft columns voor verschillende tijdschriften. In 2018 verscheen haar debuutroman 19% kans op geluk.

Lees alles van Yvanka

 

 

Mieke (47)
Oprichtster Wine-up. Woont samen in Amsterdam en is moeder van drie (10, 14 en 16 jaar). Schrijft succesvolle afslankboeken en runt haar eigen bedrijf Skinnyminds.

Lees alles van Mieke

 

 

 

Jorinde (42)
Jorinde is journalist voor oa Kek-Mama en Linda. en single-mom van twee jongens van 12 en 14. Ze woont in Rotterdam.

Lees alles van Jorinde

 

 

 

Amber (45)
Woont in De Bilt en is tekstschrijver, juriste en moeder van twee dochters (10 & 13). Ze heeft zelf het blog advocaat-in-spagaat.nl

Lees alles van Amber

 

 

 

Patricia (48)
Bestsellerauteur Patricia Snel leefde zeven jaar lang uit een koffer en reisde de wereld over voor haar boeken en columns. Ze werd bekend met De expat, een van de best verkochte thrillers van 2013. Na een jarenlang verblijf in Singapore en op de Kaaimaneilanden keerde zij in 2016 terug naar Amsterdam. Ze leeft en werkt op haar woonboot Gratia Deo, schrijft columns, is redacteur en doceert aan de Schrijversacademie.

Lees alles van Patricia