Menu

De vrouwen achter Wine-up

Het ontstaan van Wine-up.nl 

In 2014 zagen we tijdens een etentje met vriendinnen en veel wijn, hoe leuk het is om herkenbare verhalen met elkaar te delen. Iedereen had wel iets: van naderende scheiding, zorg om ouders, leesbril ja / nee, tot brutale pubers. We hebben nog nooit zoveel gelachen. Om onszelf en elkaar. Sindsdien hebben we een hobby: wine-up.nl. We schrijven over ons leven, en dat van onze vriendinnen. Verhalen met een glimlach. Dat zijn de verhalen van Caro, Anna, Esmee en Pien.

Onze hobby werd al snel een groot succes. Het leidde niet alleen tot dit blog, maar ook tot twee columnboeken en het is inmiddels verfilmd (door de makers van Gooische vrouwen), als de serie Bitterzoet op LINDA.TV en Net5. Dat ons gewone leven hiertoe zou leiden hadden we nooit verwacht. Wat een geluk! Want: alles is leuker als je af en toe om jezelf kan lachen en weet dat je niet de enige bent met zo’n fantastisch rotleven.
Proost.

Mieke Kosters & Yvanka van der Zwaan

Het vaste schrijverspanel

Inmiddels wordt Wine-up.nl geschreven door een clubje vrouwen die houden van wijn, het leven én schrijven. Iedereen heeft zo z’n hobby’s; schrijven voor Wine-up.nl is die van ons vaste schrijverspanel. Dit zijn ze:

 

Yvanka (44)
Oprichtster Wine-up. Heeft co-ouderschap over haar drie kinderen van 10, 13 en 14 jaar oud. Ze is in haar dagelijks leven freelance fondsenwerver en auteur bij uitgeverij House of Books. In 2018 verscheen haar debuutroman 19% kans op geluk.

 

 

 

 

 

 

Mieke (46)
Oprichtster Wine-up. Woont samen in Amsterdam en is moeder van drie (8, 12 en 14 jaar). Schrijft succesvolle afslankboeken en runt haar eigen bedrijf Skinnyminds.

 

 

 

 

 

 

Jorinde (40)
Jorinde is 40, journalist voor oa Kek-Mama en single-mom van twee jongens van 9 en 11. Ze woont in Rotterdam.

 

 

 

 

Amber (43)
Woont in De Bilt en is tekstschrijver, juriste en moeder van twee dochters (7 & 11). Ze heeft zelf het blog Advocaat-in-spagaat.nl