Menu

Alle luizen moeten terug naar hun eigen land

Door: Caro (40)

‘Weer luizen? Wel GVD! Hoe kan dat nou weer?!’ Ik heb ex aan de telefoon en vertel hem het slechte nieuws: jongste heeft voor de vierde keer dit jaar luizen. Het schijnt dat er een vaste haard in de klas zit die niet behandeld wordt en iedereen keer op keer besmet. Jongste heeft daardoor al menig uurtje in de Prioderm of Franse, Spaanse of Italiaanse verdelgingsmiddelen doorgebracht. Want op vakantie melden de luizen zich het liefst.

We hebben zo geen zin meer in dat wekenlange kammen. Dat gepiep dat het pijn doet, flessen cremespoeling er in, neten met je nagels uit die bos haar halen. Gek word je er van. Vooral ik dan, want ex doet dat kammen maar heel af en toe. Met veel spektakel.

Maar ex heeft het wel het meeste gehad met de luizen. De luizen moeten weg, uitgeroeid, het land uit. We besluiten dat we school gaan mailen dat er iets moet gebeuren. Vaker controleren of iets dergelijks. Ex wil de mail wel even sturen. Dat klusje kan ik wel aan hem over laten. Hij kan scherp formuleren maar blijft toch altijd constructief en genuanceerd. Want aan een emotionele boze reactie heeft school natuurlijk ook niets.

Ik open vanochtend mijn mail en zie dat ik geccd ben op de volgende mail:

T.a.v. de schoolleiding

L.S.,

Gisteren hebben wij voor de zoveelste keer de afgelopen paar jaar luizen geconstateerd bij een van mijn kinderen.

Ik stuur nu deze mail om tegen jullie te zeggen: hier stopt het.

Het. Stopt. Met. De. Luizen.

Het is geen achttienzoveel. Dit is geen derde wereld land. Dit is de moderne tijd en het is onaanvaardbaar dat mijn kinderen aan de lopende band besmettingen oplopen met deze smerige parasiet.

Ik aanvaard het niet langer, en ik aanvaard ook niet langer dat ik uren zit te kammen en dure middeltjes moet kopen, alleen omdat de school tekort schiet een basaal niveau van hygiëne te waarborgen.

Afhankelijk van jullie acties na mijn mail, zal ik besluiten of ik een klacht inden bij de onderwijsinspectie en ggd. Verder betaal ik per kind per vanaf nu op hun hoofd aangetroffen luis een jaar geen ouderbijdrage meer.

Zorg dat het ophoudt. Het kan me niet schelen hoe, want dat is niet mijn probleem. Ik heb geen school. Jullie wel. Regel het.

Regel het!

Caro en Jeroen

de ouders van Hugo en Sophie

Lees ook: 16 smerige dingen die moeders doen.

Deel dit via:

, , , , ,

6 Responses to Alle luizen moeten terug naar hun eigen land

 1. Meis 27 oktober 2015 at 10:03 #

  Whoehahahaaaaa…… Geweldig die brief! Zeer benieuwd wat de school er nu aan gaat doen….

 2. Natasja 27 oktober 2015 at 13:08 #

  Oh wat een giller, gelukkig heeft ex het nog netjes gehouden om er niet in te vermelden dat de luizen naar eigen land moeten, anders had ie vast een probleem gehad. Ik hoop dat de mail geholpen heeft.

 3. Jolene 27 oktober 2015 at 22:05 #

  Grappig mailtje maar niet iets waar de SCHOOL iets aan moet doen. Dit is ook voor school vervelend maar als er 1 ouder is die consequent niet hun kind wil behandelen dan wordt het lastig (voor beide partijen…)

  Idee voor ouders: geef uw kind een luizen cape indien deze nog niet aanwezig is op school.

 4. Roos 29 oktober 2015 at 15:47 #

  Luizen komen vooral op schoon haar. Op vet haar of haar met gel etc hebben ze geen houvast.
  Goedkope middeltjes wat ze verstikt:
  * 1 pot mayonaise – twee uur lang in laten trekken (zie ook internet)
  * Olie mengen met knoflook, thijm, rozemarijn – erop smeren en 2 uur laten trekken
  Goed eruit wassen erna en ze daarna voortaan met gel, wax, brylcream 🙂 in het haar naar school sturen.

 5. Corien 1 februari 2016 at 12:25 #

  Ook gel helpt niet!!!

  13jaar bassisschool (3 kinderen) en nog nooit 1luis in huis gehad. Afgelopen herfst , 3kids op het voortgezet onderwijs, BINGO !!! Tot 3 keer toe in een tijdsbestek van 3 maanden. Gek werd ik ervan, de plaatselijke apotheek en drogist rijk,de kinderen vonden het ‘wel een beetje lastig’ Tot nu geen luis meer gezien maar elk kriebeltje triggert tot ‘inspectie’ op alle hoofden!

 6. Merel 6 februari 2016 at 19:36 #

  Hahaha! Ben idd ook benieuwd wat school antwoordde, hoewel t grootste probleem is dat een ouder kennelijk niet voldoende controleert.
  Middeltjes schijnen beperkt te helpen. Kammen des te beter. En een gouden tip (maar t kost wel even wat): de luizenkliniek. Die hebben een apparaat dat iedere luis, nimf en neet uitroeit. Dan weet je in elk geval dat er helemaal niets meer zit.
  Verder haren altijd vastzetten en om de zoveel tijd blijven controleren om erger te voorkomen. Ellende!

Geef een antwoord