Menu

Als een God in Noordwijk

Het is November. Ik ben deze weken niet echt een shining voorbeeld van een gezellige blije moeder, laat staan van een liefhebbend mens De zomervakantie is alweer zo lang geleden dat het relaxte gevoel slechts een vage herinnering is en het duurt nog wel even voordat het kerst is (mocht je daar al naar verlangen). Het vooruitzicht van de gruwelijke weken die komen gaan, waarin iedereen het maar steeds over de plannen voor de feestdagen wil hebben, draagt ook niet echt bij aan mijn feestvreugde. Ik heb last van de kou en van mijn kinderen die net als ik niet op hun best zijn (want moe, bang of hyper voor sint, snot, griep, algehele malaise en witte snuiten). Kortom: de herfstblues zet in en “morft” langzaam tot een winterdip als ik niet oppas.

 Maar daar is Vesper!

Wat een zegen dat er dan plekken bestaan waar je een weekendje naar toe kan gaan om weer even je positieve vibes terug te vinden, gewoon in Nederland. VESPER in Noordwijk is zo’n plek waar je blij van wordt. Dat het daar in de lente en zomer heerlijk is, daar kan iedereen zich wel iets bij voorstellen. Maar dit hotel is oók in de herfst of winter een plek waar de zon is blijven hangen. Een prachtig boutique hotel (27 kamers in een prachtig vierkant strandhuis) met restaurant aan de boulevard van Noordwijk, waar je zo het strand opwandelt voor een (hele) frisse herfstneus. Maar vooral waar je je winterdip kan laten voor wat ie is, want het is er té fijn om te haasten, te rennen en te vliegen.

Bij binnenkomst voel je het al: hier is het goed. ‘Hey, welkom in Vesper!’ zegt het hippe knappe meisje dat we tegen het lijf lopen bij binnenkomst. ‘Ga lekker zitten, ik breng even een drankje en dan breng ik jullie zo de sleutel van de kamer!’ Niks ingewikkelde en tijdrovende incheck-procedures, ze regelt het gewoon voor je en brengt je tas ook nog naar boven!

Wij moeten dus gelijk aan de borrel, het is toch al 15.00 uur en zij zegt het. We mogen kiezen uit heel veel wijntjes en dat kan ik niet, dus het meisje kiest voor ons. Het wordt iets met bubbels. Kijk, zij snapt het.

Een Pretty Woman-waardig bed en bad!

En dan brengt ze je naar je kamer…het is natuurlijk afhankelijk van je gezelschap, want als je met je beste vriendin zo’n kamer betreedt, dan denk je aan andere dingen dan wanneer je daar met je lover naar binnen schrijdt, maar het mega grote zachte bed (1 grote matras dus geen gevaar om tussen de bedden te rollen) en het verhoginkje in de kamer waar een nogal uitnodigend, pretty-woman-waardig bad in verwerkt is … Mijn hemel wat een luxe (met bestie) of romantiek (met liefje).

Die kamer kom je dus de eerste uren niet uit, tenzij je met iemand bent die wél energie heeft en die bijvoorbeeld, ik noem maar een dwarsstraat, een frisbee heeft meegenomen om mee te spelen op het strand. Die mensen bestaan dus. Had ik al gezegd hoe mooi die kamer was en hoe graag ik er wilde blijven? Maar ik ging dus het strand op. Met een frisbee. Tot de zon onder ging en toen werd het gelukkig toch nog romantisch.

Want er is daar dus een fantastische strandtent, die de hele herfst en winter open is. En die is maar twintig stappen verwijderd van Vesper. Er staan zelfs nog lekkere hangbanken buiten en in de avond kun je er heerlijk bij een vuurkorf zitten met een wijntje en een heel warm dekentje waar je bij voorkeur met een lekkere man onder kan verdwijnen. Maar ook hier geldt: met je bestie een beetje mijmeren bij zo’n vuurtje is ook niet verkeerd. Er lopen genoeg leuke obers rond.

En dan het diner…

Na de wandeling, de frisbee-challenge en de borrel onder een dekentje op het strand, mochten we dan eindelijk eten. Aan de hoge tafel in het restaurant hadden we een prima uitzicht, want het zat vol met verschillende soorten mensen, van jong tot oud, dus beter reserveer je je diner tegelijk met je kamer, want dat diner…jongens, dat wil je niet missen. Het ene verrassende gerechtje na het andere werd ons voorgezet, het was allemaal even lekker en bijzonder en de allerleukste ober bleek behalve goodlooking (en net- meerderjarig) ook nog eens van alles over wijn te kunnen vertellen, dus een wijnarrangement moet je niet overslaan. Het zand tussen mijn kiezen gaf een lekkere bite aan het heerlijke eten. Toen ik dat tegen de leuke ober zei, lachte hij: ‘Dan moet je maar goed spoelen’ en hij schonk mijn glas weer vol. Kijk, hij snapt het ook.

Avondgebed

Ik was al heel erg blij toen ik wakker werd in dat fijne grote bed, maar toen we bij ons ontbijt de allerlekkerste wentelteefjes éver kregen (want gemaakt van suikerbrood met vers rood fruit!) voelde ik me écht als God in Noordwijk. Vesper betekent in het latijn niet voor niets ‘avondgebed’. Hallelujah wat hemels daar. Helemaal uitgewaaid en Zen reden we weer naar huis. Nu kan ik er wel weer even tegen. Laat die december-maand maar komen.

Ja, ik weet het: Jij wil dat ooooook!!

Vesper in Noordwijk heeft verschillende arrangementen voor een onvergetelijk weekendje weg: romantisch met je lief, actief met je vriendinnen, culinair met je moeder of je zussen. Stuk voor stuk leuk en origineel. Check de website voor prijzen en reserveer maar gelijk, jij hebt het óók nodig zo net voor de feestdagen: www.vesperhotel.com.

Echt geen tijd voor een heel weekend Noordwijk, maar wel voor een dagje? https://www.zuiderbad.nl (en probeer er een avondje aan vast te plakken).

Auteur: Amber van der Weide

Foto’s: Amber van der Weide en Vesper

Lees ook: 12 redenen om verliefd te worden op de Costa Barcelona

 

Deel dit via:

, , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie