Menu

Bitches

Crowd at a festival

Door: Anna (42)

Daar stonden we dan. Zondagavond in de Ziggo-dome. Man en ik. Op een relatie-is-een-werkwoord uitje. Het was best lang geleden, dat we samen naar een concert waren geweest.

Lady Gaga
De laatste keer was 3 jaar geleden in Antwerpen. Lady Gaga trad toen op. Dat was een hele belevenis. Vooral omdat we allebei geen echte fans van haar zijn. Het leek ons gewoon leuk. Zo’n gek mens dat goed kan zingen. Dat was het ook. Totdat we doorkregen dat de echte fans ons af en toe wat meewarig aanstaarden. We begrepen niet goed waarom. Lollige spuit elf naast ons bracht duidelijkheid toen hij serieus vroeg waar onze kinderen stonden in de zaal.

Toen we daarna eens goed om ons heen keken, zagen we dat we inderdaad van alle fans de ouders hadden kunnen zijn. Het voelde na deze leeftijdsconfrontatie toch een beetje gênant om nog enthousiast mee te dansen en te zingen.

Madonna
Goed, terug naar zondag. Dit keer zou het vast een stuk beter gaan: want de zangeres was niemand minder dan Madonna. M’n jeugdliefde van bijna 60! Bij binnenkomst zagen we het direct. Spot-on. Niemand onder de 30 in de zaal.

De medefans waar we dit keer naast stonden waren vooral grappig. Madonna zou om 21.00 uur beginnen. En toen er om 21.45 nog geen ster te bekennen was, begonnen ze met de wave. En ja, wij deden mee met gillen en zwaaien totdat uiteindelijk de hele zaal de wave overnam. Best cool was dat.

De stemming zat er dus goed in. Toen Madonna uiteindelijk begon waren we onder de indruk. Dat ze er goed uitziet voor haar leeftijd is een understatement. Ze heeft bovendien een jaloersmakende fitheid en danste de hele avond. Het was een soort 2-uur durende sensationele video-clip. Met haar nieuwe nummers hebben man en ik verder niet zoveel. Wij kwamen vooral voor de gouwe ouwe. Ik kon m’n lol op met La isla Bonita, True Blue en Material Girl.

Bitches
Totdat Madonna de microfoon pakte en ging praten. Waarom houdt zo iemand het niet gewoon bij zingen en dansen, vraag je je dan toch af. Focus op je talenten, zeg ik. De bijna 60-jarige superster begon: ‘Hey Amsterdam. Are you bitches in my Gang?’ ‘Yeah’, schreeuwden alle dertigplussers in de Ziggo Dome. Madonna: ’I can’t hear you: Are you bitches in my gang? Say: ‘Fuck Yeah’ .

Opeens zag ik ons door de ogen van puberdochter. Ik schoot in de lach toen ik me voorstelde hoe zij hier vol afgrijzen naar zou kijken: Haar ouders. Klaar om na de wave en het mee blèren met ouwe muziek: ’Fuck yeah bitches’ te schreeuwen.

Dat ging ook mij wat ver. Op onze leeftijd kunnen we het maar beter gewoon bij Like a Virgin houden.

Deel dit via:

One Response to Bitches

  1. Natasja 11 december 2015 at 12:12 #

    Oh heerlijk stukje dit. Ik ben niet naar Madonna geweest zondag, ik ben een keer geweest in 1990 in de Kuip, het was een sensatie een show, ik was 18 jaar wn daar op het podium stond mijn grootste voorbeeld, ze was brutaal, ze had lef, ze kleedde zich zoals zij wilde.. In een woord wauw… En daar had het bij moeten blijven, hoewel ze met ray of light en music terugkwam, is ze nu in mijn ogen gewoon zielig, een vrouw die alles doet voor de aandacht en krampachtig jong wil blijven en uiten… Als ze eerder gestopt was dan was ze eeuwig the queen of pop gebleven.

Geef een antwoord