Menu

12 ’tips’ om de autoreis door te komen…

Door: Caro (40)

Vandaag gaan ze. Voor het eerst twee weken alleen op vakantie met hun papa. Mijn ex. Twee hele weken. Eerst dacht ik: ‘Wat heerlijk twee weken rust! Ik ga elke dag met vriendinnen aan de wijn, 14 x uit eten of uit blik eten, al m’n troep op Marktplaats zetten, m’n huis opruimen en keihard de muziek aanzetten ’s avonds. Maar gisteren, terwijl ze hun koffers volstopten met knuffels, peddels, Playmobil en andere handige incomplete zaken, dacht ik alleen nog maar: ‘dit wordt een nachtmerrie van twee weken. Ik mis ze kapot. Hoe zorg ik er in hemelsnaam voor dat ik morgen niet m’n kinderen traumatiseer door als een hysterisch gek achter de auto aan te rennen of me aan een portier vast te klampen??’

Sinds vanochtend zie ik het allemaal weer wat luchtiger. Oudste dochter (10) was gisteravond namelijk nog druk aan het schrijven achter haar bureau. ‘Schrijf je me een afscheidsbrief?’ informeerde ik naïef. ‘Nee, ik maak een cursus voor kinderen die ook met de auto op vakantie gaan. Over wat je onderweg allemaal voor leuke dingen kunt doen zodat je je niet verveelt…’ Goh wat is het toch een origineel kind, dacht ik. Dus ik kirde enthousiast ‘Wat leuk!! Zal ik ’t doorsturen naar andere ouders? Kunnen ze het ook aan hun kinderen laten lezen!’ ‘Doe dat maar mam’, zei ze toen met een vals lachje.

Vanochtend lag het cursusmateriaal klaar op tafel: ‘Hoe erger ik mijn ouders onderweg’ (12 tips)

foto_tips

Vertaling:

Hoe erger in m’n ouders onderweg?

1. Spongebob imiteren

2. Melodie-loos neuriën

3. Tegen het been van je broertje schoppen

4. Pas zeggen dat je moet plassen na de pauze

5. Als ze dan stoppen, zeggen dat je niet meer hoeft

6. Zonder koptelefoon Harry Potter kijken

7. Om de 5 minuten zeuren dat je honger hebt

8. Met je voeten in de stoelen van je ouders duwen

9. ‘We zijn er bijna’ 178 keer zingen

10. Vragen hoe lang het nog duurt

11. Je broertje en zusje een getal onder de miljoen laten raden

12. Een papier met ‘Help we worden ontvoerd! voor het raam houden

 

Leve de vakantie….

 

Deel dit via:

, , , , ,

No comments yet.

Geef een antwoord