Menu

De bijna-puber heeft een nieuwe fase: ‘Ach boeio…’

Door: Caro (40)

‘In het land der blinden is Eenoog koning’ mompelt dochter (10) terwijl broertje vertelt dat ie de beste is van z’n judo groep. Gelukkig luisteren mijn kinderen zelden naar elkaar. In dit geval scheelt dat weer voor z’n tere kinderzieltje. Dochter gaat door een nieuwe fase, de ‘ik-vernietig-je-met-m’n-spreekwoord-fase’.

Ze onthoudt de meest bizarre oneliners en uitdrukkingen en gooit die dan achteloos de conversatie in. Zo had ze tegen haar juf gezegd, toen deze een lied voor de school zong:  ‘tja, meer dan je best kun je niet doen he!’ Goed. Ik denk dat juf de boodschap wel begreep en zich vanaf nu met name op het onderwijs gaat richten.

Vorige week zaten we in zo’n schimmig wegrestaurantje een satétje te eten met van die geraspte wortel met mayonaise salade erbij toen de serveerster aan mij vroeg of het smaakte. Ik loog vriendelijk: ‘Ja hoor heerlijk, dank je!’. Maar op de achtergrond prevelde het orakel: ‘kwaliteit is de basis’. De serveerster keek wat ontredderd en besloot toen dat ze beter vast kon houden aan de woorden van de volwassene aan tafel, glimlachte nog een keer naar me en liep weg.

De hockeytrainer vroeg me onlangs wat dochter bedoelde toen ze mompelde: ‘de beste stuurlui staan aan wal’ tijdens zijn donderpreek. Of hij dat nou als hondsbrutaal of als een toevallige opmerking moest opvatten. Ik wist niet hoe snel ik moest zeggen: ‘Nee joh, ze is tien, die heeft gewoon wat gehoord en roept maar wat.’ Overigens bakt de trainer er inderdaad niets van, maar dat terzijde.

Ik vroeg dochter gisteren waar ze haar wijsheid precies vandaan haalt.

Zij: ‘Van muren en uit de Linda.’

Ik: ‘Uit de Linda?? Sinds wanneer lees jij de Linda?? En daar staan toch helemaal geen spreekwoorden in?!’

Zij: ‘Ik lees ook niet alles, alleen de titels en de column van de ‘High Class Escort’.

Ik: ‘OMG…’

Zij: Ach mam, ‘boeio’, wees blij dat ik de Girlz niet lees die je voor me had gekocht, daar vragen kinderen van 14 hoe ze het beste kunnen pijpen…’

Goed. Die spreekwoorden fase van haar, daar mag ik m’n handjes mee dichtknijpen dus.

Deel dit via:

, , , ,

88 Responses to De bijna-puber heeft een nieuwe fase: ‘Ach boeio…’

  1. bibje 10 juni 2014 at 08:13 #

    Oeps….hahaha
    die had ik niet zien aankomen……snap ik dat dochter de Girlz niet zo ziet zitten.

    Gr Bibje

  2. ENOY! The Good Life 10 juni 2014 at 10:59 #

    Geweldig! Ik dacht dat ik een bijdehand exemplaar had haha… De Linda is gelukkig heilig. LINDA meiden is té heftig…..

Geef een antwoord