Menu

De ontbrekende tip bij de eerste date


Door: Caro (40)

Voor m’n eerste blind date, waar ik vorige week over schreef, zocht ik van te voren de do’s en don’ts op internet. Reuze handig, tenminste als je de do’s doet en de don’ts laat. Maar goed, daar gaat het nu niet over. Nee, anders gezegd: daar kan het nu niet over gaan. Het kan in mijn blog niet over mijn eerste blind date gaan omdat hij mogelijk meeleest!!

In het rijtje met zes gouden tips ontbrak dus nog een hele belangrijke zevende regel. Bij deze:

7. Vertel je blind date NOOIT dat je voor een blog schrijft! (en schrijf zeker niet na drie wijn de url op een bierviltje!)

Wat gebeurt er als je dat wel doet en hij dus altijd kan meelezen?

  • Je kunt niet over hem roddelen in je volgende blog en dus kun je de date in principe niet evalueren. En ook niet een eventuele tweede date. En je kunt dus ook niet alvast schrijven dat je van plan bent de prille liefde rigoureus te beëindigen. Alleen als je hem echt een ontzettende … vindt. Dan is het zelfs een heel goed idee om te vertellen dat je blogt. Dan weet je zeker dat ie de gruwelijke dingen die je over hem gaat schrijven tot zich neemt.
  • Hij kan lezen hoe je van te voren hebt gegoogled wat de do’s en don’ts zijn van jullie eerste blind date. Dat is natuurlijk über nerderig en zooo niet cool.
  • Je kunt met goed fatsoen minstens twee weken niet schrijven over een blind date met een ander. Alleen als je het niet erg vindt dat hij dan met een zwaar gekrenkt ego ‘slet!’ op je Facebook timeline zet en je dat aan je moeder moet uitleggen.
  • Je kunt niet schrijven over de dingen die je ondertussen nog onderneemt op amoureus vlak. Stel bijvoorbeeld dat je nog af en toe contact met je makelaar hebt en een kopje koffie loopt wat uit de hand. Daar kan je dan dus nooit over schrijven. Alleen als je het niet erg vindt dat je blinddate én de makelaar beiden ‘slet’ op je Facebook timeline zetten.
  • En hij kan al je eerdere columns lezen. Over dat je je in de supermarkt als een psycho gedraagt, dat je al veel langer op die dating app zit dan die drie dagen die je tegen hem zei, dat je nog “contact” hebt met je makelaar terwijl je zei dat dat allang afgelopen was. Ik vergeet haast het allerergste: dat je vriendin jouw app conversatie met haar over the Day After de date met hem even online heeft gezet.

Ik ga denk ik even ergens onder een dekbed liggen…

Deel dit via:

, , , , , , ,

Geef een antwoord