Menu

‘Eigenlijk ben ik nog een klein stout jongetje’

21986200_sDoor: Caro (40)

Tegenover me zit Lourens. Door de ‘ou’ in plaats van ‘au’ in z’n naam moest ik tijdens ‘t chatten steeds aan Lourdes en heilig water denken, maar zo live tegenover me denkt niets in mij meer aan heilige bijbelse figuren…

Lourens komt uit Amsterdam, heeft drie leuke dochters en is zelf ook behoorlijk goed gelukt als ik dat zo zie. Hij zegt dat ie 41 is en houdt van zeilen, varen met een sloep, kanoën, nou ja van alles op ‘t water zeg maar. Sounds just perfect to me en ik neem nog een wijntje. Ondertussen bestudeer ik z’n gezicht en mijmer wat: ‘leuk hoofd, mooie lippen, die zou ik wel kunnen kussen, denk ik. Dit is een leuke avond. Misschien wordt deze borrel date wel een heuse eetdate…’

‘En waar gaan jullie naar toe op vakantie’ vraagt Lourens, terwijl hij een olijf vermaalt met een gebit dat bij ieder wijntje perfecter lijkt. Ik zeg dat ik het nog niet weet. ‘En jullie?’ vraag ik.

‘We gaan zeilen bij de Griekse eilanden, vorig jaar ook gedaan, echt heerlijk. Zo’n vakantie hebben we ook altijd een beetje nodig hoor, je kent dat wel die sleur’ hij geeft me een ‘wij begrijpen elkaar knipoog’. Ik begrijp niet helemaal hoe je sleur met je kinderen kunt hebben, je kan veel over die van mij zeggen maar saai en voorspelbaar is echt het laatste dat ik met ze associeer.

Hij zit al weer in een volgend verhaal, kan echt leuk vertellen. Wat deed ie nou ook weer voor werk? Ach wat boeit het ook, hij kan met z’n drie meiden drie weken zeilen, dus putjesschepper zal het wel niet zijn. Plotseling begint hij over second love, een website voor mensen die graag een affaire willen. Voor de grap zeg ik: ‘Nou Lourens, en hoe lang ben jij al getrouwd?’

’16 jaar gelukkig getrouwd, maar ja dat wordt ook wat saai he!’ zegt ie terug. Ik lach, hij heeft dus wel humor.

‘En jij?’ vraagt ie. M’n lach verstomd ietwat, hij voert de grap wat ver door. Mmmm. Nu geeft ie me een high five en weer die ‘wij begrijpen elkaar knipoog’

Ineens bekruipt me het gevoel dat hier mogelijk helemaal geen sprake is van gevoel voor humor, maar van een heelander situatie. Ik kijk hem aan: ‘Ben jij serieus getrouwd?’ vraag ik.

‘Ja wat dacht jij dan?’ antwoordt ie wat korzelig. Ik verschiet van kleur. ‘Nou ik dacht van niet, je staat immers op een dating site! En anders was er geen haar op m’n hoofd geweest die met je had willen daten’ sneer ik.

‘Tja’ zegt ie verontschuldigend, ‘iedereen wil toch af en toe ondeugend zijn? En bovendien’, voegt ie daar met een zelfvoldane grijns aan toe: ‘eigenlijk ben ik gewoon nog een beetje een klein stout jongetje.’

Zo. Maar nu wel een klein stout jongetje dat z’n blouse naar de stomerij kan brengen omdat er een glas wijn over heen is gegooid. Door een boos meisje van 40.

 

Deel dit via:

, , , ,

58 Responses to ‘Eigenlijk ben ik nog een klein stout jongetje’

  1. Ahsam 13 mei 2014 at 20:40 #

    Wel goed dat je er op doorging of tie er ’n geintje over maakte of dat tie het werkelijk serieus bedoelde met nog echt getrouwd zijn. Prachtig adrem gereageerd met die wijn haha.

Geef een antwoord