Menu

Heel normaal hoor, dat internetdaten…

18357955_s
Door: Caro (40)

“Internetdaten is al lang niet meer suf! Ik ken veel mensen die elkaar hebben leren kennen via een dating site. Nou en die zijn toch een potje gelukkig en niet-suf. Je moet het gewoon doen!!” Dat zei ik dus altijd tegen gescheiden vriendinnen.

Wat ik eigenlijk bedoelde was: “Ik wil met jou een profiel aanmaken zodat we samen kunnen speuren naar bekenden en lachen om rare profielen. En dan ga jij steeds op doodenge date’s en zo heb ik dan ook wat spanning en sensatie in m’n saaie burgerlijke leven.” Ik moest er toen niet aan denken om mezelf met een paar foto’s (vleeskeuring bah!) en een guitig geformuleerd tekstje op internet bloot te stellen. ‘k had er toch een beetje een desperate gevoel bij.

Nu ik zelf single ben, krijg ik een koekje van eigen deeg. Want na een paar maanden vond iedereen kennelijk dat ik wel uitgehuild moest zijn en kwamen de suggesties. Een getrouwde vriendin wond er geen doekjes om: “luister, nu jij single bent is dit mijn kans om op al die sites te kijken, dus we gaan nú een profiel op e-matching en Parship voor je aanmaken want voor je het weet, heb jij alweer een scharrel en dan is mijn kans om dit mee te maken verkeken.” Dus.

Gelukkig is er in mijn twijfel-periode een briljante dating-app voor types zoals ik gelanceerd: Tinder. Weliswaar een soort van daten maar dan meer zoals in de kroeg en niet zo serieus. Je kunt selecteren wie er in je buurt woont/is en bekijkt elkaars foto. Je doet like (naar rechts vegen over de foto) of nope (naar links vegen op de foto). Als je elkaars foto’s liked, krijg je een melding dat er een match is. Dan kun je met elkaar chatten. Je bent nooit zielig, want je weet niet wie jouw foto weg swiept.

Ik begreep het eerst niet en zwiepte alles naar rechts. Met als gevolg een hele hoop matches met extreme koekebakkers. Overigens denk ik dat er meer mensen zijn die de app niet begrijpen: er staan nogal wat stellen op. Ik vraag me dan af: “zoeken die samen naar een gezelschapsmens of gaan ze uit elkaar en zoeken ze een opvolger?” (zou kunnen toch, dat je, als laatste poging je ex te controleren, een date voor hem wilt regelen?)

M’n volgende 10 column’s gaan absoluut over mij & deze app.  Een heel nieuwe wereld!

Deel dit via:

, , ,

Geef een antwoord