Menu

Vrouwen zijn de nieuwe mannen

Cute brunette in hair curlers posing with razor on blue backgrouDoor: Caro (40)

Ik jaag er recentelijk iedere man de stuipen mee op het lijf: m’n verhalen over de vreemdgaande vrouw. Ze schieten in mijn veertigers omgeving als paddenstoelen uit de grond: vrouwen die het met de huwelijkse trouw niet zo nauw nemen.

Er zijn nog verdacht weinig onderzoekjes naar gedaan. Ik denk omdat onderzoekers – vaak mannen- de uitslag gewoon niet willen weten. M’n eigen houtje touwtje onderzoek komt uit op zo’n 70%. 7 op de 10 uit mijn vrouwelijke kennissenkring is op z’n minst een keer vreemd gegaan. Dat varieert van een tijdelijke liefde op de werkvloer tot een uit de hand gelopen gesprekje tijdens een avondje stappen, en een ‘hoe is het nou met jou’ e-mail aan de jeugdliefde die weken later uitgemond is in geheimzinnig geapp over en weer.

Waarom wij vrouwen dat doen? Gedeeltelijk vanwege hetzelfde motief als mannen: lust. Maar ook uit verveling, gebrek aan aandacht thuis, herontdekking van jezelf als de kinderen groter worden. En gewoon omdat het kan. We zitten immers niet meer thuis en masse te strijken. Jan Heemskerk van Playboy zei ooit dat er een onzichtbare Tsunami van vreemdgaande vrouwen over Nederland raast, waar iedereen over zwijgt. Ik denk dat ie gelijk heeft.

Het punt is ook dat die ‘arme’ mannen totaal niet door hebben dat vrouwen de nieuwe mannen zijn. Ten eerste omdat wij gewoon veel beter zijn in liegen. Ten tweede omdat het gewoon niet in ze opkomt. Te druk met zichzelf. Die deleten hun eigen stoute smsjes voordat ze thuis zijn, terwijl hun vrouw in een Van der Valk ligt.

Pas vertelde een vriendin dat ze het gewoon op haar kantoor deed na vijf uur, als de meeste collega’s weg waren. Maximaal een uurtje hoor, want daarna moest ze rennen naar de BSO. Ze ging inmiddels ook al vreemd van haar minnaar met weer een nieuwe minnaar. Want dat is ook nog zo iets he: als sommige vrouwen het eenmaal ontdekt hebben, dan is er geen houden meer aan. Dan is geen schoolplein meer veilig.

Enige oplossing voor de man is vrees ik:

1. een vrije relatie accepteren

of

2. je vrouw pamperen met cadeaus, complimentjes en vooral: veel aandacht! Wees lief, luisterend, schattig romantisch en woest aantrekkelijk. Dan heb je misschien nog een kans …

Lees ook: Superfood is levensgevaarlijk

Deel dit via:

, ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. csevdhrbmkgnkjbhvdbjn - 7 april 2014

    Title

    […]Every after in a when we decide on blogs that we study. Listed beneath are the most current internet sites that we decide on […]

Geef een antwoord