Menu

Casual Friday

25461324_s

Door: Esmee (40)       

Uitgebluste slons
Er is niets lekkerders om na een lange dag werken met veel formele besprekingen thuis te komen, naar boven te sprinten en je hakken uit te schoppen. Dan dat jasje en die strakke broek uitdoen en als kers op de taart je BH losmaken en langs je mouw naar buiten trekken. Het resultaat is dat ik er ’s avonds regelmatig als een uitgebluste slons bij zit. Dat ben ik dan op zich ook, dus m’n gevoel klopt prima met het plaatje.

In sporttenue naar school
Het lijkt me soms zo lekker om voor jezelf te werken, niet meer iedere dag opgedirkt naar kantoor te hoeven. Gewoon geen pakken, kokerrokken en hakken meer. Ik ben stikjaloers op die moeders in sporttenue bij school: ‘ tja ik ga eerst even een rondje rennen, dan een kop koffie en dan maar eens beginnen’. Ik heb een drukke dag vandaag’. Stoom uit m’n oren, krijg ik dan.

Casual Friday
Maar nu hebben wij sinds een half jaar op kantoor iets nieuws. Het schijnt een paar jaar geleden echt hip te zijn geweest, maar goed. Wij doen sinds een half jaar mee aan: Casual Friday. En dat is ook weer zo wat. Want wat doe je aan naar Casual Friday, zonder door te slaan in het concept?
Een stagiair bij ons op kantoor presteerde het om in een hemd binnen te lopen. Blijkbaar nog wel van een hip merk, maar het zei me niets. Ik moest de hele dag aan Tony Soprano denken… En mijn collega’s op teenslippers vind ik ook lastig; ik zie alleen maar tenen waarvan de tweede teen langer is dan de grote teen. Ik kan niet anders dan er naar kijken.

Eigen regels
Van de weeromstuit heb ik dan maar besloten er niet aan mee te doen. Niet echt althans. Een zwarte spijkerbroek kan wel, een blauwe stonewash jeans niet. En zo heb ik nog wat zelfbedachte regels doorgevoerd: rok tot boven de knie is casual Friday proof, een korte broek niet. Shirt zonder mouwen niet. Witte sneakers wel, de meer sportachtige varianten niet. T’is niet dat anderen op kantoor deze regels ook kennen, ’T is meer een manier om mezelf in de hand te houden…

Thuis werken =
Nu werk ik sinds 3 weken op maandag af en toe thuis. Echt lekker is dat. Dan laat ik alle kledingvoorschriften los. Niemand die me ziet. En jawel, ik ga in sportkleding naar school, plof zonder te douchen achter de computer en lunch daarna relaxed in joggingbroek. Tot afgelopen maandag oudste zoon (13) onverwacht vroeg thuis kwam en me zag zitten. Zo mam, in plaats van Casual Friday, is het voortaan Braless monday voor jou?

Lees ook: Goede moeders werken niet.

Deel dit via:

, , , ,

2 Responses to Casual Friday

  1. Chris 26 september 2015 at 08:20 #

    Goed idee die casual friday. Misschien kunnen we er een landelijke standaard van maken.

  2. Els 30 september 2015 at 18:34 #

    Haha die reactie geweldig!

Geef een antwoord