Menu

De favoriete auto’s van vrouwen

Wine-up zou Wine-up niet zijn als ze niet af en toe een semi-wetenschappelijk onderzoekje zouden doen naar de voorkeuren van vrouwen. Deze keer onderzochten we met een, geheel niet significante maar wel razend relevante, steekproef welke auto’s favoriet zijn bij vrouwen tussen de 30 en 50 jaar en dit was het resultaat.

Volgens de resultaten van de steekproef zijn de populairste automerken bij vrouwen Land Rover, daarna Mini, gevolgd door de Saab.

#3 De Saab

Saab eindigde op de derde plaats vanwege hun bloedmooie cabrio model. Deze moest volgens de ondervraagde dames zwart of donkerblauw zijn en met beige leren stoelen. Op de Wine-up redactie is iedereen “team Land Rover” en is alleen Yvanka fan van de Saab. Iets met oude modellen die niet meer gemaakt worden en daardoor uniek zijn. Als ze weer eens dingen roept als “de Saab 900 turbo is de mooiste auto ooit gemaakt” dan knikken we gewoon even beleefd.

#2 De Mini

You love him or you hate him. Sommige vrouwen zweren bij de Mini, anderen vinden het een suf boodschappen autootje. Wat je er ook van vindt: de auto heeft wel een geschiedenis. De originele uitvoering werd tussen 1959 en 2000 geproduceerd en daarna lagen de rechten in handen van BMW die in 2011 de New Mini presenteerde. Na 2007 kreeg je ook nog die schattige stationswagen variant: de Clubman. De favoriete kleur van onze respondenten was wit en rood. En het grote voordeel vindt iedereen dat inparkeren een eitje is.

#1 Land Rover

Vrouwen houden van SUV’s. Dat is duidelijk. Bij sommige redactieleden liep wat kwijl uit de mondhoeken toen ze voor ons auto-onderzoek verschillende type SUV’s mochten bekijken. Favoriet: de nieuwe Range Rover Evoque. Dat is dan ook geen kinderachtig boodschappen autootje want vol met allemaal vette gadgets. Zoals een 4G Wifi hotspot (eindelijk hoeft jouw telefoon niet meer de puber-hotspot te zijn, yes!) en flitsende dingen als een motorkap waar je virtueel doorheen kunt kijken en er zit een camera in die beeld geeft naar achteren. Dus dat je zeg maar ook achteruit kunt kijken als de achterbank vol zit met het schreeuwende hockey elftal van je dochter. En, misschien wel de aller, allergrootste reden waarom deze de winnaar was: de bagageruimte is echt enooooorm. 591 liter om precies te zijn. Ja inderdaad, dat zijn inderdaad bijna 600 flessen witte wijn. Of 300 wit en 290 rood, wat jij wil.

Wat is jouw favoriete automerk?

#geenadvertentie

 

Deel dit via:

, , , ,

No comments yet.

Geef een antwoord