Menu

De diva die besloten had nooit te trouwen …

9789048832170

In dit boek wordt je volledig meegezogen.

Zij was de diva van de internationale operahuizen die had gezworen nooit te trouwen. Hij was de vechter, de gokker, de hartenbreker met het engelengezicht die furore maakte op het toneel. Samen vormden de Amerikaanse Geraldine Farrar en de Nederlander Lou Tellegen een van de meest legendarische artiestenkoppels aller tijden.

Susan beschrijft hun grenzeloze ambitie, hun twijfels, onzekerheden, angsten en hun hartstochtelijke liefde die gedoemd is te mislukken. En het is het verhaal van een opwindende tijd waarin Europa in oorlog is, de vrouwenbeweging voorzichtig voet aan de grond krijgt en een massamedium het levenslicht ziet dat de wereld voorgoed zal veranderen: de film.

Lezen! ‘De eerste vrouw’!
Lou Tellegen was de eerste en grootste Nederlandse Hollywoodster in de tijd van de stomme film, zijn geliefde de Amerikaanse operazangerers Geraldine Farrar. Het is een op historisch feitenmateriaal gebaseerde roman. Susan heeft er een prachtig verhaal van gemaakt!

‘De eerste vrouw’ kun je nu bestellen.

Over Susan Smit

Susan Smit (1974) is schrijfster en columnist. Ze studeerde Culturele Studies, met als hoofdvak Nederlandse Taal- en Letterkunde, aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is schrijfster van romans en heeft inmiddels veertien succesvolle boeken op haar naam staan, zoals de bestseller Gisele en boeken over persoonlijke ontwikkeling, zoals Wijze vrouwen en En dan de liefde. Van haar laatste roman Gisele werden ruim 30.000 exemplaren verkocht. De eerste vrouw is haar nieuwste roman.

 

Foto: Paul de Graaff

Deel dit via:

,

2 Responses to De diva die besloten had nooit te trouwen …

  1. maxime 9 oktober 2016 at 21:18 #

    Wat super leuk! Mijn zus moet het lezen, maar we wonen (nog eventjes) samen dus we lezen ook samen 🙂

  2. Amanda Leeuwenburgh 13 oktober 2016 at 11:57 #

    leuk ik doe graag mee

Geef een antwoord