Menu

In Eva kostuum

strandblunder470

Door: Esmee (40)

‘Ga je zo op het strand liggen?’ Oudste kijkt afkeurend naar m’n bikini. ‘Hoezo?’, vraag ik toch een tikje onzeker. ‘Mam, serieus, alles puilt er uit, je lijkt wel een…’ ‘Nou, een wat?’, vraag ik op de kast gejaagd. ‘Dat woord mag ik van jou niet zeggen’, kliert hij. Ik weet genoeg: dit wordt zo’n dag. M’n puber heeft besloten de kont tegen de krib te gooien. En ik moet het ontgelden. 

‘Hoezo moet ik altijd alles dragen?’, zucht de jongste. Hij draagt 1 emmertje. ‘Kunnen we niet gewoon hier zitten?’ Hij wijst naar een plek naast een prullenbak vol wespen, een meter van de boulevard. ‘Of heb jij weer zo’n strandtent in je hoofd waar we perse heen moeten?’ Om mij heen huppelen sexy, trendy types in minuscule bikini’s. Dit wordt niet mijn dag.

‘Gatver twee kussende bejaarden!’

Op het strand gaat het gewoon verder. Man geeft me een knuffel als ik uit de zee kom. Vol afschuw roepen beide kinderen ‘gatver!!’ Zoiets walgelijks hebben ze al lang niet meer gezien: twee kussende bejaarden. Of we even normaal willen doen, vraagt de oudste.

Binnen in de strandtent sta ik te wachten op twee rosétjes. Ik wiebel wat mee op Happy van Pharrell. Misschien wordt het toch nog een lekker dagje, mijmer ik. Oudste komt aanlopen en zegt: ‘doe mij maar een cola’. ‘Sorry? Hoe vraag je dat?’ , verbeter ik hem. ‘Lieve moeder, mag ik alstublieft een cola?’, vraagt hij poeslief. Om te vervolgen: ‘We vroegen ons af of je net een spastische aanval had, je maakte wat schokkerige bewegingen’, hij lacht smerig naar me, dik tevreden over z’n briljante grap.

‘Wanneer gaan we? Ik verveel me hier echt kapot’, verklaart jongste een half uur later terwijl hij net uit de zee komt.

Echt, ik laat m’n dag niet verpesten door die blagen. Ik smeer me demonstratief in met zonnebrand om duidelijk te maken dat we nog lang niet gaan. ‘Mam!!!’, roept oudste en z’n gezicht staat vol afschuw. Ik negeer het volkomen; het insmeren van mijn buik zal nu wel weer een walgelijke aanblik zijn. Mij krijgt ‘ie niet meer gek. ‘Maaam!!’, roept nu ook de jongste. Ik kijk op. ‘Ja, wat nu weer?’, schreeuw ik boos. ‘Uh… ik wilde alleen zeggen dat je broekje los zit’, mompelt oudste. Ik kijk naar beneden en zie dat ik in Eva kostuum op het strand sta.

Nee. Definitief m’n dag niet.

Lees ook: Moeders met zonen hebben maar geluk.

 

Deel dit via:

, , , ,

3 Responses to In Eva kostuum

 1. Harry Norder 14 augustus 2015 at 20:35 #

  Dit is geen nieuw verhaal. Het is wel goed maar niet nieuw, heb het eerder van je gelezen.

  Ik vind het een mooie site en lees jullie verhalen met veel plezier. Waarvoor dank.

  Harry

 2. Caro 16 augustus 2015 at 12:57 #

  Harry klopt, dit is een Gouwe Ouwe vanwege de vakantie!

 3. moeder 9 augustus 2016 at 11:06 #

  Ik vind jullie geweldig!
  Feest van herkenning!
  En de humor heerlijk

Geef een reactie