Menu

‘Is het normaal, eens per kwartaal?’

seks-geen-zin470

Door: Esmee (40)

“Hoe vaak doen jullie het eigenlijk nog?” vraagt een schoolpleinmoeder wiens stemgeluid bij ieder wijntje toeneemt tijdens de vrijdagmiddagborrel. Het gesprek valt stil en alle andere moeders kijken me verwachtingsvol aan. “Eh nou… ‘wanneer niet?’ kun je beter vragen hahaha.” Ik lach net iets te lang en te hard, maar ik lijk ermee weg te komen. Iemand anders snijdt snel het onderwerp ‘bijles’ aan waar iedereen dankbaar op inhaakt.

Seksgedoe

Echt niemand zit te wachten op nog zo’n vraag van de blaatmoeder. Want de waarheid is dat ik me de laatste keer nauwelijks kan herinneren. Ik ben 40, 12 jaar getrouwd en ik heb 1 keer per 3 maanden seks. Op z’n hoogst. Dat hele seksgedoe is zo’n steentje in je schoen: af en toe schuif je ‘m opzij en dan kan je er prima mee lopen en dan rolt ie opeens weer onder je voet en dan irriteert het……

Aangespoelde walvispositie

Na ons laatste kind is de ‘ik wil nog graag een tweede’ passie weg, er is geen voortplantingsdrift meer, geen seksnut. En pure lust is om tien uur ‘s avonds nadat de vaatwasser is in-en uitgeruimd, de kinderkleren klaar gelegd, de werkmails verstuurd en de was opgevouwen ook ver te zoeken. Enige waar ik nog toe bereid ben is de ‘aangespoelde walvispositie’. Ik heb zelfs wel eens geopperd m’n boek ondertussen gewoon uit te lezen. Ik vraag me af of veel stellen van onze leeftijd dit hebben. De conclusie voor mij is hoe dan ook duidelijk: als ik niet wil eindigen in een broer- en zusverhouding met aparte slaapkamers, moet ik echt wat veranderen. Ik ben nog te jong voor een seksloos leven.

Licht erotische tekst

Gelukkig heb ik een wilde vriendin en die vertelde me dat je met spannende sms’jes zo weer wat swung in je relatie krijgt. Wij sms’en vooral in de trant van ‘haal jij de kinderen van de BSO?’ of ‘hebben we nog gehakt in de vriezer?’ dus iedere licht erotische tekst zou een enorme sprong voorwaarts zijn. Na een paar glazen wijn op vrijdagavond deed ik man de suggestie om af en toe wat spannends naar elkaar te sms’en. En al wist ik niet direct veel goede voorbeelden te bedenken, hij vond het een hilarisch voorstel. Een paar dagen later piept m’n telefoon in het restaurant waar we zitten te eten. ‘Ik heb een stijve’, staat op m’n scherm. Tegenover me zit iemand te schudden van t lachen. ‘Zoiets?’ hikt ie. Goed. Tot zo ver het sms experiment….

 

Deel dit via:

, , , ,

One Response to ‘Is het normaal, eens per kwartaal?’

  1. nick_h_1987 16 september 2014 at 13:28 #

    Niks zo leuks als beetje stout appen. Zeker als je weet dat ander op werk of keurig op familie bezoek is.

Geef een antwoord