Menu

Geen commentaar a.u.b.

24041828_s

Door: Anna (42)

Ik hoefde niets op te biechten: dat zag je zo
Vorige week volgde ik een training en daarin moest je opbiechten welk vlucht-gedrag je het vaakst vertoont. Dus: wat doe je als je je niet lekker voelt, moe bent, onrustig etc. Goed. Ik hoefde verder niet zoveel op te biechten, want aan mij zag je direct wat mijn favoriete vermijdingsstrategie is: Shoppen. Ik zat er lekker bij tijdens de training: van top tot teen in het nieuw: Met net geföhnd haar, een echte leren broek, nieuwe laarsjes en een smart watch om m’n pols, kon ik er niet omheen. Tja, ik had wat stress afgelopen weken en ben nogal losgegaan.

Ik wil het niet horen
In periodes dat ik wat minder te besteden heb, houd ik het overigens vooral bij ‘droogsurfen’. Online shoppen waarbij ik van alles in m’n winkelmandje kieper, maar net niet op de knop afrekenen klik. Heerlijk vind ik dat. En ja, natuurlijk weet ik ook wel dat het niet handig is om tot midden in de nacht te gaan droogsurfen als ik moe ben. Ik ben niet gek. Alleen wil ik dat op zo’n moment niet horen. Niet van mezelf en zeker niet van iemand anders. Ik steek m’n kop niet voor niets in dat zand.

Ík doe dat heel anders, beter eigenlijk
Nu is dit een ingewikkelde wens heb ik gemerkt. Want als je eerlijk zegt wat voor een stom gedrag je soms vertoont, willen de meeste mensen niets liever dan direct advies geven. Ongevraagd commentaar leveren. Brrr. Je zit op zo’n moment echt helemaal niet te wachten op een betweter: ‘joh, als ik in zo’n bui ben, dan ga ik even lekker een rondje lopen, zou je eens moeten proberen, scheelt ook in de portemonnee’.
DAT. WIL. IK. DUS. NIET.HOREN
In ieder geval niet nu. Anders vroeg ik er wel om

Ze zou gewoon eens…
De vraag is waarom iedereen zo graag z’n plasje ergens over wil doen. Meestal waarschijnlijk echt om iemand te helpen. Soms gewoon om de eigen expertise te etaleren. Zeker als het gaat over de opvoeding is het schering en inslag. 80% van de ouders vindt zichzelf een betere opvoeder dan iemand anders: ‘Ze zou gewoon eens wat vaker ‘nee’ moeten zeggen. Als mijn kind gaat krijsen om z’n zin te krijgen, dan geef ik daar dus absoluut niet aan toe. Dan blijf je bezig he’

Terwijl ik dit zit te schrijven….
Komt m’n puber binnen: ‘mam ik ben m’n sleutels weer kwijt’. Ik: ‘goh, dat is al de tiende keer deze week. Wees toch eens zuinig op je spullen. Je moet ze ook gewoon in een apart vakje van je tas doen’. Puber: ‘Ja mam, dat weet ik zelf ook wel. Maar daar heb ik nu niets aan’.
Zo snel gaat dat dus. Dat ongevraagde advies.

Ik doe het niet meer, voor een weekje dan
Maar ik wil ervan af. Mijn voornemen: ik geef een week lang geen ongevraagd advies of commentaar. Gewoon. Omdat iedereen wel eens iets inconsequent of doms doet. En prima zelf weet hoe het anders kan. En dat hoef je dan dus niet te horen van een ander.

Top 5: #geen.commentaar.aub
Doe je mee? Deel dan wat jouw favoriete ineffectieve gedrag is, waarop je geen commentaar hoeft te krijgen (gebruik de #geen.commentaar.aub). En zeg lekker helemaal niets op die van anderen…

Hier mijn top 5

  1. Shop till I drop. Shoppen omdat ik stress heb of onrustig ben. Het helpt geen zier, kost een vermogen, maar ik zie er wel goed uit… #geen.commentaar.aub
  2. Een hele zak pepernoten leeg eten terwijl ik een paar kilo kwijt wil #geen.commentaar.aub
  3. Het weekend oprekken naar donderdagavond omdat ik alleen in het weekend nog wijn wil drinken… #geen.commentaar.aub
  4. M’n zoon die niet wil eten wat ik gekookt heb, toch een boterham geven, omdat ie anders misschien honger krijgt #geen.commentaar.aub
  5. Tot diep in de nacht Netflix blijven kijken (nog eentje dan), terwijl ik de dag erna een hele drukke en belangrijke dag heb #geen.commentaar.aub

En jij?

Deel dit via:

, , , ,

No comments yet.

Geef een antwoord