Menu

Glamping met de leukste vader van de camping: op proefvakantie als modern family

Op vakantie als samengesteld gezin; ga er maar aan staan. Dus ging Jorinde (42) eerst een weekje proef-‘kamperen’. Met nieuwe man, twee puberzonen én een bonustiener, in een chaletje tussen de Limburgse heuvels.

Twee gezinnen samenvoegen? Nóóit meer. Ik was er tamelijk over uit, toen ik ruim zes jaar na mijn scheiding en de nodige relationele experimenten verder, op alleengaandenvakantie ging in de Pyreneeën. Maar ja: één avond onder de Franse zon en een halve liter rosé des Pyrenées verder, en ik was verkocht aan de leukste single vader op de camping. Dus hier staan we, midden in een schoolvakantie, met vijf sporttassen voor een vakantiehuisje in Zuid-Limburg.

Privébadkamer

‘Een unieke panoramacamping met prachtige vergezichten en een kronkelend weggetje dat naar boven leidt, beloofde de brochure van Camping Gulperberg. Krijg ik bij het woord ‘camping’ al spontaan een hysterische huiduitslag; hier blijkt het – kleinschalige – park naast een veld voor tenten en campers vooral te bestaan uit huisjes. Niks kamperen dus, maar glámperen. Zelfs de standaard stacaravans die ik me herinner van vroegere vakanties waartoe ex en kinderen me een paar keer wisten over te halen, ontbreken. Hier glampeer je in een houten cabin met loungebank op de veranda en eindeloos uitzicht over de heuvels, inbouwkeuken, tv, muziekinstallatie, wifi – én een privébadkamer bij elke slaapkamer.

Miniatuurvilla

“We gingen toch naar een camping?”, checkt jongste zoon (12) voor de zekerheid. “Ís dit”, grijns ik – dolblij met deze nieuwe standaard. Vergeleken met de bungalowtenten op de Franse driesterrencamping waar we elkaar twee zomers geleden ontmoetten, heeft ons onderkomen inderdaad meer weg van een miniatuurvilla.

“Mogen we met z’n allen in één kamer?”, kweelt mijn nu driekoppige kroost. Vriend en ik – vastberaden een stomende week door te brengen samen, in de wetenschap van een aangrenzende privébadkamer bij onze slaapkamer, kijken elkaar veelbetekenend aan. Als niemand elkaar bezwangert…” grap ik. “En wij om 10.00 uur een verse cappuccino krijgen van de campingwinkel”, vult vriend aan.

Ontbijttafel bij min-8

Die cappuccino’s zijn er zowaar, de volgende ochtend. Plus een gedekte ontbijttafel op de veranda – “Binnen kan écht niet, we spelen Kolonisten” – want het is tenslotte min-acht graden buiten. O ja, en er is een kampvuur vanavond, dus zij zijn “loessoe”, melden ze nog even. Ik kan het bijna niet geloven. “Morgen slaan ze elkaar vast gewoon de hersens in”, voorspel ik. Maar dat gebeurt niet, en de dagen daarna ook niet. We maken trips naar België, Duitsland, de bossen. De inbegrepen kaartjes voor het subtropisch zwemparadijs, zetten we dagelijks dankbaar in voor een paar uur met z’n tweetjes op het terras – of in die privébadkamer, vanzelfsprekend.

Modern family

“Nu weten we natuurlijk nóg niet of het werkt, als modern family op zomervakantie in een primitief vakantiehuisje”, fluister ik tegen vriend wanneer we in de auto richting huis stappen. “Gaan we toch gewoon weer hier naartoe?”, oppert oudste (14). “Of we nemen een échte villa, met paarden en privézwembad”, stelt bonusdochter (11) voor. “Zullen we gewoon allebei doen?”, beslecht ik de situatie. Als we ontbijten in min-acht én drie pubers op één kamer overleven, moet elk avontuur samen haalbaar zijn.

Wine-Up was op Camping Gulperberg op uitnodiging van VacanceSelect.

Tekst: Jorinde Benner

Deel dit via:

, , , ,

No comments yet.

Geef een reactie