Menu

Gorilla’s kijken in Uganda? 4 x avontuurlijke bestemmingen met tieners

Zit je wel eens te denken aan het maken van een verre reis? Zie je jezelf al staan met je tieners in Machu Picchu in Peru? Of wandelend naast gorilla’s in Uganda?

Wij gingen op zoek naar verre reizen speciaal voor nieuwsgierige tieners met avontuurlijke ouders. Van deze vier bestemmingen werden wij heel enthousiast. Wel even sparen …

Oh ja, twijfel je nog een beetje of een verre reis wel kan met (kleine) kinderen? Hier lees je 5 redenen waarom je het gewoon moet doen!

# 1 Dansen op de vulkaan in Indonesië

Tijdens een reis door Indonesië kijk je je ogen uit. Je kunt van eiland naar eiland hoppen (wist je dat Indonesië 17.508 eilanden heeft?? Wij niet.) maar ook uitgebreid een eiland bezoeken zoals Sumatra of Bali. Een reis naar het Indonesië is een geweldig avontuur voor het hele gezin. De uitzichten over de rijstvelden zijn adembenemend, net als de vele regenwouden. Je kunt ontzettend veel ondernemen van het bekijken van harige orang-oetans hoog in de bomen, tot fietsen bij de Borobudur en tussen de rijstvelden op Java, tot snorkelen op Bali.

En natuurlijk mag je een bezoekje aan de theeplantages niet overslaan. Maar wat je echt helemaal niet mag overslaan is een wandeling naar de actieve vulkaan Tangkuban Prahu op Java. Oh ja, en je moet ook beslist gaan fietsen door Yogjakarta en grijze dolfijnen gaan spotten en ook een treinreis ondernemen en met kippen, varkens en je koffer op een bankje zitten en  …. Nou je begrijpt het al: in Indonesië is genoeg te doen.

Een familiereis op maat door Indonesië om nooit te vergeten boek je bij Van Verre Family

# 2 Zandsurfen in de woestijn van Peru

Sommige dingen moet je je kinderen gewoon laten zien, een daarvan is: het wereldwonder Machu Picchu. Je moet wel een beetje in shape zijn, want het is een behoorlijke klim. Maar dan heb je direct een mooi doel om weer eens van die bank af te komen en je gymschoenen aan te trekken. Toch? En anders kun je ook gewoon de trein pakken naar het dorpje aan de voet van de Incastad en met de bus omhoog naar de top.

Je kunt in Peru van alles doen en bekijken. Natuurlijk ga je je kinderen laten kennismaken met de beroemde Incacultuur. Maar het is ook slim om wat actie aan het programma toe te voegen als je met kids reist. Dus dat wordt zandsurfen in de woestijn, panfluit spelen aan het Titicaca meer, raften tussen de vulkanen, mountainbiken door de Heilige Vallei en tokkelen door een bergkloof. Oh ja, je kunt ook nog even gaan vissen naar piranha’s in het Amazoneregenwoud als je je verveelt. En als je dan nog steeds energie overhebt, maak dan een meerdaagse trekking door het Andesgebergte.

Een van de reisorganisaties die avontuurlijke reizen verzorgt naar Peru is RiksjaKids.

# 3 Gorilla’s kijken in Uganda

Wat dacht je van een familiereis door de eeuwenoude beschaving van Uganda, de ‘Parel van Afrika’? Tijdens een avontuurlijke rondreis door Uganda ontdek je het groene hart van Afrika. Dit is echt hoe je je vroeger als kind Afrika voorstelde: dichte wouden, gorilla’s en chimpansees, maar ook savannelandschappen met leeuwen, zebra’s en giraffen.

Uganda heeft niet alleen een indrukwekkende natuur, ook cultuur liefhebbers komen niets te kort. Het land kent één van de oudste beschavingen van het Afrikaanse continent en de bevolking is bijzonder open en vriendelijk. Zeker als je met kinderen reist, zul je veel bijzondere ontmoetingen hebben met de lokale bevolking.

Wat je absoluut niet mag missen is een boottocht in Queen Elizabeth park langs krokodillen en nijlpaarden. Verder moet je beslist gaan douchen onder één van de watervallen van Sipi Falls. En natuurlijk moet je een bezoekje brengen aan het Bwindi National park met primaten zoals berggorilla’s en chimpansees.

Een van de reisorganisaties die familiereizen aanbiedt naar Uganda is Sawadee.

# 4 Oog in oog met leeuwen in Tanzania

Altijd al eens een safari willen doen? Dan moet je naar hét safariland van de wereld: Tanzania. Samen met je kinderen zoek je hier overdag ‘The Big 5’, terwijl je ’s nachts in je comfortabele bedje luistert naar alle dierengeluiden. In de national parken van Tanzania vind je naast ‘The Big 5’, ook cheeta’s, nijlpaarden, giraffen, bavianen, zebra’s, impala’s, antilopen, buffels en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Wat je zeker niet mag overslaan, is een bezoekje aan de inactieve vulkaankrater van de Ngorongoro. Deze wereldberoemde vulkaankrater telt waarschijnlijk de meeste dieren per vierkante meter in heel Afrika. Een soort dierentuin dus maar dan in het wild. Dat is niet het enige wat het spectaculair maakt voor kinderen: er zijn in dit beschermde gebied ook extreem oude botten van onze voorouders gevonden en versteende voetafdrukken.

Wie aan Tanzania (en Kenia) denkt, denkt automatisch aan het kleurrijke nomadenvolk de Masaï. Als je de kans krijgt, moet je zeker met je kinderen een bezoekje brengen aan een van de vele dorpjes waar de Masaï in hun ronde hutjes van takken en koeienmest wonen.

Een reis naar Tanzania wordt vaak gecombineerd met een bezoek aan het bounty eiland Zanzibar. Juist na alle safari’s, zijn de witte uitgestrekte stranden een verademing. En als je dan weer opgeladen bent na een paar dagen snorkelen, ga dan de historische stad Stone Town verkennen. Hier lijkt de tijd de afgelopen 300 jaar stil te hebben gestaan. Of maak met zijn allen een tocht met een traditionele Dhow (een soort aparte zeilboot). Wel graag in de boot blijven, anders moet je met een kind minder terug. Er zijn hier namelijk krokodillen.

Onder andere Afrikareizen biedt reizen met kinderen aan naar Tanzania & Zanzibar.

Lees ook: 4 x topadresjes voor een vakantie met vriendinnen

Deel dit via:

, , , ,

No comments yet.

Geef een reactie