Menu

Hallo, gênante moeder!

Door: Caro (41)

 

‘Joehoe Caro! Papa is er al hoor, maar let niet op mij!’ Stond ik bijna met die leuke jongen van school voor de deur van de disco te tongen, staat mijn vader 5 meter verderop te wuiven. Van mijn 12 tot mijn 19e waren er twee mensen waar ik me regelmatig kapot voor schaamde: mijn ouders.

Kwamen ze in een gifgroene Lada naar het klassenfeest. Droeg mijn moeder een batikgewaad tijdens het winkelen, knipte mijn moeder de buitenverlichting aan en uit terwijl ik daaronder stond te zoenen, deden ze ineens hun badkleding uit omdat we op een naaktstrand terecht waren gekomen, brachten ze m’n broodtrommel in de brugklas naar school tot in het lokaal, dansten ze te uitbundig op de Dire Straits en Annie Lennox… en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Enige wat nu een beetje jammer is: mijn kinderen schamen zich ook kapot voor mij. Nu al! Even vond ik dat zuur, maar na een tijdje kreeg ik een briljante ingeving: ik ging hun gêne positief aanwenden! Het zou een afstrafmiddel worden. Niet luisteren? Hallo, gênante moeder! Niet meewerken? Hallo, gênante moeder! Het werkt fantastisch. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat deze drie afstraffers tot nu toe het beste werken. Lees en leer:

 1. als ze in de supermarkt naar de wc moeten (lees: altijd) dan vraag ik heel hard, waar de winkelbediende bij is, wat ze gaan doen; een ‘plasje’ of een ‘hoopje’? Dat vindt zelfs m’n dochter van 5 al gênant…
 2. Als ze me geen kus geven voor het slapen gaan of op het schoolplein, lik ik hun hele gezicht af. Heel leuk om te doen, kan ik je vertellen. Komt opeens de labrador in je naar boven.
 3. Als ze hun vieze onderbroeken laten slingeren, doe ik die omgekeerd op mijn hoofd en ga voor het klasraam staan zwaaien. Deze heb ik gelukkig pas 1 keer hoeven doen. Dit is dan ook niet alleen voor je kroost, maar ook voor jezelf een hele kluif, want eerlijk is eerlijk: met een onderbroek op je hoofd voor het raam staan van een volle klas staan, is natuurlijk niet hoe je graag gezien wordt.

Ik moet toegeven, ik heb deze aanpak nooit bij The Nanny gezien, maar het werkt echt fantastisch. Nog een mooie bijkomstigheid: de broeder- en zusterband verstevigt erdoor. Ik hoor ze nu regelmatig in de auto naar school eendrachtig aan elkaar vragen ‘heeft ze jou ook al gelikt?’

Deel dit via:

, , , , ,

3 Responses to Hallo, gênante moeder!

 1. Mary Van De Laak 14 augustus 2014 at 08:49 #

  Bij pubers werkt dat niet echt meer…… 😉

  • Diane 29 augustus 2014 at 17:09 #

   O jawel! Gedrag waar jij je aan stoort kan je spiegelen waar de vrienden bij zijn!

 2. Liesbeth Mulckhuijse 15 augustus 2014 at 12:30 #

  Erg grappig! Ga het ook eens proberen. Overigens knap dat jouw ouders een dansje deden op de Dire Streets, die van mij deden dat namelijk ook, maar dan wel op de Dire Straits 🙂

Geef een antwoord