Menu

Hoe mannen en vrouwen daten. 12 x de verschillen.

 Door: Caro (43)

Dat mannen jagers zijn en vrouwen verzorgers, dat weten we nu wel. Al eeuwen loopt het daardoor gruwelijk mis tussen beide sexes. En hoewel er inmiddels ook al wat vrouwen dit patroon proberen te doorbreken door de rollen om te draaien en zelf de agressieve jager te zijn, heb je nog altijd meer kans op een date als je hem die rol gunt. Maar het is niet het enige verschil. Mannen en vrouwen gedragen zich totaal verschillend in het hele proces van (online) daten. Wat nog al eens voor misverstanden en gebroken harten zorgt. Komt ie.

1. One-by-one of twintig tegelijk?

Daar waar de gemiddelde man altijd meerdere potjes op het vuur heeft staan voor het geval er eentje uitdooft of overstroomt, richt de gemiddelde vrouw al haar pijlen op één kandidaat. Pas als het met deze man niets wordt, richt ze zich weer op andere kandidaten. Een afwijzing komt hierdoor bij een vrouw meestal harder aan dan bij een man. Die heeft nog andere pannetjes achter de hand om het leed mee te verzachten.

2. Kijk eens jongens met wie ik vanavond een date heb?

Als een vrouw een date heeft gepland, vertelt ze dat aan al haar vriendinnen. Een man deelt dit zelden, behalve als iemand er expliciet naar vraagt. Hij kan wel aan de gang blijven zeg! Een vrouw laat de foto van de potentiële date rustig rondgaan tijdens de lunch met collega’s waarbij iedereen even mag zeggen of het wat is ja of nee.

3. Nee, het gaat echt alleen maar om je innerlijk schatje.

Een vrouw kan verliefd worden op een man die ze in eerste instantie niet zo aantrekkelijk vond maar die later heel grappig en intelligent blijkt te zijn. Een man moet een vrouw direct aantrekkelijk vinden, anders zal hij nooit verliefd worden.

4. Sherlock Holmes 2.0

Als een man een vrouw leuk vindt, belt hij haar en regelt een date. Als een vrouw een man leuk vindt, overlegt ze de beste strategie met haar vrienden. Stuurt teveel en psycho appjes en licht hem door op social media. Is hij online, en hoe lang al en hoe laat? Wie zijn zijn recent toegevoegde vrienden? En hoeveel daarvan zijn single vrouwen? Etc etc

5. Hoe zit jij over 4,5 week op donderdag?

Een vrouw houdt al voor de eerste ontmoeting rekening met een vervolg date. Ze weet precies haar beschikbaarheid de komende weken en die laat ze alvast aan hem door laten schemeren. Want haar agenda staat zo vol dat als ie niet snel is, dat ene uurtje al weer volgeboekt is. Een man denkt sowieso maar twee uur vooruit. Meer kan zijn brein niet aan.

6. Wat zal ik aandoen?

Een vrouw probeert minimaal drie outfits voor ze definitief een keuze maakt. Meestal appt ze een vriendin de opties en die mag dan iets kiezen. Ze kiest dan vervolgens toch iets anders. De man trekt aan wat ie al aanhad. Sterker nog, het kan zijn dat hij er al drie dagen in rondloopt.

7. Vooruitkijken is niet voor iedereen weggelegd.

De vrouw heeft voor de 1e date al minimaal één keer bedacht hoe het zal zijn als hij De Ware blijkt. Waar de vakanties naartoe zouden kunnen gaan, hoe de kinderen zullen reageren, hoe hij bij de inrichting staat en of haar ouders goed zullen reageren als hij met kerst aanschuift. Een man denkt daar alleen aan als kerst binnen twee uur na de date valt.

8. Mag ik van jou een onsje zelfvertrouwen alsjeblieft? Dan krijg jij van mij twee kilo onzekerheid.

Een vrouw denkt voor de date: “ik hoop maar dat hij me leuk vindt.” Een man denkt: “ik hoop maar dat ik haar leuk vind.”

9. De jacht is mooier dan de vangst.

Als een man en een vrouw seks hebben op de eerste date, is de vrouw daarna verliefd en de man uitgejaagd.

10. Ik hoor je lekker toch niet.

Als het “ingewikkeld” wordt, een van de twee wil niet meer of er ontstaat ander gedoe, stopt de man acuut met communiceren. Hij doet nog net niet zijn vingers in z’n oren maar hoopt wel dat “het” vanzelf overgaat. Dat als hij na een paar weken zijn ogen weer opendoet en zijn vingers uit zijn oren haalt dat er dan niemand meer boos is en de date opgelost is en weg. Een vrouw daarentegen gaat communiceren of haar leven er vanaf hangt. Ze wil weten wat er is of wat er juist niet meer is, waarom het zo gelopen is, of er soms een ander is en ze wil hem uitleggen dat hij het verkeerd ziet. Hoe meer ze genegeerd wordt, hoe meer ze uit de bocht vliegt. Woedende, smekende en liefdevolle berichtjes zullen zich afwisselen. Iedere vrouw is in principe in staat zich in deze situatie tijdelijk te ontwikkelen tot stalker.

11. De theorie van het ravijn.

Als een vrouw niets van zich laat horen denkt een man: “ze is niet geïnteresseerd.” Als een man niets van zich laat horen denkt een vrouw: “hij is waarschijnlijk wel geïnteresseerd maar misschien is hij in een ravijn gevallen waardoor hij me niet kan bellen. Ik bel hem zelf wel even. Huh!? Hij negeert me! Oh nee wacht, dat is natuurlijk omdat hij zijn been in het ravijn op drie plaatsen heeft gebroken en nu geopereerd wordt. De ziel. Ik app hem wel even …”

12. Alle mannen die vrouwen verlaten hebben bindingsangst. Of Asperger.

Als een vrouw het daten afrondt, denkt de man: “he jammer … NEXT.” Als een man het daten afrondt denkt een vrouw: “Hij weet niet wat hij doet. Dat komt door zijn verleden, door zijn jeugd, zijn gemene ex-vrouw en door zijn bindingsangst. Beter blijf ik contact houden.”

Lees ook: De slipjesdief

Deel dit via:

, , ,

5 Responses to Hoe mannen en vrouwen daten. 12 x de verschillen.

 1. Els 20 juni 2018 at 13:55 #

  Helaas is bovenstaande helemaal waar!

 2. L. 20 november 2018 at 12:51 #

  Sorry hoor, maar je blog slaat echt nergens op. Heb je hier eigenlijk wel gegevens van of op zijn minst onderzoek hiernaar verricht? De dingen die je zomaar uit je duim zuigt, hoef je niet voor waar aan te nemen.

  Je vergalgemeend verschillende zaken voor de gehele populatie. Wordt wakker, open je ogen en besef dat de wereld niet zo zwart wit is.

  Groetjes een persoon die bezorgd is om jou triestige manier van radicaal denken.

 3. Truus 24 april 2019 at 01:53 #

  Helemaal mee eens. Wat een kortzichtig verhaaltje. Deze punten kun je ook omdraaien naar de man want meestal ontpoppen zij zich tot een stalker als ze afgewezen worden. Ik kan het weten omdat ik al 10 jaar word lastig gevallen door hem en zijn vrienden omdat hij aan hun vertelt dat hij mij leuk vindt.Over psycho en zogenaamd vrouwen gedrag gesproken!! Niks next dus!! Ook zijn zij meestal al stappen vooruit in hun gedachten voordat ze je aangesproken hebben. Dan kun je maar beter de rem er op zetten… En dan over die andere punten denk maar niet dat ik contact blijf houden met een man met een “zielig verleden” of whatever. En dan ook nog woedend en smekend?? Tssss….Zijn meer vissen in de zee. Net zo goed geldt dat ook voor ons. We zijn sterke vrouwen. Kom op zeg!!! We leven niet meer in het jaar 0….

 4. piet z 26 oktober 2020 at 12:31 #

  Dit stuk bevestigd dat 80% van de vrouwen zich voornamelijk richt op de top !0% van de mannen. Wat je beschrijft als ‘de man’ is precies iemand uit het bovenste segment. Een gemiddelde man heeft geen 20 vrouwen (ook geen 6) die hij even kan daten wanneer hij wil, elke week een andere date omdat hij zwemt in een bad vol potentiele partners en de luxe om deze af te wijzen puur omdat hij volgende week een ander smaakje wil. Ook heeft hij niet het ‘probleem’ dat een vrouw waarin het niet ziet zitten gaat smeken om nog een date, puur omdat ze niet zo gauw weet waar ze een man als hij ooit nog gaat vinden.

  Als deze verschillen je als vrouw maar een beetje bekend voorkomen is dat een teken dat ook jij je blind staart op deze 10%, gaat voor een man die eigenlijk te hoog gegrepen is en je dus nooit gelijkwaardig zal behandelen. Kijk naar wat je zelf te bieden hebt en stel geen onrealistische eisen die niet evenredig zijn aan wat je zelf naar de tafel brengt.

 5. Tessa 3 augustus 2021 at 00:03 #

  “Hoe hij bij de inrichting staat” en de ravijntheorie, mijn God ik lig dubbel wat een heerlijke humor en pijnlijk herkenbaar haha!

Geef een antwoord