Menu

Hûh!? Opa en oma mee op vakantie? Ja, ja, het is de nieuwste trend volgens dit onderzoek.

Een multigeneratie-vakantie? Ooit van gehoord? Het betekent zoiets als dat je op vakantie gaat en je (schoon)familie meesleept. Bijna één op de tien Nederlanders gaat tegenwoordig de weg op met grootouders, ooms en tantes, neefjes en nichtjes. Het is één van de opvallende uitkomsten uit het jaarlijkse trendonderzoek van autohuurspecialist Sunny Cars. Een andere grappige uitkomst: de Nederlanders die op roadtrip gaan, nemen het kleinste model huurauto en bezuinigen ook door zelf navigatiesystemen en kinderzitjes mee te nemen. Maar… we willen natuurlijk wel een beetje een leuk kiekje kunnen maken voor op Instagram: maar liefst een derde van de ondervraagden is zelfs bereid om hier een duurdere auto voor te huren! #lovemylife

Waarom gaan Nederlanders roadtrippen?

De vrijheid om nieuwe plekken te ontdekken zonder al te veel te hoeven én willen plannen, is voor 62% van de Nederlanders de belangrijkste reden om een auto te huren in het buitenland. Zegt het onderzoek. Griekenland is het populairst onder stellen en gezinnen met kinderen gaan het liefst naar Spanje.

Met wie gaan we op pad?

Roadtrippers gaan het vaakst met hun schatje op pad (59%). 26% gaat met het gezin de weg op en 11% doet dit met vrienden. Maar 3% kiest voor een solotrip met een huurauto. Wat niet zo verrassend is natuurlijk, want hoe gezellig is dat precies??

Ons ben zuunig

Geld besparen op een huurauto zodat er meer budget is voor de rest van de vakantie, typeert de Nederlander. Voor 76% van de ondervraagden is prijs zelfs het belangrijkste aspect bij het kiezen van een huurauto. Een avontuurlijke instelling hoort bij roadtrippen, maar niemand zit te wachten op onverwachte kosten. Na het boeken van de huurauto sluit daarom zeven op de tien pas ter plekke alsnog een extra verzekering af, waardoor ze toch duurder uit zijn.

Meer weten?

Wil je weten wat er precies allemaal in het trendonderzoek staat ? Kijk dan hier.

 

Over Sunny Cars

Bij Sunny Cars reserveren vakantiegangers een zorgeloze huurauto. Het bedrijf hanteert al meer dan 25 jaar een unieke all-informule waarbij all-in ook echt all-in betekent: ongelimiteerde kilometers, alle benodigde verzekeringen, dekking van glas-banden-bodem- en dakschade, terugbetaling eigen risico en een aanvullende BA-verzekering van € 7,5 miljoen zijn standaard inbegrepen. Zelfs sleepkosten en verlies of beschadiging van autosleutels en –documenten zijn gedekt. Ook schade aan de autoradio en het navigatiesysteem als gevolg van inbraakschade zijn inbegrepen. Als extra optie kunnen klanten kiezen voor aanvullende servicepakketten. Sla de wachtrij over met Premium of Express of kies voor het Geen waarborg pakket, zodat je geen creditcard of zelfs cash nodig hebt. Daarnaast beschikt Sunny Cars over een daadkrachtige reserveringsafdeling om klanten voor, tijdens en na hun reis optimaal te helpen. Daarom zijn wij dus fan!

 

Deel dit via:

, , , ,

No comments yet.

Geef een antwoord