Menu

Bij Ibiza linksaf: 6 redenen waarom het goed na-zomeren is op Mallorca

Ja, we houden allemaal van Ibiza, maar wist je dat het op grote zus (of broer?) Mallorca ook heel goed na-zomeren is? Wij boekten via Airbnb een verblijf in Sol Hotel Wavehouse in Magaluf. Een geweldig appartement waar we vanaf ons balkon vrij uitzicht hadden over het strand, de zee en al het andere watergebeuren (waaronder een surfers-oefenbassin!) op het terras van het hotel. Wie wel eens naar ‘Zon, zuipen, ziekenhuis’ kijkt, denkt bij de bestemming Magaluf misschien niet meteen aan een relaxte vakantie om even lekker bij te komen. Maar guess what? Mallorca en Magaluf waren heerlijk! En wel hierom:

#1 Het weer

Ook op Mallorca is het weer in oktober echt lekker. De temperaturen zijn minder heftig dan in de zomer (rond de 25 graden), dus je kunt lekker naar het strand zonder meteen bang te zijn voor tweedegraads verbrandingen. En zeg nou zelf, wat is er leuker dan jaloersmakende foto’s appen aan je collega’s met de opmerking: “Hier ook code rood op het strand #standjebak&braad 😊”?

#2 De ‘platja’s

Mallorca heeft veel prachtige stranden. Magaluf Beach heeft alles wat je je kunt wensen bij een strandvakantie: wit zand, blauw water, palmbomen, strandbedjes, cocktails, een massageservice en allerhande watervertier, zoals de welbekende ‘banaan’, waar je in deze tijd van het jaar niet uren voor in de rij hoeft te staan. Maar ook het idyllische Es Trenc, dat in een prachtig natuurgebied ligt, is een bezoekje meer dan waard. Veel afgelegen strandjes zijn moeilijk vanaf het land bereikbaar, daar moet je met een bootje naartoe, wat natuurlijk helemaal geen straf is.

#3 Twee culturen voor de prijs van één
Mocht je even zijn uitgekeken op het strand dan is er ook genoeg cultuur op te snuiven op Mallorca. Hoofdstad Palma heeft een indrukwekkend historisch centrum en in Serra de Tramuntana, het berggebied in het westen van Mallorca, vind je prachtige bergdorpjes. Eén van de bekendste is Valdemossa, het dorpje waar componist Frederic Chopin enige tijd heeft gewoond. Mocht je hier naartoe gaan, dan is een ijsje eten bij Giovanni L. een absolute must!
In Magaluf, de Britse feestkolonie, kun je je ook helemaal onderdompelen in de Engelse cultuur. Na een avondje in de pub (de Pianobar of Britannia) ben je helemaal op de hoogte van de ontwikkelingen in de premier league, maar het belangrijkste dat wij hier hebben geleerd, is dat het helemaal niet gek is om je Engelse ontbijt af te sluiten met een biertje of een Apperol Spritz!

#4 Geen gat in je banksaldo na een avondje uit
Lekker eten en drinken kun je zeker ook in Magaluf en na een avondje uit hoef je je geen zorgen te maken dat je na de vakantie een tweede baan moet nemen om het gat in je banksaldo aan te vullen. In oktober zijn de grote clubs aan de ‘Magaluf Strip’ al gesloten (gelukkig), maar in de buurt van het strand zijn nog genoeg leuke restaurantjes en barretjes open. Aanraders zijn: Restaurant Las Palmeras voor de lekkerste paëlla, Pirates Beach bar en grill voor heerlijke burgers en cocktails, Ibizza cocktailbar voor toch een beetje ‘Ibiza’ op Mallorca en Sakana Sushi Restaurant in het nabijgelegen Palmanova.
Even over de wijn: we hebben erg ons best gedaan, maar we hebben op Mallorca geen vieze wijn kunnen vinden. Ok, de pakken ‘Bonus’-wijn van de Aldi voor € 0,68 hebben we niet geprobeerd, maar het zou ons niks verbazen als die ook nog heel goed te drinken is.

#5 Als 46-jarige ‘jonge blom’ flaneren langs de boulevard
Nou ja, dat nou ook weer niet helemaal, maar de gemiddelde leeftijd in Magaluf is in oktober een stuk hoger dan in augustus, want feestende tieners kom je er niet meer tegen. Wel zie je regelmatig wat pensionado’s, de Magalufse versie van de Benidorm Basterds, in hun huurbakkies langs het strand crossen, want naast fietsen, brommers, auto’s en quads, kun je hier op elke hoek van de straat een scootmobiel huren. Dit is ook erg handig als je iets verstuikt, gekneusd of gescheurd hebt, nadat je je (na iets teveel wijntjes) toch hebt laten overhalen om dat surfers-oefenbassin uit te proberen.

#6 Het hoeft niet hip
Mallorca is niet hip zoals Ibiza, maar heeft een geheel eigen charme. Je kunt hier gewoon op je Crocs en met je Aldi-tas op het strand verschijnen zonder vreemd te worden aangekeken en dat vonden wij heel relaxed!

Lees ook: Op zoek naar een zonnige bestemming voor de winter? Gambia it is!

Deel dit via:
No comments yet.

Geef een antwoord