Menu

Ik heb geen leven meer

14808680_s

Door: Anna (43)

“Ik heb geen leven meer” zuchtte ik een tijdje geleden tegen een vriendin. Ze belde mij voor de derde keer die week, ik had de eerste twee keer niet eens tijd om de telefoon op te nemen. “Dit kan toch niet de bedoeling zijn van m’n leven?’ riep ik dramatisch, “ik had me nog zo voorgenomen om het nooooit meer zo ver te laten komen dat ik weken niemand spreek en alleen maar werk…” “Weet je wat jij eens moet doen?” adviseerde vriendin, “jij moet eens een week vrij nemen en eens echt lekker helemaal niets doen. Echt helemaal niets.”

Zo gezegd, zo gedaan. De eerste twee dagen van mijn vrije week vluchtte ik in Downtown Abby op Netflix. Heel lekker, maar niet echt rustgevend om tot 3.00 uur ‘s-nachts als een bezetene series te kijken. Ik was gesloopt.

Toen bedacht ik dat ik waarschijnlijk enorm zou uitrusten van wat ongecompliceerd online shoppen. En dan niet zo maar wat ZARA sales maar gewoon eens echt iets heel duurs. Omdat ik zo hard gewerkt had. En mensen met een bijna-burn-out zijn enorm gebaat bij nieuwe dure schoenen. Heb ik eens gelezen. Een paar designershoes rijker, en veel te veel euro’s armer, was ik allerminst tot rust gekomen. Sterker nog, ik sloeg ook hier direct in door en struinde tot diep in de nacht het internet af naar een bijpassende jurk.

Als laatste redmiddel om in m’n vrije week nog enigszins tot rust te komen, besloot ik naar de schoonheidsspecialist te gaan. Maar ik kon nog geen 10 seconden stil liggen en in m’n hoofd was ik bezig met van alles en nog wat behalve tot rust komen. Terwijl ik naar huis fietste met van die keurig geëpileerde wenkbrauwen, belde ik een vriendin die altijd alles onder controle lijkt te hebben en legde haar m’n probleem voor. “Ik kan niet meer niets doen” riep ik, “ik ben zo’n rusteloze workaholic geworden die niet kan relaxen! Hoe doe jij dat? Mindfullness? Moet ik Mindfullness?”

‘Weet je wat jij nodig hebt? Een paragnost.” Vriendin sprak het uit alsof ze me adviseerde om meer vitamines te gaan slikken. “Een paragnost is zo heerlijk,” vervolgde ze. “Gewoon iemand die je vertelt dat alles wat gebeurt een reden heeft, voorbestemd is. Jij kunt er dus niets aan doen. Het overkomt je allemaal. Ik leg zelfs m’n Tinder dates aan haar voor!”

Dat klonk als muziek in m’n oren. Niet dat van die Tinderdates. Maar dat van alles fijn uit handen geven. Dat is precies wat ik nodig heb. Dat ik daar zelf niet op ben gekomen! Alle belangrijke mensen hebben er tegenwoordig één, zelfs Neelie Kroes. Die luistert daarbij ook nog naar astrologen. En Koningin Juliana had er een. Neelie en Juliana ogen best relaxed. Dat is het, ik neem ook lekker een paragnostje, dan heb ik binnen no time dat rustige geïnspireerde leven weer terug. Zeker weten.

Lees ook: Mannen die lijden maar blijven.

Deel dit via:

, ,

No comments yet.

Geef een antwoord