Menu

Klaar voor het nieuwe schooljaar

47721329 - boy falling asleep and landing face in food

Door: Esmee (41)

Zo vaak maak je het niet mee dat de mussen van het dak vallen in Nederland. En dus moesten we genieten. Dat we niet in slaap konden komen, vanwege de hitte, was geen punt. Het was nog vakantie. En dus namen we het ervan. Naar het strand, het zwembad en in de buurt. Laat naar bed, lang uitslapen en veel wijn. Heel veel wijn.
Elke avond hadden we wel een welkom thuis borrel of een bijpraat etentje. Alles mocht, want het was nog vakantie.

Verslapen
Tot vanochtend. Zoons die wegens een Italiaans vakantieritme en wat adrenaline om 23.00 uur nog wakker waren, konden vanochtend niet wakker worden. Net als wij. Ik schoot omhoog om 7.45 uur. We hadden de wekker niet gehoord. Verslapen.

Fruitvliegjes
En dus moesten beide zoons zich in no time aankleden, een bak yoghurt met cruesli naar binnen werken, gel indoen en tandenpoetsen. Met de bijbehorende niet al te vriendelijke, zeg maar stressvolle aansporingen van onze kant. Ik zocht me ondertussen een slag in de rondte naar de gymschoentjes en luizentassen. Man was hysterisch op zoek naar brood en tussendoortjes. Het enige dat op de fruitschaal lag, was een zachte appel en een zwarte banaan, omringd door fruitvliegjes. Niet echt geschikt.
Bij gebrek aan beter griste hij uiteindelijk een American Cookie met chocola uit de verpakking en propte wat crackers in een bakje. Leuke voor een gezonde en georganiseerde indruk bij de nieuwe juf. Maar dat kon man niets schelen.

Niet krabben
Ook ik had grotere problemen. Zoon hing met z’n veel te lange haar half in de yoghurt. Leek het aan zee nog een leuk surfkapsel, nu zag hij eruit als een jongetje dat nodig naar de kapper moest. Fanatiek krabde hij op z’n hoofd. Oh nee. Shit. Vergeten. Ik had ze nog willen behandelen voordat school weer begon. Ik waarschuwde hem op school niet te vaak te krabben. Vanavond gaan we echt kammen.

Enfin. Om 8.20 uur zaten we allemaal op de fiets. Ik ongedoucht, zonder make-up. De kinderen doodop, zonder brood, gezonde tussendoortjes én met luizen.
Het nieuwe schooljaar kan beginnen!

Heb jij ‘m al gelezen? Dé feelgoodroman van 2018!

<script type=”text/javascript”>var bol_pml={“id”:”bol_1534858689613″,”baseUrl”:”partner.bol.com”,”urlPrefix”:”https://aai.bol.com/openapi/services/aai/”,”productId”:”productid=9200000076273438&”,”site_id”:”56250″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”link_name”:”Produktlink website wine-up”,”link_subid”:””,”image_size”:true,”image_position”:”left”,”width”:”250″,”cols”:”1″,”background_color”:”#FFFFFF”,”text_color”:”#CB0100″,”link_color”:”#0000FF”,”border_color”:”#D2D2D2″,”letter_type”:”verdana”,”letter_size”:”11″};</script><script type=”text/javascript” src=”https://partner.bol.com/partner/static/js/aai/clientProductlink.js” id=”bol_1534858689613″></script>

Deel dit via:
No comments yet.

Geef een antwoord