Menu

Een ongemakkelijk gesprek…. #sexuelevoorlichting

26561797_s

Door: Caro (42)

We hebben een mail ontvangen van de voetbalclub van zoon (10) dat er een verdacht persoon kinderen aanspreekt. Dat iedereen moet opletten en kinderen niet alleen mogen fietsen.

‘Zeg heb jij wat over een raar figuur bij de velden gehoord?’ vraag ik zoon.

‘Ja er is een of andere gast met een lange jas die tegen kleine kinderen praat. En ik hoorde van Daan dat hij in z’n blootje is onder die jas en zich ook aftrekt,’ zegt zoon. Hij lijkt niet echt onder de indruk.

‘Getver wat een psycho’ zeg ik.

‘Wat is aftrekken?’ wil jongste dochter (7) weten.

‘Eh.. wil jij dat anders even uitleggen?’ vraag ik zoon, ‘jij kunt altijd zo goed uitleggen’.

‘Dankje mam,’ zoon kijkt tevreden, hij krijgt graag een compliment over zijn didactische vaardigheden.

Hij begint: ‘Nou kijk, aftrekken is wat mannen doen. Je beweegt je piemel heen en weer. Zo.’ Zoon maakt er wat luchtbewegingen bij ter verduidelijking.

‘Masturberen heet dat’ vul ik laf aan. Blij dat zoon het even heeft uitgelegd en ik er zo makkelijk mee wegkom.

‘Waarom?’  vraagt jongste. ‘Waarom doen mannen dan hun piemel heen en weer? En wanneer?’

‘Nou onder de douche ofzo,’ zegt zoon terwijl hij vragend naar mij kijkt, ‘in bed misschien maar daar heb je vaak ook al een vrouw met wie je seks hebt. Dus ja dan doe je het meestal niet, lijkt mij.’ Ze kijken mij beiden aan. ‘Toch? Als er een vrouw is, dan trek je niet af toch? Mam?’

‘Nee dat is eh…nou ja…misschien een beetje eigenaardig ofzo, want eh…,’ ik hoor mezelf stotteren en vaag doen. Kom op doe ff niet zo kinderachtig en preuts! zeg ik tegen mezelf. ‘Nee een man trekt zich meestal niet naast zijn vrouw af. Masturberen doe je in je eentje.’

‘En mama masturbeer jij ook?’

‘Oh’ zegt jongste. Ze denkt even na. ‘En vanaf wanneer ga je mastarberen?’

‘MastUrberen’, verbetert zoon haar, ‘en volgens mij gewoon vanaf wanneer je wilt. Dus jij kunt er al prima mee beginnen. Ik doe het nog niet maar mijn vrienden doen het soms wel, zeggen ze,’ vervolgt zoon zijn college. ‘Maar wel alleen. Dus niet in groepsverband,’ zegt hij er nog even voor de zekerheid bij. Wat hem betreft is het onderwerp nu wel afgerond.

Voor jongste nog niet. ‘Maar mama wanneer ging jij dat dan voor het eerst doen en hoe?’

‘Nou eh…’ stotter ik, djiezus ongemakkelijk dit. ’Wat ik me herinner is dat …’

Saved by the Puber

‘Ho ho ho!’ roept oudste dochter (12) er doorheen vanaf de bank. ‘Ik vind alles prima en ik heb nu tien minuten masturbatie verhalen aangehoord van m’n broertje en zusje maar begrijp ik het nu goed, mam, dat jij nu ook een masturbatie verhaal uit je prilste jeugd met ons gaat delen? Want dat trek ik niet hoor. Dan trek ik me even terug op m’n kamer met een braakemmertje als je het niet erg vindt.’ Ze voegt de daad bij het woord en marcheert naar boven onderwijl nog prevelend: ‘Jezus het zal je moeder maar zijn.’

Jongste kijkt me samenzweerderig en met een geforceerd treurig gezicht aan: ‘Nou ook niet leuk he mam, nu heeft ze jouw hele masturbatie verhaal verpest.’

Lees ook: Wij zijn over! Ohja en dochter ook.

 

 

Deel dit via:

, , , , ,

One Response to Een ongemakkelijk gesprek…. #sexuelevoorlichting

 1. Vincent 2 april 2022 at 10:38 #

  Mischien een late reactie artikel is van 2016.. Maar wilt toch nog als vader mijn zegje doen over seksuele voorlichting. En ja.. kids of pubers kunnen vragen stellen waar je als ouder schaamrood van kan worden! Niet dat ik zo preuts ben.. ik ga met de jongens wel eens naar een sauna in ons blootje, met vooraf eerst in zwembroek het bijbehorende zwemparadijs met glijbanen doen .
  Ik was een tijdje gescheiden en date wel eens met verschillende vrouwen. Mijn puber zoon van 14 jaar is altijd wel nieuwsgierig.. wat vader zoal doet in bed.
  Zijn broertje van 10 vraag zich veel biologische dingen af. Hoort veel van vriendjes en op school natuurlijk.

  Een date!
  Ik had een vrouw opgepikt na een avondje stappen. We kwamen pas heel laat thuis. We vielen meteen als een blok in slaap. Ze moest weer vroeg werken en ze wou voordat ze gaat een nummertje. Je gaat er vanuit dat de kinderen slapen nog om 6 uur. Ik ging me even snel douchen zij ook, allemaal heel stilletjes lopen door de gang. Ik vergat de deur helemaal dicht te doen. En toen gingen we lekker vrijen. Ze ging daarna weg ik dacht de kids hebben haar niet gezien. Ik wil niet dat ze pappa zien als een vrouwenversierder!

  Het Condoom!
  Ik riep de jongens om te gaan ontbijten aan tafel. De oudste was er al, kwam de jongste met iets in zijn handen! Pap ik heb dit gevonden in de badkamer lag naast de wastafel. Mijn puber zoon lag direct in een deuk. Een gebruikte Condoom met inhoud zei hij klinisch..van wie zou dat nu zijn? Hij keek naar mij.. ik stotterde wist even niet wat ik moest zeggen.
  Geef eens hier broertje er zit een knoopje in pa! Voordat ik commentaar kon leveren kiep hij de inhoud in een glas voor zijn neus. Kijk eens.. sperma!

  Ik zei tegen hem moet dat nou zo onsmakelijk in de vroege ochtend. Hij lachte.. jij hebt het daar laten liggen. Zeker vergeten.. want ik heb dat rubbertje van jou ook al ontdekt. Laat maar liggen totdat broertje ermee kwam ha ha .
  Je hebt wat te verklaren zei hij heel stoer. Ja ja.. zei ik wat nerveus. Ik had een date met een vrouw en ja we hebben seks gehad! De jongste zei meteen bah wat vies ik zag jou pappa op die vrouw bewegen moest langs naar de wc. De oudste reageerde weet je wat echt smerig is sperma of zaad. Oh is dat slijmerig spul zaad vroeg de jongste de leraar had erover verteld over zwanger worden of zoiets. Ik spuit.. sorry ejaculeer wel wat meer schepte de oudste weer op. Hoe doe je dat vroeg die met een vragende blik? Er lag een banaan op de fruitschaal en toen deed mijn zoon ruk bewegingen na met geluiden van klaarkomen. Ja.. nu is het genoeg weer jongens ga eten.

Geef een antwoord