Menu

Man, 70, zkt lkkr vrwtje van 40 zndr kndrn

Door: Caro (40)

Na de zoveelste mislukte date besloot ik onlangs Tinder achter me te laten en door te gaan bij e-Matching. Het serieuzere werk, zeg maar. Wat me direct opviel in de uitgebreide profielteksten is dat alle mannen rond mijn leeftijd (40) bij ‘kinderwens’ ‘weet nog niet’ invullen. Dat is natuurlijk om de jongere vrouwtjes niet te ontmoedigen. Ik hield m’n profiel maar zo kort en beknopt mogelijk. En bij m’n gewicht vulde ik het beoogde gewicht in van na een crashdieet.

Zullen we een keer afspreken?
Je profiel spreekt me heel erg aan en je blik raakt me, ik wil je dolgraag beter leren kennen. Ik houd van dieren en ben net wat aan het opkrabbelen van een moeizame scheiding waarin ik veel over mezelf geleerd heb en een andere kant van mensen heb leren kennen. Vrienden bleken geen vrienden te zijn en de vrouw waar ik m’n hele ziel en zaligheid mee heb gedeeld, probeert me nu kapot te maken. Achterom kijkend, zie ik de rokende puinhopen van m’n bestaan. Zullen we een keer afspreken?’

Zo. De eerste reactie was snel binnen. Je zult begrijpen; ik kon niet wachten om direct m’n telefoonnummer door te geven. Zeker toen ik zag dat de man in kwestie 53 was en precies 3 cm langer dan ik. Met hakken dus 7 cm kleiner. Er zouden nog verontrustend veel meer van dit soort 50+ reacties volgen.

Die mannen verpesten de dating markt
In m’n straat woont een vlotte vijftiger die sinds twee jaar weduwe is. Ze vertelde me vandaag dat ze wat gezelligheid zocht en zich had aangemeld bij 50+ daten. Maar tot haar grote verbazing kreeg ze alleen maar reacties van mannen van 65+. ‘Ja’ zei ze, ‘sommige zetten hun kwalen al in de eerste mail, die zoeken een gratis thuiszorg in plaats van een vriendin.’ ‘En mannen van jouw leeftijd dan?’ vroeg ik verbaasd, ‘reageren die niet?’. ‘Meid die gaan toch niet met een vrouw van vijftig, die zoeken iemand van jouw leeftijd.’
Dat was het dus! We wisten natuurlijk al lang, dat mannen op jonge blaadjes vallen, maar nu pas zie ik hoe die interesse de serieuze datingmarkt verpest.

Of zijn het de wanhopige vrouwen?
Vrouwen zoeken hun eigen leeftijd -2 jaar tot + 5 jaar. Mannen zoeken hun eigen leeftijd -5 jaar tot -20 jaar. Dat matcht niet zou je denken. Maar helaas zijn er altijd de zogenaamde marktverpesters. Dat zijn de vrouwen die van de standaard afwijken en +15 jaar boven hun eigen leeftijd daten omwille van:

1. Geld: hij mag best een stuk ouder zijn als ie maar een topbaan heeft, een enorm huis, snelle dure auto en heel, heel veel geld
2. Kinderwens: stel je bent halverwege de dertig en je wilt een kind, dan ga je niet heel kritisch zitten doen over leeftijd, dan moet je gewoon snel zaad. No matter what.
3. Wanhoop: In de eigen leeftijdscategorie is echt niemand die wil.

‘Jonge vrouwen zeuren minder’
Ik legde deze sluitende analyse aan een vriend voor (46, vrijgezel). ‘Mwah’ zei die, ‘ik weet niet hoor. Kijk jongere vrouwen zeiken gewoon niet zo. Die 40+ers hebben allemaal rimpels en kinderen en zo’n mening. Jongere vrouwen zijn lekker ongecompliceerd, praten minder, kunnen altijd, hebben niet die toestanden met dat co-ouderschap en zijn ook lekker makkelijk en vrij met seks. Tja, en dan voelen wij onszelf ook weer jong als we lekker over trio’s kunnen fantaseren en af en toe facetimen onder de douche.’

Dus dat is dat. Ik moet met bejaarden daten omdat ik geen trio wil op de derde date. Of ik moet met zo’n straatarme leftover die door de dertigers is uitgespuugd. En ik moet nog snel zijn ook, want over tien jaar rest me alleen nog het thuiszorg daten.
Dit inzicht moet ik even verwerken.

Lees ook: De zoveelste date

 

Deel dit via:

, , , , , , , ,

2 Responses to Man, 70, zkt lkkr vrwtje van 40 zndr kndrn

  1. facebook_monique.denouden.3 22 augustus 2014 at 08:43 #

    Dit is precies mijn ervaring op de datingmarkt. Bah. Om beroerd van te worden (en érrug cynisch!) We zijn gewoon een stel domme apen, als t erop aankomt. Togg??

  2. Charlize 2 maart 2017 at 10:58 #

    Ik heb nooit gedate maar vond mijn grote liefde toen ik getrouwd was en al kinderen had. Hij is 15 jaar ouder en een lekker ding… niet rijk… kids hoef ik niet meer en wanhopig was ik absoluut niet. Gewoon een super klik.

Geef een antwoord