Menu

Met tieners naar Costa Rica? Hier moet je naar toe.

Zitten jullie je ook al te verheugen op de wereld na Covid19? Wij wel. Wie net als wij fantaseert over een verre reis met tieners, moet ook eens denken aan Costa Rica. Met dit land kan je alle kanten op: cultuur, natuur, relaxte stranden, alle ingrediënten aanwezig voor de perfecte gezinsvakantie. Droom je even met ons mee?

Costa Rica is een van de groenste plekken ter wereld. Het land beschermt met trots zo’n vijf procent van de biodiversiteit in de wereld en is een wereldleider geworden in duurzaamheid. Dat zullen je tieners top vinden want generatie Z heeft het klimaat hoog in het vaandel. Wat ze ook ‘ziek goed’ zullen vinden is dit:

#1 Fortuna: een SPA en een vulkaan, wat wil je nog meer?

Een van de hoogtepunten van Costa Rica is een bezoek aan het plaatsje Fortuna. Het ligt aan de voet van de imposante vulkaan Arenal en je kunt hier fantastisch ontspannen want het is echt een wellnessbestemming. Je kunt in La Fortuna verschillende spabehandelingen boeken met lokale ingrediënten waaronder vulkanische as (?!) en koffie.

Helaas kun je de vulkaan Arenal niet beklimmen (nou ja helaas, op zich voor je gezondheid wel fijn dat het niet mag), je kunt wel wandelen in het nationale park dat aan de vulkaan grenst. Je kunt hier meerdere wandelingen maken van verschillende lengtes, over hangbruggen lopen en je tieners perfecte Instagram shots laten maken van hun ‘hangbrug momentje’.

#2 Schildpadden spotten in Tortuguero National Park

Het Tortuguero National Park is een van de mooiste plekjes in Costa Rica. In totaal zijn hier zo’n 400 boomsoorten en 2000 bloemensoorten te vinden, en ruim 800 verschillende dieren en vogels. Zo is ongeveer de helft van alle vogelsoorten in Costa Rica te vinden in het nationale park maar omdat de meeste tieners niets hebben met vogels kun je ze beter vertellen dat er ook jaguars, poema’s en verschillende aapsoorten wonen. Hoewel het dorpje Tortuguero reuze gezellig is en dit nationale park een soort paradijs, is de échte reden dat iedereen naar dit afgelegen deel van Costa Rica reist de schildpadden. De stranden van Tortuguero zijn de belangrijkste nestelplaats voor onder andere de groene zeeschildpad. In de maanden april tot eind oktober komen duizenden schildpadden in het holst van de nacht aan land om hun eieren te leggen. Elk vrouwtje maakt zes nestjes per seizoen en in de maanden november tot januari kun je ’s nachts het strand op om te bekijken hoe de babyschildpadden uit hun ei kruipen.

#3 Chillen in Puerto Viejo

Puerto Viejo is een klein en relaxt dorpje aan de Caribische kust dat reggae ademt en hierdoor de ideale eindbestemming is van je vakantie. Je tempo gaat hier automatisch omlaag en na een paar dagen beweeg je mee met de inwoners die ontspannen rondslenteren met hun lange dreadlocks en een surfplank onder de arm.

Met haar witzandstranden, tropische palmbomen en perfecte golven, is Puerto Viejo de ideale basis om helemaal tot rust te komen. Je kunt er ook yoga doen aan de rand van het regenwoud of op het strand. Ideaal voor ’s ochtends als alles onder de 18 nog slaapt …

Pura Vida!

Zie voor meer informatie over Costa Rica: www.visitcostarica.com.

 

Deel dit via:

, , , ,

No comments yet.

Geef een antwoord