Menu

‘OMG gaan ze die mensen in één bed stoppen?’ Is wat je denkt als je ‘Seven Year Switch: Blijven of Scheiden’ kijkt

Vanaf heden deelt de Wine-up redactie op deze plaats, gevraagd en ongevraagd, haar favoriete TV-series en programma’s met jou. Programma’s om van te lachen, huilen, smullen en om bij te relaxen. Dus pak je fles, plof op die bank en daar gaan we!

Tv programma: Seven Year Switch, Blijven of Scheiden

Kijken via: RTL 4, op maandagavond, 20.30 of via Videoland

Seizoenen: eerste , aflevering 1 is op 7 januari uitgezonden

Steekwoorden: relaties, scheiden, liefde, reality-tv, sensatie, leerzaam

Kijken met: in je eentje, met vriendinnen of met je lief (waarschuwing: kan leiden tot discussie)

Deze week: de kijktip van blogger Amber
Ik ben altijd erg geïnteresseerd in andersmans liefdesleven en aan deze nieuwsgierigheid komt dit relatieprogramma helemaal tegemoet! Het programma is net van start gegaan en via Videoland kan je inmiddels twee afleveringen kijken, dus ik zou zeggen: ga kijken en meeleven met deze stellen!

 

Het programma:

Vier getrouwde (of samenlevende) koppels zitten in een vette crisis met elkaar. Alle koppels zijn minstens zeven jaar samen en hebben kinderen. Ze staan op een kantelpunt in hun relatie: moeten ze uit elkaar of valt dit nog te redden?

Ze hebben zich opgegeven voor een nogal radicale relatietherapie; op Curaçao worden zij twee weken lang van elkaar gescheiden. De koppels worden door elkaar gehusseld en elk van hen gaat dus twee weken lang samenleven met de man of vrouw van een ander kandidaats-koppel. Het is de bedoeling dat zij tijdens deze twee weken zich weer bewust gaan worden van hun eigen verlangens, behoeftes en ‘nukken’ , zodat zij in the end hun eigen partner weer waarderen en weer samen willen zijn. Ook is het idee van deze wisseling van partner, dat de eigen partner weer extra gewaardeerd wordt na deze periode. Aan het einde van het programma moeten de partners beslissen of ze willen blijven of scheiden.

Gelijk al in de eerste aflevering worden de kandidaten behoorlijk voor het blok gezet (er is maar 1 bed in het huis, moeten ze daar samen in gaan slapen?). Natuurlijk snappen wij als kijker dat dit een test is, maar voor de kandidaten is dat niet gelijk duidelijk. Prachtig, ik zat me te verkneukelen.

Waarom kijken?

Omdat het een combi is van sensatie, ellende, afscheid, liefde en therapie; dé ingrediënten voor een heerlijk uurtje meeleven, inleven en soms ook tenenkrommende televisie.

De kandidaten zijn allemaal erg verschillend en zo op het eerste oog lijken de wisselingen van partner best wel goed doordacht (maar dat zal later blijken). Tijdens het kijken weet je dat het de bedoeling is dat de partners weer gaan verlangen naar hun eigen partner, maar ergens wacht je toch ook op het moment dat de vonken ervan af gaan spatten tussen de twee niet-partners, die gedoemd zijn tot elkaar. En dat alles in het prachtige plaatje van een tropisch vakantiehuis onder de stralende zon. Heerlijk programma, waar je hopelijk zelf ook nog wat van op kan steken.

Je kunt het programma ook terugkijken via RTL gemist.

Deel dit via:

, , , , ,

One Response to ‘OMG gaan ze die mensen in één bed stoppen?’ Is wat je denkt als je ‘Seven Year Switch: Blijven of Scheiden’ kijkt

  1. Janneke 17 januari 2019 at 11:59 #

    Inderdaad is er 1 stel dat ik eigenlijk nu al een heel mooi koppel vind….. En dat is vast niet de (eerste) bedoeling van dit programma.

Geef een antwoord