Menu

Over smetplekken en Purol…

37846884_s

 

Door: Caro (40)

‘En? Hoe vond je het vorige week?’ Tegenover me staat een afgetrainde blondine van rond de dertig met een headset op haar hoofd. Ze staat op het punt om te beginnen met een lesje ‘Spinning’ maar herkent in mij de beginneling van vorige week. Ik heb me, in een te strak wielrennersbroekje, onopvallend in een hoekje geïnstalleerd. Klaar om 40 minuten te gaan nepfietsen in een zweterig zaaltje.

Zadelpijn

‘Wel leuk maar wel zwaar’ antwoord ik. Ze knikt tevreden. Zwaar is goed.

‘En’, zeg ik zachtjes, ‘ik had nogal zadelpijn na de les. Ik fiets namelijk nooit en…’ ze valt me direct in de reden: ‘Meid ik weet precies wat je bedoelt, dat is een algemeen fietsprobleem. Als ik op zondag twee uur les geef, ben ik helemaal schraal daar.’ Ze wijst voor de volledigheid tussen haar benen. ‘En weet je wat ik dan doe? En dat help echt als een waanzinnige,’ ze kijkt me triomfantelijk aan, ‘dan smeer ik het van te voren lekker even dik in met Purol.’

Hoe een onschuldige opmerking…

De man op de fiets naast me mengt zich nu ook in het gesprek. Ik vermoed door haar nadruk op het woord lekker. De sportjuf richt nu het woord tot hem: ‘Doe jij dat ook? De man in kwestie, die al zeker tien minuten als een bezetene aan het ‘infietsen’ is, verschiet even van kleur maar tilt het gesprek dan naar een nog openhartiger niveau: ‘Ja weet je wat het is? Als je echt lange stukken fietst, zoals ik, en je werkt niet met Purol, dan zit je binnen de kortste keren met allemaal smetplekken daar. Dat wil je echt niet.’ In tegenstelling tot de juf, wijst hij niet naar beneden bij deze woorden. Ik denk dat hij er vanuit gaat dat we inmiddels alle drie wel weten over welk gebied het gaat. ‘Dat doen profs!’ vult hij nog aan. ‘Hmmm ja oke’ mompel ik en vraag me af hoe mijn onschuldige opmerking over zadelpijn in hemelsnaam tot deze Purol- ontboezemingen heeft kunnen leiden. Terwijl de juf op haar horloge kijkt, veegt buurman zijn bezwete voorhoofd even af, het gesprek lijkt klaar. Godzijdank.

Goeie vraag Caro!

Ik pruts wat aan m’n stuur terwijl juf op haar fiets op het podium klautert en de muziek aan zet. Ze schuift de microfoon voor haar mond. ‘Hallo allemaal, welkom in deze spinning les. Zoals de meesten van jullie weten, heet ik Danielle. Zijn er nog nieuwe mensen vandaag? Nee? Dan gaan we snel beginnen. Voordat ik ga beginnen wil ik eerst nog even iets zeggen. Ik kreeg net een hele goeie vraag van Caro daar.’ Iedereen in de zaal kijkt nu achterom naar het onopvallende hoekje in de achterste rij om te zien wie de ‘goede vragen steller’ dan wel niet is. ‘ze vroeg namelijk hoe je kunt voorkomen dat je schraal wordt tussen je benen!’

 

 

 

Geen gezeur meer wijn_9789044347487 3D

Herkenbaar? Het boekje Geen gezeur, meer wijn, staat vol met columns zoals deze!

Bestel het boek nu via deze site en ontvang een setje gratis ansichtkaarten:

Quotes Geen gezeur meer wijn_Page_16Quotes Geen gezeur meer wijn_Page_02Quotes Geen gezeur meer wijn_Page_05

Deel dit via:

, , ,

2 Responses to Over smetplekken en Purol…

  1. geerda 1 juni 2015 at 22:06 #

    Vevina gebruik ik tegen een geschuurde huid! Bij spinnen en ook in de zomer als ik een rokje wil dragen, met bikini op het strand, ideaal!

Trackbacks/Pingbacks

  1. 300 km fietsen door Vietnam....ga je met ons mee? - Wine-up! - 30 september 2015

    […] heb nog zes maanden om te trainen en potten Purol in te slaan, maar ik heb het er graag voor over want wanneer maak je nu mee dat je met 25 vrouwen op de fiets […]

Geef een antwoord