Menu

Papa kan alles…..NOT

39230136_s

Matthijs (44), vader van drie kinderen (6, 10 en 12) schreef ons het volgende verhaal:

‘Ja daaahaaag we zullen jou ook missen!!’ we zwaaien met z’n viertjes Dorien (41) uit die een weekendje weg gaat met vriendinnen. Aan hun koppies te zien menen zij het wel echt, van dat missen. Mij lijkt het stiekem heerlijk. Lekker even alles op m’n eigen manier doen en geen gezeur aan m’n kop. Ik stuur nog even een foto van de jongste met een groot broodmes in z’n hand met de tekst: ‘alles onder controle schatje, ik red het prima!’ Kan ze wel om lachen.

Zaterdagochtend. Brengen en halen naar voetbal en hockey: het gaat allemaal net goed. Oke eerlijk is eerlijk, normaal loopt het wel wat soepeler op zaterdagochtend. Dan heeft “iemand” alle sporttassen al ingepakt en het speelprogramma van zowel de KNVB als de KNHB in haar hoofd. Nouja, dan maar wat noodoproepen in de diverse groepsapps: ‘Weet iemand het veld??’ ‘Waar zijn jullie?’ ‘Hoe laat verzamelen?’ Ik zie die moeders aan de andere kant van de telefoon gewoon denken: ‘Gaat lekker daar, Dorien zal wel een weekend weg zijn.’

Het zweterige zwembad

Eerste onderdeel op het middagprogramma is ‘proefzwemmen’ met jongste zoon (6). Proefzwemmen is een soort generale repetitie voor het afzwemmen waar je nog wel voor kunt zakken, voor het echte afzwemmen niet. Zoon weet dat ook dus de druk is hoog. ‘Wat moet ie eigenlijk aan?’ denk ik ‘Ah fijn, alles ligt al klaar, typisch Door, denkt dat ik niks kan en bereid alles tot in de puntjes voor.’ Zoon trekt trainingsbroek en gymschoenen aan over z’n zwembroekje en we gaan met de hele familie richting zweterig zwembad.

‘Als wij vrouwen het ook niet regelen…’

Bij het zwembad aangekomen, zie ik dat we al weer te laat zijn. ‘Met mama zijn we nooit te laat’ sneert dochter (10) me nog even toe. Met van die blauwe hoesjes om onze schoenen sjezen we door de natte zwembadgangen tot we bij ‘het diepe’ zijn waar het proefzwemmen al in volle gang blijkt te zijn. ‘Spring er maar in!’ zeg ik tegen zoon en sein naar de badmeester dat er nog eentje bijkomt. Die kijkt eerst geïrriteerd naar z’n horloge en dan naar mij. Op de tribune zitten een paar moeders me meewarig aan te kijken. Net als de voetbal moeders van vanochtend zie ik ze weer denken: ‘als wij vrouwen het ook niet regelen, dan komt er helemaal niets van terecht…’

‘Shit! in het verkeerde groepje!’

Zo he he even tijd voor koffie in het zwembadbarretje. Door het raam zie ik zoon keurig door het gat zwemmen. Voor m’n gevoel is dat gat niet veel verder dan bij A. Daar zit kennelijk tegenwoordig niet meer zo veel verschil tussen. Ik ga rustig zitten en pak de brief er even bij om te zien hoe lang dit spektakel gaat duren: ‘Voor proefzwemmen A om 14.30 aanwezig, proefzwemmen B om 15.00…’. Nee! Shit! Zoon zit in het verkeerde groepje, bij A, terwijl hij voor B moest. ‘Jullie blijven hier’ commandeer ik m’n oudste twee die hoofdschuddend naar me kijken. Je ziet ze denken: ‘Wat kan ie wel?’

De badmeester is not amused als ik zoon uit het zwembad vis en de situatie uitleg. Zoon ook niet. Die moet tien minuten later z’n natte kleren weer aan en nog een keer door een gat, maar dan wat verder. De moeders van het proefzwemmen voor B kijken me vertederd aan als ik zoon, ter compensatie, veel te uitbundig aanmoedig bij “het gat”. Hij haalt het met gemak, en mag afzwemmen voor B. Gelukkig, nu voel ik me wat minder schuldig.

Dit was mama echt nooooit overkomen!

Op de terugweg in de auto is iedereen het er over eens: dit was mama echt nooit overkomen. ‘En dan nog wat pap’ zegt jongste, ‘ik heb nog nooit gezwommen met een joggingbroek en van die zware gymschoenen aan. Dat waren volgens mij de spullen voor gym die mama had klaargelegd.’ ‘Pap’ zegt ie tot slot, ‘ik denk dat jij en mama maar beter nooit kunnen gaan scheiden.’

 

Dus jij dacht dat het leven ingewikkeld was als dertiger? Wacht maar tot je veertig wordt! In het boek Geen gezeur, meer wijn lees je alles over het fantastische rotleven van Caro (40), Esmee (40) en Anna (42).

Geen gezeur meer wijn_9789044347487 3D

Bestel het boek nu via deze site en ontvang een setje gratis ansichtkaarten:

Quotes Geen gezeur meer wijn_Page_16 Quotes Geen gezeur meer wijn_Page_02 Quotes Geen gezeur meer wijn_Page_05

Deel dit via:

, , , , ,

No comments yet.

Geef een antwoord