Menu

ZOMERVERHAAL: Taakverdeling

Wine-up is deze zomer van iedereen!

Vakantie, met veel wijn en pubers die de hele dag in je buurt hangen, is over het algemeen een grote inspiratiebron voor mooie, grappige en herkenbare verhalen. Wij vroegen onze lezers hun verhalen in te sturen. Vandaag het verhaal van Lisette (44)

Vroeger was ik al weken voor de vakantie met lijstjes in de weer. Was ik niets vergeten? De halve inboedel werd op het laatste moment in de auto gepropt. We gingen niet op reis zonder een aankleedkussen, pakken luiers, speelgoed en nog veel meer spullen voor de kleintjes. Ook hadden we van die dingen die toen zo handig en onmisbaar leken. Een opklapbare kinderstoel bijvoorbeeld die enorm veel ruimte innam. Ergens in een hoekje van de kofferbak lagen de bescheiden tasjes van mijn man en mij. Wij hadden namelijk geen dakkoffer of imperiaal en geen haar op zijn hoofd overwoog met een aanhangwagen of iets dergelijks achter zijn gouden koe te rijden.

Op vakantie gaan met twee pubers is toch wel andere koek. Ieder gezinslid pakt zelf een gelijkwaardige sporttas en handbagage in. Telefoons, opladers, scheermesjes, niets van levensbelang wordt vergeten.

Er ligt dus tegenwoordig nog een heel mager to-do lijstje op mijn nachtkastje. Een pen en papier liggen overigens standaard naast mijn bed voor als ik ‘s-nachts wakker schrik met een lumineus idee. De volgende dag begrijp ik negen van de tien keer niet wat ik in slaapdronken toestand heb opgeschreven en wat er überhaupt zo vindingrijk aan was? Nu dient het lijstje voor de lastminute ingevingen, want ik kan het toch niet helemaal loslaten.

De taken worden al jaren strak en rolbevestigend verdeeld. Man bereidt de reis zorgvuldig voor en neemt alles rondom de auto voor zijn rekening. Ik heb het vooral druk met schoonmaken. Als een razende ga ik met een rode kop door het huis. Op mijn buik met de stofzuiger in de hand kruip ik onder de bedden. Meteen daarna zoek ik de Tupperware bakjes uit. Iets waar ik op andere dagen vast meer tijd voor heb, maar dan irriteren de incomplete bakjes me niet zo. Terwijl ik ijverig bezig ben krijg ik altijd dezelfde bizarre gedachte. Wat nou als er iets gebeurt? Dan weet iedereen meteen wat voor vieze huisvrouw ik eigenlijk ben. Hierdoor ga ik nog harder poetsen.

Tijdens mijn schoonmaakwoede bakt dochter nog een gezond bananenbrood voor onderweg. Het aanrecht plakt en de vaatwasmachine mag nog een keer extra draaien. Zoon verveelt zich en kruimelt nog even lekker de laatste restjes op de grond. Niet knoeien, roep ik regelmatig naar de twee hoofden met oordopjes. Schoonmaken met kinderen in huis is net als je tandenpoetsen terwijl je een koekje eet.

De koelkast is bijna leeg en snel ren ik naar de supermarkt voor de laatste boodschappen. Voor de ingang word ik tegengehouden door een knappe jongeman. Hij stopt een zakje bloemzaadjes in mijn hand en vraagt welke energieleverancier ik heb. “Nou uhhh, eigenlijk bemoei ik me daar niet zo mee”, zeg ik een beetje gehaast. “Is het wel een groene leverancier?”, vraagt de jongen nu een beetje opdringerig. Hier heb ik nu echt geen tijd voor, maar ik ben in een goede bui. We gaan tenslotte morgen op vakantie. Geen idee, wil ik zeggen, mijn man regelt dat soort zaken. In plaats daarvan antwoord ik verontschuldigend: “Sorry, mijn man regelt de zaadjes…”

Lees ook: Mama moet even slapen.

Meedoen?
Heb jij ook een zomerverhaal dat een podium verdient op Wine-up? Stuur het ons! Lees hier hoe je mee kunt doen.

Deel dit via:

, , , , , ,

No comments yet.

Geef een antwoord