Menu

Tip voor aankomende zomer: check deze kinderhotels in Portugal!

Het is een van de beste plekjes van Europa en maar drie uur vliegen: Portugal. Je hebt er vanaf eind maart tot begin november volop zon, de prachtigste stranden en bovendien is de bevolking zo verschrikkelijk vriendelijk dat het bijna eng is. En alsof dat nog niet genoeg redenen zijn om naar Portugal te gaan, zijn er nu ook nog de Martinhal kinderhotels.

Misschien dat je het zelf al eens bedacht had, zeker die eerste jaren dat je met een baby liep rond te zeulen door een hotel of in een Frans restaurant zat waar iedereen geïrriteerd naar je rennende kinderen zat te kijken: “waren er maar hotels speciaal voor kinderen…”

Een plek waar ze een fijne kinderopvang hebben voor de kleintjes en stoere activiteiten voor tieners. En dan bij voorkeur met een restaurant dat iets meer op het kindermenu heeft staan dan dan nuggets en friet zodat ze na twee weken vakantie niet acute scheurbuik ontwikkelen. Dit dachten Chitra en Roman Stern ook. Dit Zwitserse echtpaar met vier kinderen wilde een plek creëren waar het fijn is voor kinderen en bedachten een luxe familiehotel concept.

Martinhal Chiado in het centrum van Lissabon

Martinhal Cascais, aan de kust vlakbij Lissabon

Het verhaal van Martinhal is nogal bijzonder: in 2008, ja toen de financiële crisis net lekker op stoom kwam, begonnen Chitra en haar man Roman aan de ontwikkeling van het kinderhotel in Sagres, het eerste resort in Portugal. Chitra heeft een achtergrond als ingenieur en ook haar man Roman heeft geen enkele ervaring in het hotelwezen. En toch werd het een succes. De luxe familieresorts, waar ouders en kinderen evenveel aandacht krijgen en beiden hun ruimte en ZEN-momentjes kunnen hebben, bleken een gat in de markt. Op dit moment zijn er vier Martinhal resorts in Portugal: Sagres, Quinta d0 Lago, Lissabon en Cascais.

Parents have their cappuccino with the foam still on it

Als je een Martinhall hotel binnenloopt, valt je direct op dat hun peilers ‘topclass hotels, topclass housekeeping, topclass childcare en topclass food’ geen loze kreten zijn. Het is echt ‘ziek chique’ zoals onze pubers zeiden. De kamers zijn enorm met los bad en douche waarbij je, bijvoorbeeld in het hotel in Cascais, vanuit het bad de gehele hotelkamer en het terras kunt overzien door een groot glazenraam. Je kunt dus je kinderen in de smiezen houden liggend in bad terwijl je ondertussen de grote hoeveelheden snoep en nootjes wegwerkt die op de kamer voor je klaarstaan. Als je iets nodig hebt, bel je de concierge of je trekt je badjas aan en wandelt door het hotel want de sfeer is überrelaxed en alles kan.

Martinhal Sagres, in de Algarve

Vooral voor mensen met kleine kinderen moet dit een Walhalla zijn. Het restaurant heeft een aparte kidscorner, er staat een grappig voormalig VW busje om in te spelen, de kinderclub is open tot 22.00 uur, er is alleen maar geschoold personeel in de créche en je kunt een oppas “bestellen” voor diezelfde avond. En dat allemaal om de (kersverse) moeder de kans te geven zichzelf in de SPA eens lekker te verwennen of weer eens wat aandacht aan de verwekker van de kinderen te besteden.

Martinhal Quinta de Lago in de Algarve

Want ieder hotel heeft een SPA waar de gemiddelde beautyfarm nog een puntje aan kan zuigen. Niet zo’n lullige saunaruimte met piepklein zwembadje erbij maar verschillende ruimtes waar je allerlei behandelingen kunt doen. Alleen het stadhotel Chiado in Lissabon is iets kleiner en heeft minder faciliteiten. Maar wie heeft die nodig in een stad als Lissabon?

Lees ook: 9 x waarom citytrippen met kinderen in Lissabon een goed idee is.

Lissabon

Je hoort het al: wij zijn razend enthousiast. Het is namelijk niet alleen super leuk om met kleine kinderen naar toe te gaan maar ook voor een leuk moeder-dochter tripje met je puber. Die kan met jou shoppen en in de SPA of lekker een middagje paardrijden of surfles nemen. Bij wijze van spreken dan hé, we weten allemaal dat je natuurlijk niet gaat zitten hannesen op zo’n surfboard als je op een terrasje kunt zitten met een fles Portugese vino.

Kost dat?

Het kost wel wat. In Sagres heb je in het hoogseizoen vanaf 1.250,- een huis voor een week met twee slaapkamers. Dan heb je wel een relaxte gezinsvakantie waarin alles tot in de puntjes geregeld is. Bovendien vlieg je er goedkoop naar toe én je kunt elke avond thuis eten want je hoeft nergens meer naartoe!

Quinta d0 Lago in de Algarve: va 313,- per nacht voor een villa

Sagres in de Algarve: va 220,- per nacht voor een familiekamer

Chiado in het centrum van Lissabon: va 457,- per nacht voor een appartement

Cascais aan de kust bij Lissabon: va 258,- per nacht voor een familiekamer

 

Lees ook: Surfen met tieners aan de Atlantische kust: 7 redenen waarom je hier naar toe móet.

Deel dit via:

, , , , , , , , ,

No comments yet.

Geef een antwoord