Menu

Van borrelmoeder naar hulpmoeder en snel weer terug

beautiful woman in the kitchen with notebook

Door gast:
Op school ben ik een zeer slechte mee-help-moeder. In 8 jaar basisschool heb ik geloof ik 1 keer glühwein getapt tijdens het kerstdiner. Dan heb je tenminste niet zoveel te maken met gillende kinderen. Maar ik schaam me wel een beetje op dat vlak.

Ik had me daarom voorgenomen me wat actiever op te stellen. Dat begon bij de voetbal vereniging van mijn zoon. Allereerst begon ik me ook maar eens te mengen in de app- groep van: ‘wanneer spelen we, waar en is er überhaupt trainen vanmiddag?’

Ik weet nooit wie wie is in die groep, want ze hebben allemaal schuilnamen. Piemelboy69 staat er net nog niet in, maar Lolo die vraagt ‘of er trainen is vanmiddag?’ wel. Regelmatig wordt er geklaagd dat er al weken geen trainers beschikbaar zijn voor dit lage team. Ik werp me, gezien m’n actieve voornemen, op om de jeugdleider eens te mailen hierover.

Maar goed, van inactieve borrel-moeder, naar actieve hulp-moeder is zo makkelijk nog niet. Ik vind het best moeilijk die mail, heb geen idee wie die jeugdleider is. Na een wijntje denk ik dat ik de goede tone of voice redelijk te pakken heb. Na het tweede wijntje word ik wat zwaarmoediger. In mijn hoofd zie ik mijn zoon, die wéér huilend thuis komt omdat er geen trainers aanwezig zijn.

Ik fok mezelf wat op en denk: ik speel gewoon op de emoties van die trainer in. Het kan ook echt niet dat ze mijn zoon en z’n team zo verwaarlozen. Geachte heer enz, wederom mijn huilende zoon thuis enz, dit kan zo niet langer, etc. en ik verwacht z.s.m antwoord. Send…

Ondertussen had ik me ook maar alvast opgegeven voor de kantinedienst. Met twee leuke moeders kregen we tijdens de bardienst uitleg over de kassa. We dronken gezellig een wijntje, want eentje kan wel toch? Ondertussen zaten er wat oudere voetballers alleen maar opmerkingen naar ons te maken. Op een gegeven moment hoor ik zelfs ‘lekkere wijven’. Ging dit over ons?? Ik ben 46!?

Na wat gesmoes, staat een van loerende kerels op en wandelt richting bar. ‘Zo,’ zegt ie met een smerig lachje, ‘eens even kijken of de dames de zaakjes goed onder controle hebben. Ik wil graag een broodje bal, broodje hete kip, 4 kipsaté, patatje oorlog, twee koffie, drie bier, 2 spa rood of zoiets. Help!! Wat zit er in een patatje oorlog??

Terwijl wij staan te hannesen, komt er nog een tweede man aan de bar staan. ‘Zo, enneh, van welk team zijn dit de moeders?’ ‘Van de D8,’ mompel ik. ‘Aha,’ zegt ie ‘en wie van jullie is Monique??’ Hoezo kent deze vent mijn naam? ‘Ja, eh, ik,’ stotter ik als een soort brugpieper die aangesproken wordt door een jongen uit 3HAVO.

‘Aha, dus jij stuurt s avonds dronken mailtjes. En nu kantinedienst met wijn. Zozo, gezellig type’. OMG de jeugdleider! Ik word gewoon rood als iedereen moet lachen. Gatver, gatverr, zo niet mijn ding dat hulpmoeder zijn…..

Deel dit via:

, , ,

No comments yet.

Geef een antwoord