Menu

Grijs, vijftig tinten.

Fifty-kleuren-Of-Grey_

Door: Esmee (40)

Ik had er eerlijk gezegd weken naar uit gekeken. De film met Mister Grey. Er was er maar eentje met wie ik er naar toe durfde: beste vriendin. Toen ik de deur uitliep grijnsde ik nog naar manlief: ‘Blijf maar wakker, dat wordt vast gezellig straks’. Met opgetrokken wenkbrauwen en een ‘doe effe normaal man-blik’ keek hij me aan. Hij had waarschijnlijk niet eens geluisterd waar ik naar toe ging. Als hij het al kende.

In de bios geen vrije plaatskeuze. Rij zeven stoel 9 en 10. En de andere zes mensen zaten op rij zes, acht en negen, zelfde stoelnummers. Gezellig op een kluitje in de mega bioscoop. Vriendin fluisterde net te hard: ‘we zijn de jongste hier, allemaal ouwe wijven, smachtend naar Mister Grey’. De film begon en ik stopte snel de laatste Mentos in mijn mond.

‘Gadver, mag zij al seks??’

We zijn natuurlijk dol op het standaard Bouquetreeks verhaal. Zij mooi, lief, naïef en onzeker, hij de grote sterke, rijke man. En terwijl hij iedereen kan krijgen, valt hij op haar, het onbeduidende schaapje. “Haar” is Anastasia Steele, gespeeld door Dakota Johnson, een fraaie kruising tussen Sonny Crocket en Melanie Griffith (ja duhuh het is hun dochter, ja hun dochter Dakota, van wie ik de babykiekjes in de Story bij de kapper nog kan herinneren). Vriendin: ‘Gadver, mag zij al seks?’

Mr Grey is een fuckin baby

Het tweede shot: Dakota belt met haar moeder. Moeder? Die actrice is jonger dan wij!! Oke. De toon is gezet. Het wachten is nog op Mr Grey. En daar komt ie in beeld. Vriendin en ik kijken elkaar tegelijk aan. Niet. Nee toch? Teleurgesteld, haast verslagen. Is dat hem? Nee wacht even… het is zijn stagiaire. Hij zal toch wel een soort George Cloony type zijn, gepokt en gemazeld door het leven, met honderd jaar levenservaring dat af te lezen is aan zijn… Nee dus. Dit is Mr Grey. Deze jonge, op zich mooie maar enorme snotaap is Mr Grey. Hij lijkt op mijn schoonheidsspecialiste. Vrouwelijk en zacht. Vriendin stopt me een handje M&M’s toe. Mr Grey is een fuckin baby. We voelen ons een beetje grijs. Vijftig tinten.

Anastasia bijt op lip, Anastasia hangt aan plafond

Na de pauze start de SM verhaallijn. Mr Grey komt plots met een contract op de proppen vol vaginale klemmen en buttplugs. Anastasia doet eerst van ‘nou nou nou moet dat nou allemaal Christian?’ Maar al snel hangt ze aan een haak in de speelkamer terwijl Mr Grey er vrolijk met een zweep op losmept. Die arme Anastasia. De ene na de andere scene volgt waarbij ze met de vlakke hand of de zweep op haar fraaie bilpartij gemept wordt, aan het plafond hangt of op d’r knietjes bij de deuropening van de pijnkamer moet zitten. En ondertussen moet ze van de regisseur ook nog schalks en stout op d’r lipje bijten. Ik geef het je te doen. Maar ze zet dapper door: ik heb minstens 37 Anastasia-bijt-op-lip-shots geteld.

Dirty mind, dirty script?

Nu het verhaal in echte beelden vervat is, blijkt maar weer dat een dirty mind je soms meer geeft dan een dirty script, want echt boeiend wordt het niet.

In de pauze vertelt vriendin dat ze in het boek veel delen heeft overgeslagen. Ik durf niet te vragen of ze wel de verhaallijn volgde, of net als ik, alleen de seksscenes had gelezen.

Als Mr Grey op het einde van de film de broekriem tevoorschijn tovert en Dakotaatje hardop de klappen op haar prachtige billen mee moet tellen, kunnen vriendin en ik alleen maar aan onze dochters denken. Je hoopt maar dat die hun biezen wat eerder pakken als ze ooit zo’n figuur tegen het lijf lopen.

‘Waar is de vader van Mr Grey als je hem nodig hebt?’

Na de film een wijntje. Al snel liggen we onder tafel van het lachen. Jammer dat Grey geen vader had. Jammer ook dat het fraaie geslachtsdeel van Grey in het boek WEL een prominente rol speelt. In de film was deze hoofdrolspeler volkomen afwezig. Erg jammer.

Maar de muziek was prachtig.

Deel dit via:

, , , , ,

One Response to Grijs, vijftig tinten.

  1. Marion 28 april 2015 at 05:40 #

    Kleine aantekening: de aanzet van het fraaie geslachtsdeel was om en nabij een halve seconde in beeld. De kruin laten we maar zeggen. Maar misschien knipperde je toen net even met je ogen. Dat kan.

Geef een antwoord