Menu

‘Vind je me niet te dik in deze broek?’

16016569_s

Door: Caro (40)   

‘Zeg nou eens eerlijk, schat! Heb je nooit tijdens ons huwelijk over een andere vrouw gedacht: “Met haar zou ik wel eens een beschuitje willen eten”?’

Er zijn serieus mannen die op zo’n vraag eerlijk antwoord geven. Mannen die daadwerkelijk denken dat dat de bedoeling is: eerlijk zijn. En zodra ze eerlijk zijn, hebben ze vervolgens drie weken geen seks. En negeerstraf. Ze begrijpen niet wat ze verkeerd hebben gedaan. Wij wel: ze zijn in de vrouwenval gestapt.

Een vrouw heeft nu eenmaal af en toe de behoefte om vragen te stellen waar ze het antwoord eigenlijk niet op wil weten. Mijn ex noemde dat DE NEKSCHOTDISCUSSIE. Een verstandige man geeft dat antwoord dan ook niet. Die liegt ons liefdevol voor. Maar dat werkt natuurlijk alleen als ‘ie z’n leugen consequent volhoudt in de vorm van een mantra van complimenten. Dan heeft ‘ie namelijk nog een kans op een positieve afloop. Een kleine kans.

Zij: ‘Hoe vind je dat deze broek staat?’

Hij: ‘Hij staat prachtig, schat!’

Zij: ‘Ik ben wel wat aangekomen, vind je niet?’

Hij: ‘Ik zie niks, hij zit prima.’

Zij: ‘Je kijkt niet goed, kijk dan even hier bij m’n heup. Daar puilt het wat uit’

Vanaf hier kan de conversatie twee kanten opgaan:

1. Helemaal mis, want de man is eerlijk

Hij: ‘Nou ja, je bent wel wat steviger geworden inderdaad.’

Zij: ‘Oh ja? Oh ja? Nou alsof jij er zo lekker uitziet. Je zit de hele avond chips te vreten, vind je het gek dat ik aankom? Het is jouw schuld bla bla..’

Hij: ‘Ja, maar…’

2. Zo min mogelijk mis, want de man liegt liefdevol

Hij: ‘Hij staat prachtig, schat.’

Zij: ‘Je zegt gewoon maar wat om er vanaf te zijn.’

Hij: ‘Nee lieverd, hij staat prachtig.’

Zij: (Al wat zwakker) ‘Ja ja’

Hij: ‘Echt waar, hij staat prachtig.’

Zij: ‘Nou, oke dan’ (druipt argwanend af)

Voor de argeloze man tien voorbeelden van levensgevaarlijke vrouwvragen:

1. Volgens mij houd ik meer van jou dan jij van mij?

2. Als je nou iemand moest kiezen met wie je wilde trouwen als ik dood ben, wie zou dat dan zijn? Nee je móet kiezen.

3. Wie was er beter in bed, je ex of ik? Eerlijk zeggen! Maakt mij niets uit.

4. Wat vind je nou hele vervelende eigenschappen van mij? Ik zeg het dan zo ook over jou. Nee, kan je gewoon zeggen.

5. Als ik had gezegd dat het niet had gehoeven, was je dan liever niet bij de bevalling geweest?

6. Wie heeft er ongeveer hetzelfde figuur als ik op dit strand?

7. Als je één ding mocht kiezen dat je aan mij zou veranderen qua uiterlijk, wat zou dat dan zijn?

8. Ben je wel eens vreemd gegaan, al was het maar een zoentje? Ik word heus niet boos over een kusje…

9. Heb je wel eens aan iemand anders gedacht tijdens de seks?

10. Als je moest kiezen tussen mij en je moeder, één van de twee gaat dood, wie zou je dan kiezen? Nee, je moest kiezen! Anders gingen we allebei dood.

Lees ook: 15 x waarom je een oude TV kijker bent

 

Deel dit via:

, , , ,

One Response to ‘Vind je me niet te dik in deze broek?’

  1. JustSHine 19 november 2017 at 21:31 #

    Pas nu wordt me echt goed duidelijk dat wij mannen tot leugenaars hebben gemaakt. Dit soort vragen interesseert de man helemaal niet, hij let er namelijk helemaal niet op, maar wel hoe de vrouw ermee omgaat. Liever die pondjes meer en die zelfverzekerde vrouw die straalt dan de onzekere naar perfectie strevende vrouw die zijn liefde voor haar en haar liefde voor hem minimaliseert door haar eigen ontevredenheid. En ben je niet tevreden werk er dan aan, laat die koolhydraten staan driemaal in de week, drink meer water en beweeg wat vaker. Resultaat: je zit lekkerder in je vel, of er nu pondjes vanaf zijn of niet en je lief geniet van zijn niet zeurende tevreden positieve en energiegevende ( lees stralende) jij!

    Liefs van een standaard ontevreden met haar uiterlijk zijnde vrouw die doorgaans pondjes te weinig heeft dan teveel.

Geef een antwoord