Menu

Vriendinnen maken elkaars leven mooier


liefdesverdriet470_123rf2

door Caro

‘Ik maak het uit!!’ zei je op je 16e dapper tegen je vriendje na twee maanden ‘verkering’ waarin je hem precies 6 x zag, 4 x zoende en hij jou 2 x op een feestje negeerde. Het laatste restje verkering dat dan nog over was, maakte jij dapper uit. Hij, zichtbaar opgelucht dat ‘ie dit klusje zelf niet hoefde te klaren, zei dan alleen nog: ‘oke.

Je vriendinnen troostten je daarna: ‘Hij is je tranen niet waard, die enorme looser, weg met hem!’ En als ze zijn beste vrienden tegenkwamen, riepen ze: ‘Is het uit? Oooh je bedoelt die sukkel waar ze even mee ging? Is dat uit? Ze had het nooit over ‘m, was ook echt niet verliefd, geen traan om hem gelaten in ieder geval. Ze heeft al weer een ander, ja keuze zat hahaha. Oh, is die sukkel een vriend van jou? Dat wisten we niet, nou doei!’

En zo gaat het nog steeds. Vriendinnen willen niet dat hun vriendin de underdog is dus maken ze van ieder matig verhaal een versie waarin hun vriendin er wat beter vanaf komt. De gescheiden vriendin is sowieso beter af nu. Hij was toch een lul, kon niets, had ze niets aan of hij had een psychisch probleem. Vriendin is altijd de dappere sterke die zich succesvol heeft ontworsteld aan die misère.

Zo gaat het blijkbaar ook als een vriendin gaat daten. Als een date op niets uitloopt, was hij een druiloor. Nu was er recent weer zo’n op niets uitlopende situatie, waar ze me veel te treurig over vonden. Die diende dus omgedraaid te worden. ‘Kijk’, zei vriendin 1, ‘je valt niet voor niets steeds op van die onaangepaste types met een grote mond, die eigenlijk niets serieus willen en alleen maar ronddaten,’ ‘Ja’, zei vriendin 2, ‘dat betekent iets. Weet je wat het met jou is Caro? Jij wilt onbewust nog helemaal geen vastigheid en dus doe je lelijk tegen lieve betrouwbare mannen. Je kiest die ‘lang leve de lol’ types min of meer bewust uit. Tot er iemand iets gaat voelen en dan ren je snel weg want dan wordt het te ingewikkeld.’

En zo hadden ze m’n kansloze missies omgedraaid tot iets reuze daadkrachtigs: ik koos zelf voor dit gefreewheel! Ik val dus helemaal niet op de verkeerde types, ik kies dat bewust uit. Wel gaaf eigenlijk.

Deel dit via:

, , ,

No comments yet.

Geef een antwoord