Menu

Wat je echt niet van je moeder wilt weten….

Door: Anna (43)

Ik zit met m’n moeder in de auto. Gezellig samen een dagje winkelen. Dat gebeurt niet zo vaak meer. Dat we er met z’n tweeën op uit gaan. Meestal zijn de kleinkinderen erbij. En hoe lief mijn moeder me ook vindt. Als mijn kinderen erbij zijn, tel ik niet mee. Voor hen trouwens ook niet. De kinderen lopen weg met oma. Die heeft altijd iets liefs te zeggen, alles mag en kan, en ze heeft altijd lekkere dingen bij zich. 

Nu komt mijn moeder uit de tijd dat de lucht nog schoon was en de seks nog vies.

Toen ik dat laatst een keer aan tafel zei, waar m’n kinderen bij waren zei jongste dochter  (5) niet begrijpend: “de lucht nog schoon??” “Ja duh” zei grote zus (12), die net deed alsof ze de uitdrukking wel volledig begreep: “De lucht is nu vervuild en vies”. “Ooooh”, het kwartje viel bij de kleuter: “en dat komt dus door de seks”.

Geen schuttingtaal
Enfin, m’n moeder is dus van de keurige soort. Die zegt geen ‘seks of kut of neuken’. Maar… Nou ja, eigenlijk gebruikt ze ook geen alternatief voor schuttingtaal. Ze weet dit soort woorden altijd te vermijden en is ook niet zo op de hoogte.

Serieus probleem
In de auto op weg naar het centrum, begint ze opeens een serieus gesprek. “Anna”, zegt ze, “Nu ik wat ouder word, heb ik een probleem. En dat vind ik best wel heel moeilijk. Ik wil het je graag vertellen, want ik zit er behoorlijk mee.”

Stilte
Ik schrik er van. Wat gaat er komen? Ik heb geen idee wat het grote probleem van m’n moeder is.
“Nou” zegt ze: “het lukt me niet goed meer om klaar te komen”.

Stilte

Nog meer stilte.

Althans in de auto dan. Niet in m’n hoofd, daar buitelen de gedachten over elkaar. Gatver, Gatver, Gatver. Je bent m’n moeder en al oud! Ik hoef dit niet te weten, hoe erg het ook is. Deel dit maar met een vriendin of je zus.

Ik zeg nog steeds niets.

M’n moeder vervolgt: “Dan kijk ik in m’n agenda, en dan overzie ik het allemaal niet meer. Dan ben ik te druk en weet ik gewoon niet meer hoe ik alles afkrijg”.
“Oooooooh”, ik ben helemaal opgelucht. “Ik dacht even aan iets heel anders”. M’n moeder kijkt me niet begrijpend aan. Ik had het kunnen weten.

“Goed mam ga door, je agenda dus …… “

Deel dit via:

, , ,

4 Responses to Wat je echt niet van je moeder wilt weten….

 1. Merel 1 maart 2016 at 07:43 #

  Hahaha!
  Begrijpelijk trouwens, zulke dingen hoef ik ook niet te horen van mn moeder..

 2. catootje 1 maart 2016 at 10:33 #

  Hahaha. Lig in een deuk.

 3. Catharina 20 maart 2016 at 20:52 #

  ha ha dat is nu toch een goeie, waar dochterlief van slag van raakte

 4. Pien 29 maart 2016 at 00:56 #

  Dat is er een in de categorie: ‘Wat heb jij een lekkere warme muts !” (….op je hoofd…duhhhh)

Geef een antwoord