Menu

We hebben de Oudejaarsloterij nu al gewonnen. Best knap.

16969897_s

Door: Caro (40)

“Ik wil sowieso een jacht en een huis op Ibiza!!!” Het gaat hier in huis al dagen over de grote vraag: wat zouden we doen met 30 miljoen? Ik heb vorige week een Oudejaarslot gekocht en onze winkansen worden vrij hoog ingeschat door mijn kroost.

De verdeling van het geld is al helemaal in kannen en kruiken. Daar heb ik straks geen omkijken meer naar. De gewonnen miljoenen gaan zo besteed worden:

 1. op wereldreis (lees: een jaar niet naar school)
 2. een villa bouwen waar papa ook komt wonen
 3. een vakantiehuis op Ibiza
 4. een Ferrari, rood
 5. een privé bioscoop
 6. een slaapkamer-opruim-robot
 7. 100 euro voor opa en oma
 8. een kok die ook de tafel dekt en afruimt
 9. salaris voor papa en mama zodat ze nooit meer hoeven werken (lees: nooit meer naar de BSO)
 10. de rest op de bank voor nood (bijvoorbeeld voor “als de koning de verzekeringen verhoogt”)

Zoon (9) heeft de leiding over het miljoenen project en komt met allerlei praktische vragen op de proppen. Zo wil hij weten of je belasting moet betalen over je prijs, of je verplicht aan “van die goede doelen” moet geven en of ze op TV aan iedereen gaan vertellen wie gewonnen heeft. Dat laatste lijkt hem persoonlijk niet handig omdat dan alle dieven van Nederland wel naar ons huis zullen komen om de koffer met geld op te halen.

De wensen van jongste dochter (6) halen allemaal de wat-zou-je-doen-met-een-miljoen-lijst niet. Ze zijn namelijk niet duur genoeg en je kunt ze ook nu al doen. Kennelijk twee harde criteria voor de bucket list. Jongste wil graag als we winnen:

 1. met z’n allen in een restaurantje eten
 2. op vakantie naar Parijs
 3. barbie pop Elza van Frozen

Ze is een beetje beteuterd dat haar ideeën zo van tafel geveegd worden. ‘Maar,’ troost zoon zijn zusje, ‘het goede nieuws is dat je deze dingen ook gewoon kunt doen als je nog arm bent.’ Arm?

Ik vertel ze dat ik vroeger ook altijd graag rijk wilde worden en dat ik een paard wilde. Mijn moeder zei altijd: als we de loterij winnen, krijg jij direct een paard. Dat stelde me wel wat gerust. Tot ik er achter kwam dat m’n ouders nooit een lot kochten. Toen nam ik me voor om dan maar zelf heel rijk te worden. ‘En als ik dan later rijk zou zijn,’ vertel ik, ‘dan wilde ik een stal vol paarden, een Pipi Langkous huis, mega veel kleren en zou ik tien keer per jaar op vakantie gaan.’ Oudste dochter is ziek maar luistert op de achtergrond mee. ‘Eh mam,’ zegt ze met een schorre piepstem, ‘niet om lullig te doen ofzo, maar jouw “later” is op zich nu al he!’

Deel dit via:

, , , ,

One Response to We hebben de Oudejaarsloterij nu al gewonnen. Best knap.

 1. Rory 22 december 2014 at 07:44 #

  Hahahaha! Leuk hoe anders de kinderen erin staan. En die laatste opmerking van dochter…

Geef een antwoord