Menu

Wie wordt de nieuwe premier en wat zijn de 5 grootste trends op sneakergebied in 2021?

Terwijl we voorzichtig 2021 insliden, zijn er vijf prangende vragen die iedereen bezighoudt: gaan we voor de zomer gevaccineerd worden? Wordt Sigrid Kaag de eerste vrouwelijke minister-president van Nederland? Hoe krijgt Joe Biden het tot op het bot verdeelde Amerika weer in het gareel? Hoe keren we de verwoesting van het klimaat? En, niet onbelangrijk, wat zijn de sneakertrends van 2021? We hebben de 5 grote trends even voor je op een rijtje gezet.

#1 High-fashion sneakers

Tien jaar geleden zouden ze je smakelijk uitgelachen hebben in Parijs als je zei dat Air Jordan met Christian Dior en Adidas met Prada ging samenwerken. In 2021 worden designer sneakers dat de normaalste zaak van de wereld. Haute-couture flirts met sneakermerken zijn helemaal de trend dus je hoeft je niet te schamen voor mega logo’s op je sneakers

#2 Retro sneakers

Voelden we ons al stokoud afgelopen jaar toen de 90’s opeens als mega vintage werd neergezet in de mode, nu gaan we zelfs trends zien van rond de eeuwwisseling. ‘Huh, maar dat was gisteren?’ hoor ik je denken. Nee dames, het millennium is dus al 21 jaar geleden. Voel je je al oud? Hoeft niet, want wat we toen droegen, willen we dolgraag terug: baggy jeans, Nike’s Shox en de glanzende, witte, retro gymschoenen van mesh.

#3 Klassieke canvas sneakers

Oké, dit is eigenlijk niet echt een ’trend’, maar omdat het een sneaker is die de tand des tijds zó goed heeft doorstaan dat ie nog steeds onverminderd populair is, noemen we deze scjoen hier toch: de canvas sneaker. Die canvas jongens zijn ook zo lekker comfortabel. Bij een straaltje zon schiet je ze onder je jeans of jurkje en huppel je ermee door je huis. En zolang we nog massaal zitten te zoomen doet sowieso niemand pumps aan naar z’n werk.

#4 Basic sneakers

De sneaker met een eenvoudig design en niet al te veel gekkigheid en poespas, blijft ook in 2021 onverminderd populair. Met name de witte sneakers zijn populair en dat zal ook nog wel even blijven. Wie houdt van een klassieke kledingstijl en geen schreeuwerige logo’s of discokleuren op z’n sneaker wil, doet er goed aan tenminste één paar witte dames sneakers in zijn of haar kast te gooien. En als je investeert in een paar witte sneakers van hoge kwaliteit, kun je er jarenlang plezier van hebben.

#5 Hoge sneakers

Dé trend van 2021 (we zagen ‘m stiekem al een beetje in 2020) zijn de hoge sneakers. Onze pubers smeekten al om de Nike Air Jordan in zwart-wit-rood van minimaal €200,- maar nu ga je ze zelf ook dragen. Verschil met 2020: we dragen ze vaker onder jurken en rokken in plaats van onder een spijkerbroek. Dit betekent dus ook dat we de Converse All stars weer van zolder kunnen halen. Of gewoon van onze de kapstok waar de schoenen van je kinderen rondslingeren.

 

Deel dit via:

, ,

No comments yet.

Geef een antwoord