Menu

‘Zit ie nou naar me te knipogen??’ Over flirten tijdens het rijden.

Busy woman talks on phone and does makeup while driving a car

Door: Esmee (40)

Ik moest nog een keer goed kijken. Gebaart hij nou naar mij? Echt? Knipoogt ie? En m’n licht is niet kapot?
Dit is verdorie de derde keer in twee weken tijd dat ik mannelijke aandacht krijg. Nee, niet van zoon die wat van me moet, maar van een wildvreemde man. Op de snelweg.

Nu heb ik inmiddels de leeftijd dat mannen op straat eerder naar m’n dochter fluiten dan naar mij…. En blijkbaar begin ik het te verleren. Dat flirten. Ik word er wat ongemakkelijk van. Moet ik nu teruglachen? In de spiegel knipogen? Prinsesserig zwaaien? Help. Het vleit me wel een beetje: ik doe het nog best goed, dus.

Ik ben ook getriggerd. Wat bezielt een man om op de snelweg, in de auto aandacht te zoeken van een vrouw achter het stuur? ‘Wat wil zo’n man dan?’ vraag ik aan Caro tijdens de borrel. ‘Dat ik terugzwaai en dat we daarna al seinend en gebarend de volgende afslag nemen om op een parkeerplaats nummers uit te wisselen?’ Caro: ‘eerder een nummertje maken, denk ik zo’. Bah ranzig.

Caro is ook getriggerd. Maar dan vooral door mijn capriolen achter het stuur. Het lijkt haar best leuk: aandacht op de snelweg. Ze kijkt me wantrouwend aan. Haar blik zegt iets van: hoe kan zo’n onooglijk schepsel, met kinderstoelen achterin, in godsnaam aandacht krijgen van een man. Zonder gesprek. ‘Heb jij je shirt wel aan achter het stuur?’ vraagt ze. ‘Hmm. Je hebt niet eens een cabrio’, redeneert ze verder. ‘Kijk met een cabrio dan vraag je er gewoon om. Maar jij?’

‘Nou ja zeg. Zo lelijk ben ik toch niet’, zeg ik. ‘En kom op. Je gaat toch op je veertigste niet opeens prehistorische argumenten als ‘ze had een rokje aan, dus vroeg ze erom’ gebruiken. Er kan toch wel een man met me flirten, zonder dat ik abnormaal m’n best doe?

Geloof me. Ik rijd gewoon van A naar B. Gehaast omdat ik weer te laat ben. Dus ik ben helemaal niet bezig met de auto’s om me heen, laat staan met hun eigenaren. En meestal ben ik sowieso te druk met het föhnen van m’n haar’.

Caro kijkt me ongelovig aan. ‘Föhnen? Die lange haren van je?’ ‘Ja, daar heb ik ’s ochtends nooit tijd voor. En daarom zet ik de blazers op 4, verwarming aan, en föhn ik m’n haar al rijdend. Af en toe heen en weer schudden en t’is droog als ik aankom’, leg ik uit.

Dat doen heel veel vrouwen in de auto. Toch?

 

Dus jij dacht dat het leven ingewikkeld was als dertiger? Wacht maar tot je veertig wordt! Je leest er alles over in het boek Geen gezeur, meer wijn, bekentenissen van vrouwen met een fantastische rotleven.

Geen gezeur meer wijn_9789044347487 3D

Bestel het boek nu via deze site en ontvang een setje gratis ansichtkaarten:

Quotes Geen gezeur meer wijn_Page_16Quotes Geen gezeur meer wijn_Page_02Quotes Geen gezeur meer wijn_Page_05

Deel dit via:

, ,

One Response to ‘Zit ie nou naar me te knipogen??’ Over flirten tijdens het rijden.

  1. Puck 22 mei 2015 at 11:16 #

    Euh… Ja ik wel. In de file dan. Zelfs de onderkant als het toch helemaal stil staat. En opmaken natuurlijk…

Geef een antwoord